Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Zece suporteri romani cu interdicţie

Ziarul de Vrancea
13 nov 2016 448 vizualizări
Jandarmeria Capitalei a anunţat, sambătă, că zece suporteri au primit sancţiuni contravenţionale pentru participare la încăierare, consum de băuturi alcoolice şi pătrunderea în stadion în stare de ebrietate, în cazul fanilor respectivi dictandu-se şi interdicţii de acces în arenele sportive, după meciul dintre naţionalele Romaniei şi Poloniei, din preliminariile Cupei Mondiale.

În plus, au fost întocmite actele de sesizare sub aspectul săvarşirii infracţiunii de folosire de materiale pirotehnice pentru cinci persoane. După terminarea partidei, pe timpul nopţii, jandarmii bucureşteni au supravegheat grupurile de suporteri polonezi care au rămas în Bucureşti şi au monitorizat deplasarea celor care au părăsit capitala, nemaifiind înregistrate alte evenimente. În zilele următoare, specialişti din cadrul Jandarmeriei Capitalei vor analiza imaginile surprinse de camerele video de supraveghere ale stadionului pentru identificarea altor suporteri care au folosit materiale pirotehnice sau au tulburat ordinea publică în interiorul arenei sportive urmand a fi luate măsurile prevăzute de lege.

Nu caştigi chiar întotdeauna

FC Barcelona Lassa a suferit prima înfrangere în actuala ediţie a Ligii Campionilor, în grupa A, sambătă, în deplasare, cu PSG Handball, scor 26-32 (12-15), eşecul survenind pentru antrenorul catalan Xavier Pascual Fuertes chiar după succesele obţinute cu naţionala Romaniei în preliminariile CE 2018. Derbiul grupei A din Liga Campionilor s-a disputat sambătă, la Paris, între PSG şi FC Barcelona Lassa, la doar cinci zile de la reunirea cluburilor de pe continent după disputarea partidelor din preliminariile CE2018. FC Barcelona, antrenată de selecţionerul Romaniei, Xavier Pasqual Fuertes, a fost învinsă pentru prima dată în această stagiune, în cele şase meciuri disputate pană în prezent în grupa A.În urma rezultatului, echipa iberică pierde prima poziţie în grupă, deţinută acum de PSG, dar ambele formaţii au cate 10 puncte.

Jo Jo Dan, învins prin KO

Boxerul roman Jo Jo Dan a fost învins de americanul Jarrett Hurd, prin KO tehnic în repriza a şasea, sambătă, într-o gală profesionistă desfăşurată la Centrul Liacouras din Philadelphia. Meciul, programat pe durata a zece reprize la categoria super welter, a fost oprit de antrenorul romanului, Howard Grant.  ''Antrenorul meu m-a oprit în repriza a VI-a. Cred că puteam să boxez în continuare, dar am încredere că Howard Grant a luat decizia cea mai bună pentru mine. Voi reveni, dar la categoria mea de greutate. Mulţumesc mult tuturor pentru sprijin şi încurajări'', a scris, pe Facebook, pugilistul al cărui nume real este Ionuţ Dan Ion.  Jo Jo Dan boxează de obicei la categoria welter (66,678 kg), dar pentru acest meci a urcat la super welter (69,85 kg). Jo Jo Dan (35 ani) a pierdut două (ambele înainte de limită) din ultimele trei meciuri şi a ajuns la un bilanţ de 35 victorii (18 KO) şi 4 înfrangeri (2 KO). Americanul Jarrett Hurd (26 ani) este un boxer în ascensiune, care a ajuns la 19 victorii în tot atatea meciuri (16 KO).

Obodo şi-a reziliat contractul cu Pandurii

Mijlocaşul Christian Obodo a ajuns, ieri, la un acord cu administratorii clubului pentru rezilierea pe cale amiabilă a contractului cu Pandurii Targu Jiu. Jucătorul nigerian, în varstă de 32 de ani, a semnat la începutul actualului sezon un contract pentru un an cu clubul Pandurii. El a evoluat în şapte din cele 13 partide din turul sezonului regulat.

Nica, eliminat în serie B

Fotbalistul echipei Latina, Constantin Nica, a fost eliminat, sambătă, la meciul caştigat, în deplasare, cu scorul de 1-0, în faţa formaţiei Vicenza, în etapa a XIV-a a ligii secunde italiene. Nica, titular la oaspeţi, a primit cartonaşul roşu în minutul 27. Golul a fost marcat de Corvia, în minutul 50, din penalty. Pe final, în minutul 88, Bellomo de la Vicenza a ratat un penalty. Latina se află pe locul 12 în clasamentul Serie B, cu 16 puncte. Vicenza este pe 18, cu 13 puncte, iar lider este Hellas Verona, cu 30 de puncte.

Liga a II-a, etapa a XVI-a

FC Academica Clinceni - FC Braşov  2-1; Luceafărul Oradea - Metalul Reşiţa   3-1; Unirea Tărlungeni - CS Baloteşti  1-3; Juventus Bucureşti - CSM Ramnicu Valcea 0-0; Olimpia Satu Mare - Chindia Targovişte 1-0; Sepsi Sfantu Gheorghe - Foresta Suceava 6-1; CS Afumaţi - Dacia Unirea Brăila 1-1; UTA - ASU Politehnica Timişoara 1-1. Partida Dunărea Călăraşi - ACS Berceni nu s-a disputat, după ce oaspeţii nu s-au prezentat la meci, acuzand neplata salariilor de trei luni. Clasament: 1. Juventus – 36 p; 2. Braşov – 34 p; 3. Sepsi – 31 p; 4. Satu Mare – 30 p; 5. Mioveni – 28 p; 6. UTA – 27 p.
Lewandowski, la cota 42
Atacantul Robert Lewandowski, care a marcat două goluri în meciul cu Romania, scor 3-0, l-a depăşit pe Kazimierz Deyna şi a urcat pe locul trei în clasamentul din toate timpurile al golgeterilor naţionalei Poloniei. Cu golurile marcate pe Arena Naţională, Lewandowski a ajuns la 42 de reuşite pentru prima reprezentativă devansandu-l pe Deyna (41 de goluri). Pe primele două poziţii se află Wlodimierz  Lubanski - 48 de goluri şi Grzegorz Lato - 45 de goluri.

Cel mai varstnic marcator al Spaniei

Atacantul Aritz Aduriz a devenit, sambătă, la 35 de ani şi 275 de zile, cel mai varstnic marcator din istoria naţionalei Spaniei. Aduriz, care a marcat un gol în meciul cu Macedonia, scor 4-0, a doborat recordul deţinut din 1930 de José Maria Pena Salegui, care a înscris unicul său gol la naţională într-un meci amical cu Portugalia, la varsta de 35 de ani şi 225 de zile. Pe treapta a treia a acestui podium se află legendarul Alfredo Di Stefano, care în 1961 a marcat ultimul său gol la naţionala Spaniei la varsta de 35 de ani şi 141 de zile.Reprezentativa Spaniei a învins, sambătă, pe teren propriu, cu scorul de 4-0, selecţionata Macedoniei, într-un meci din etapa a patra a grupei G a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018.

Kenyenii, regii maratoanelor

Atletul kenyan Luka Rotich în varstă de 28 de ani, a caştigat, ieri, maratonul de la Atena.  Lobuwan, care a fost cronometrat cu timpul de două ore, 12 minute şi 49 de secunde, a fost urmat de compatrioţii săi Benson Kipruto (2:13.24) şi Bernard Kitur (2:13.32). Proba feminină a fost caştigată de kenyanca Nancy Jebichi, în varstă de 30 de ani, cu timpul de două ore, 38 de minute şi 13 secunde.
Atletul azer de origine kenyană Evans Kiplagat a caştigat, duminică, a 38-a ediţie a maratonului de la Istanbul, organizată în memoria celor 242 de persoane decedate în vară în timpul tentativei de lovitură de stat. Barkowet, în varstă de 28 de ani, a terminat cursa cu timpul de două ore, 13 minute şi 28 de secunde şi a fost urmat de etiopianul Shura Kitata şi de kenyanul Peter Kiptoo. La feminin s-a impus kenyanca Agnes. în varstă de 33 de ani, cu timpul de două ore, 28 de minute şi 24 de secunde. Ea a fost urmată de etiopiencele Sechale Adugna şi Rahma Tusa.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.