Sport

Primul amical din era Daum

Ziarul de Vrancea
14 nov 2016 937 vizualizări
Astăzi, de la ora 18:00, la Groznîi are loc partida amicală de fotbal Rusia – Romania, care va fi transmisă de Dolce Sport

Pare foarte curios, dar amicalul acesta care se dispută la Groznîi este singurul meci test pentru reprezentativa Romaniei, din mandatul atat de controversat al lui Christoph Daum. Se ştie foarte bine că tehnicianul german a intrat direct în paine, în partidele oficiale din preliminariile Mondialului rusesc, rezultatele fiind o victorie (5-0 la Erevan cu Armenia), două remize (1-1 la Cluj cu Muntenegru şi 0-0 la Astana cu Kazahstan) şi o înfrangere (0-3 la Bucureşti cu Polonia).
Pentru această partidă de la Groznîi, selecţionerul a renunţat, sau a fost nevoit să renunţe la zece fotbaliştii, la unii din obligaţie (Moţi şi Keşeru, Stanciu şi Chipciu), ceilalţi fiind portarul Tărătuşanu, Chiricheş (care a devenit din nou tată), Hoban, Maxim, Benzar şi Ivan (ultimii trei fiind  accidentaţi). Este posibil ca pe parcursul acestei întalniri să debuteze în tricoul tricolori Nedelcu, Ţîru sau chiar portarul Cojocaru de la Crotone.
Romania a întalnit o singură dată Rusia (dacă o disociem de fosta Uniune Sovietică), la 26 martie 2008 la Bucureşti pe stadionul Steaua, şi tricolorii conduşi de Victor Piţurcă şi calificaţi la Euro 2008 au învins “sbornaia” lui Guus Hiddink cu 3-0, prin golurile marcate de Marica (’45), Daniel Niculae (’60) şi Marius Niculae (’75). Din lotul tricolorilor de atunci nu se mai află niciun jucător în actuala echipă a lui Daum, iar din lotul Rusiei, mai sunt acum portarul Igor Akinfeev (ŢSKA) şi atacantul Iuri Jirkov (Zenit). De remarcat faptul că Rusia nu are nicin jucător din afara campionatului intern, dar asta n-ar trebui să ne mire, întrucat şi la Euro 2016, ruşii n-au avut decat un singur straniero, Neustadter de la Schalke.Nu vor lipsi jucători de mare valoare din echipele ruseşti: Şişkin, Samedov (Lokomotiv), Gluşakov, Kombarov (Spartak), Kokorin (Zenit), dar şi caţiva tineri pe care antrenorul Stanislav Cercesov (care l-a înlocuit după Euro pe Leonid Sluţki) vrea să-i testeze.
Partida se dispută pe stadionul “Ahmat Arena” din Groznîi, capitala republicii autonome Cecenia, ales de oficialii romani pentru clima blandă în opoziţie cu Soci şi Kazan.

Echipele probabile

Rusia: Akinfeev – Vasin, Semenov, Novoselţev, Şişkin –Golovin, Kombarov – Kokorin, Gluşakov, Samedov – Poloz.
Romania: Pantilimon – Săpunaru, Ţîru, Grigore, Latovlevici – Nedelcu, Marin – Popa, Bicfalvi, Stancu – Andone.
Arbitru: Aliaksei Kulbakov (Belarus)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.