Sport

Medalie după opt ani

Ziarul de Vrancea
21 nov 2016 503 vizualizări
Ca urmare a reanalizării rezultatelor de la Jocurile Olimpice de la Beijing 2008, luptătorul uzbek Soslan Tighiev (74 kg) a fost descalificat * una dintre medaliile de bronz a revenit, astfel, romanului Ştefan Gheorghiţă

Luptătorul Ştefan Gheorghiţă, clasat pe locul V la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008, la lupte libere, primeşte medalia de bronz la categoria 74 de kilograme, după ce medaliatul cu argint, uzbekul Soslan Tighiev, a fost descalificat, fiind găsit dopat la reanalizarea probelor, în urmă cu cateva zile. CIO a anunţat încă din 17 noiembrie despre găsirea unor luptători dopaţi, ca urmare a reanalizătorii probelor luate în timpul JO din 2008. Printre aceştia se numără şi medaliatul cu argint la categoria 74 de kilograme, uzbekul Soslan Tighiev, depistat pozitiv la turinabol, el fiind descalificat după opt ani. Acelaşi Tighiev a fost depistat pozitiv şi la JO din 2012, cand a cucerit medalia de bronz, pierzand şi acea distincţie.
Ieri, forul internaţional de profil (UWW) a confirmat pentru Federaţia Romană de Lupte faptul că, în urma descalificării lui Soslan Tighiev, luptătorul Ştefan Gheorghiţă, clasat la JO din 2008 pe locul V al categoriei, a urcat pe podium, primind medalia de bronz. Astfel, podiumul la lupte libere, categoria 74 de kilograme, la JO din 2008, arată astfel în prezent: Buvaia Saitiev (Rusia, medalie de aur), Murad Gaidarov (Belarus, argint), Kiril Terziev (Bulgaria) şi Ştefan Gheorghiţă (Romania), ambii cu medalie de bronz.  La JO de la Beijing, din 2008, Romania a cucerit patru medalii de aur, una de argint şi trei de bronz, opt în total, iar acum bilanţul creşte la nouă medalii după adăugarea bronzului de la lupte acordat lui Ştefan Gheorghiţă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.