Sport

Sprintul final al lui Covaliu

Ziarul de Vrancea
15 nov 2016 798 vizualizări
Fostul campion de sabie a învins-o pe Gabriela Szabo cu scorul de 128-68 de voturi *

Fostul scrimer Mihai Covaliu este noul preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman, el caştigand alegerile de ieri în faţa fostei atlete Gabriela Szabo. Forul a fost condus pană la 29 august de Alin Petrache, care a demisionat motivand insuccesul delegaţiei Romaniei la JO de la Rio, unde s-au cucerit doar cinci medalii. După demisia lui Alin Petrache, COSR a fost condus interimar de vicepreşedintele Nicu Vlad, care este şi preşedinte al Federaţiei Romane de Haltere. Covaliu este al 17-lea preşedinte din istoria de 102 ani a COSR. Mihai Covaliu a fost ales preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman cu 128 de voturi, la Adunarea Generală de ieri, în timp ce contracandidata sa, Gabriela Szabo, a obţinut 68 de voturi. Atat Mihai Covaliu cat şi Gabriela Szabo au candidat pentru prima dată la şefia COSR. Fosta înotătoare Camelia Potec şi fostul handbalist Alexandru Dedu au fost aleşi vicepreşedinţi ai forului. Potec este preşedintele Federaţiei Romane de Nataţie, iar Dedu, preşedintele FR Handbal. Al treilea vicepreşedinte este Octavian Morariu, membru CIO. La funcţia de vicepreşedinte a mai candidat Sorin Babii. De asemenea, Nicu Vlad, care s-a aflat pe lista candidaţilor, s-a retras din cursă înaintea alegerilor.La alegerile de la Casa Olimpică au participat 102 membri.

" Îi mulţumesc Gabrielei pentru aceată competiţie, în care spiritul olimpic a predominat. Am obţinut împreună medalii olimpice la Sydney şi, indiferent de rezultatul de astăzi, sportul ar fi avut de caştigat. S-a întamplat să caştig eu astăzi, sunt convins că nu e o misiune uşoară, ştiu ce presiune apasă pe umerii mei. Îţi mulţumesc, Gabi, pentru această cursă", a declarat Covaliu, la finalul Adunării Generale a COSR. Gabriela Szabo s-a arătat dezamăgită de ultima parte a campaniei, ea acuzand că au fost trimise la preşedinţii de federaţii emailuri şi sms-uri cu cuvinte urate la adresa ei. Însă fosta atletă l-a felicitat pe contracandidatul ei : "Îl felicit pe Mihai pentru această frumoasă victorie şi în mine va avea un prieten ca şi pană acum, pentru că avem nevoie de unitate. Îi urez succes lui Mihai şi îl rog să aibă grijă de această echipă de sportivi şi antrenori, să ajungem între primele 20 de naţiuni în lume", a comentat  ea.

Mihai Covaliu a împlinit 39 de ani pe 5 noiembrie şi, din 2013, este preşedintele FR Scrimă, singura federaţie care a obţinut, prin echipa feminină de spadă, o medalie de aur la JO de la Rio. În cariera de sabrer, el a fost campion olimpic în 2000 şi medaliat cu bronz în 2008, precum şi campion mondial în 2005, respectiv campion european în 2006, avand alte opt medalii de argint şi bronz în competiţiile mondiale sau europene. În prezent, în paralel cu şefia FR Scrimă, Covaliu este şi antrenorul lotului masculin de sabie al Romaniei, cu care a obţinut argintul la JO din 2012, precum şi titlul mondial în 2009. El şi-a încheiat cariera sportivă în 2008, iar cinci ani mai tarziu a intrat în Hall of Fame-ul Federaţiei Internaţionale de Scrimă.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.