Sport

Argint şi bronz european la judo

Ziarul de Vrancea
11 nov 2016 957 vizualizări
Judoka Larisa Florian a obţinut, ieri medalia de argint la categoria 52 de kilograme, la Campionatul European under 23 din Israel.

Larisa Florian a avut un prim tur liber la categoria 52 de kilograme, grupa D, după care a trecut de adversare din Rusia şi Spania, calificandu-se în semifinale. În penultima fază, Larisa Florian a învins-o pe Katinka Szabo (Ungaria), dar în finală a pierdut la penalizări în faţa sportivei Distria Krasniqi (Kosovo). Tot ieri, la categoria 48 de kilograme, Alexandra Pop a cucerit medalia de bronz. Alexandra a caştigat grupa D a categoriei, după victorii cu adversare din Austria şi Olanda, dar în semifinale a fost învinsă de unguroaica Reka Pupp, intrand în recalificări. În meciul pentru medalia de bronz a fost nevoie de Golden Score, iar Pop a punctat decisiv în faţa sportivei Gülkader Şentürk (Turcia) prin Yuko, obţinand medalia de bronz.

Cu americancele, au dat de greu

Echipa naţională de fotbal feminin a Romaniei a fost învinsă, joi, la San José, cu scorul de 1-8 (1-5), de preprezentativa SUA, în prima partidă, amicală, disputată între cele două formaţii din istorie. Christen Press 3, Tobin Heath,  Morgan Brian, Alex Morgan 2 şi Maria Ficzay  (autogol) au marcat pentru gazde, în timp ce Laura Rus a redus din diferenţă cand americancele conduceau cu 3-0. Alex Morgan a ratat un penalty. Cele două echipe se vor întalni într-un alt amical, duminică, la StubHub Center din Carson, California. Naţionala SUA e considerată cea mai bună din istoria fotbalului feminin. Americancele au cucerit trei titluri mondiale (1991, 1999, 2015) - cele mai multe, a pierdut o finală (în 2011 şi a bifat trei medalii de bronz. SUA a ajuns cel puţin pană în semifinale la fiecare ediţie a Cupei Mondiale.

Suporterii Legiei nu se astampără

UEFA a amendat, ieri, clubul Legia Varşovia cu suma de 80.000 de euro pentru incidentele provocate de proprii fani la meciul de la Madrid cu Real. Totodată, Legia nu va avea suporteri la partida de la Dortmund, cu Borussia, din etapa a V-a a Grupei F a Ligii Campionilor. Legia a mai primit interdicţie pentru suporteri la alte două meciuri în deplasare, dar această sancţiune este cu suspendare.Treisprezece suporteri ai echipei Legia Varşovia au fost reţinuţi, la 18 octombrie, la Madrid, pentru implicare în incidentele violente cu forţele de ordine înaintea meciului cu Real Madrid, din grupele Ligii Campionilor.Legia Varşovia este la a doua sancţiune în această ediţie a grupelor Ligii Campionilor. Polonezii au jucat cu porţile închise meciul de acasă cu Real Madrid şi au fost amendaţi cu 80.000 de euro, după partida disputată la 14 septembrie, pe teren propriu, cu Borussia Dortmund, pierdută cu scorul de 6-0.

O femeie în fruntea LPF din Franţa

Nathalie Boy de la Tour a devenit, ieri, prima femeie aleasă în funcţia de preşedinte la Liga Profesionistă de Fotbal din Franţa. Nathalie Boy de la Tour conducea Fundaţia fotbalului, devenind candidată după ce Adunarea Generală a ligii a refuzat candidatura fostului selecţioner, Raymond Domenech. Boy de la Tour, membru în Consiliul de Administraţie al LFP din iulie 2013, este licenţiată în afaceri şi face parte şi din consiliul de administraţie la Olympique Lyon.

Bani de la CIO

Comitetul Olimpic Internaţional (CIO) a anunţat că va distribui forurilor olimpice naţionale peste 500 de milioane de dolari pană în 2020. Suma este mai mare decat cea alocată în perioada 2013-2016, de 439 de milioane de dolari. Aceste fonduri, cunoscute ca solidaritate olimpică în planul cvadrienal 2017-2020, reprezintă o parte din încasările din drepturile de televizare de la Jocurile Olimpice de vară de la Rio şi de la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang din 2018. "Acestă creştere arată că sportivii răman în inima tuturor activităţilor noastre" a declarat Pere Miro, directorul general-adjunct pentru relaţii cu mişcarea olimpică şi directorul solidarităţii olimpice.Rolul programului de finanţare este de a sprijini comitetele olimpice naţionale în dezvoltarea sportivilor, pregătire antrenorilor şi administraţia sportivă, promovand valorile olimpice. 

Putin se implică în mişcarea antidoping

Preşedintele Vladimir Putin a cerut guvernului să îmbunătăţească sistemul antidoping rus, pe site-ul Kremlinului fiind publicate, ieri, instrucţiuni în acest sens. Potrivit dhnet.be, Putin cere efectuarea unui număr mai mare de teste antidoping şi construirea unui nou laborator antidoping naţional. Săptămana trecută, Parlamentul rus a adopta o nouă linie de conduită strictă în materie de dopaj. În ultima perioadă, Rusia a fost în centrul unui scandal uriaş legat de dopaj. Un raport WADA a dezvăluit că federaţiile sportive ruse au pus în aplicare programe de dopaj organizat pentru sportivi, cu sprijinul autorităţilor. în urma acestui raport, zeci de sportivi ruşi au fost împiedicaţi să participe la JO de la Rio.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.