Sport

Daum predă lecţii de pozitivism german

Ziarul de Vrancea
9 nov 2016 869 vizualizări
Selecţionerului naţionalei de fotbal nu-i place că romanii se gandesc întai la rău şi încearcă să semene optimism şi încredere în lotul care va întalni, maine seară, Polonia

foto: 

 

* s

Selecţionerul Christoph Daum s-a declarat surprins de negativismul presei şi a suporterilor romani de fotbal. Întrebat, ieri într-o conferinţă de presă, dacă a pregătit meciul cu Polonia astfel încat să evite situaţia ca publicul să devină critic la adresa echipei naţionale, pentru că nu joacă spectaculos, Daum a răspuns: "Pentru mine tot timpul e o surpriză faptul că nu puteţi vedea că lucrurile pot fi pozitive. De ce porniţi întotdeauna de la idei negative, critice? Da, este posibil, nu e greşit, dar gandiţi-vă şi la faptul că împreună cu suporterii putem deveni foarte puternici. Gandiţi-vă cum putem munci împreună, astfel încat văzand ce facem pe teren fanii să spună: «această echipă luptă pentru mine, această echipă aleargă pentru mine» . Suporterii cu puterea lor pot face diferenţa... Dar aici prima idee e întotdeauna critică, nu ştiu de ce. Cred că e ceva de care nu avem nevoie. Trebuie să arătăm cine suntem şi eu cred în ţara asta, în fotbal ca parte a acestei ţări, în viitorul lui fantastic. şi lucrăm pentru asta, iar vineri vom mai face un pas în acest sens. Dacă am fi uniţi, cred că am fi foarte puternici".Daum a declarat că Romania poate face o surpriză şi să învingă Polonia, precizand că are mare încredere în fotbaliştii pe care îi pregăteşte. "Am discutat cu jucătorii individual şi în grup. Au fost şi activităţi de team building şi acestea vor continua pentru că eu consider că sunt esenţiale în pregătire. Munca şi spiritul echipei sunt pentru mine elemente importante, alături de calitatea individuală", a afirmat el. 

Alibec trimis acasă, Săpunaru incert

 

Christoph Daum a mai spus că fundaşul Cristian Săpunaru este incert pentru meciul de maine. "Medicul echipei naţionale a stabilit că Alibec nu poate să ne ajute şi i-am permis lui Denis să meargă la clubul la care evoluează pentru recuperare. Nu este ceva serios, în cateva săptămani va fi apt sută la sută. În ceea ce-l priveşte pe Săpunaru, nu ştiu exact care e situaţia lui exactă, nu am vorbit cu doctorul. Are o tendinită, din cauza faptului că a jucat multe meciuri. Vom vedea cum va evolua zilele următoare. Acum nu pot să spun  dacă va juca sau nu, mai avem două zile şi un departament medical excepţional care-l tratează. Vom vedea cum va fi vineri", a precizat germanul.

 

 

Tamaş va fi convocat doar la avarie

Totodată, selecţionerul german nu exclude o viitoare convocare a lui Tamaş la echipa naţională:  "Am vorbit cu Gabriel, i-am făcut cunoscută opinia mea despre el. În acest moment îi avem pe Săpunaru, Vlad Chircheş, Moţi, pe tanărul Ţîru, avem cinci jucători care pot evolua pe acel post. ştiu că a jucat foarte bine la Steaua, am vorbit cu el, am văzut multe meciuri ale Stelei şi ştiu că, dacă vom avea probleme, îl putem chema şi el ni se va alătura. Nu are nevoie de adaptare şi vom ţine legătura", a spus Daum, fără a face referiri la problemele  extrasportive ale stelistului. 

 

Hoban: “Jucăm cu gandul la victorie!”

La conferinţa de presă, selecţonerul a fost însoţit de jucătorul Ovidiu Hoban, care a opinat că meciul cu Polonia ar trebui abordat doar la victorie, contand mai mult ca selecţionata Romaniei să obţină cele trei puncte decat să facă un joc spectaculos. "Nu prea contează numărul spectatorilor de pană acum, important este ca prin jocul nostru să aducem din nou fanii la stadion şi să-i facem mandri de prestaţia noastră. Contează mai mult să caştigăm acest meci decat să facem spectacol. Cred că e un meci care trebuie abordat doar la victorie. Curaj, ambiţie, avem, important este să caştigăm acest meci, cele mai importante sunt cele trei puncte. Jucăm acasă şi noi suntem favoriţi”, a spus Hoban, miercuri, într-o conferinţă de presă. Jucătorul echipei israeliene Hapoel Be'er Sheva, în varstă de 33 de ani, se simte mandru că este convocat în continuare la lotul naţional în ciuda declaraţiilor selecţionerului Christoph Daum referitoare la întinerirea echipei: “Am discutat foarte mult despre echipa Poloniei, asta e cel mai important lucru, sper să facem un joc bun vineri. Nu mă gandesc decat la victorie. Suntem foarte concentraţi, sperăm să fim la înălţime vineri. Fiecare antrenor are metodele sale de pregătire şi am luat tot ce este mai bun de la fiecare antrenor. Eu mă simt foarte mandru că sunt aici şi sper ca şi în continuare să pot face parte din lotul echipei naţionale”.

 

CAS

Lewandowski avertizează

Atacantul Robert Lewandowski a declarat că naţionala Romaniei este puternică, iar jucătorii Poloniei trebuie să evolueze cu atenţie în meciul de vineri, din preliminariile CM-2018, informează site-ul oficial al Federaţiei Poloneze de Fotbal. "Romania joacă pe teren propriu şi cand joci acasă mereu vrei să dai ce e mai bun. Ne aşteaptă un meci greu, Romania e o echipă bună, dar cred că putem să-i surprindem pe contraatac. Fotbalul este un joc al erorilor, dar dacă vom juca inteligent şi vom obliga romanii să facă greşeli, atunci şansele noastre vor creşte. Romania s-a schimbat după Euro-2016, joacă diferit, iar selecţionerul Christoph Daum a făcut schimbări importante şi a adus în echipă mentalitatea germană. Dar trebuie să ne concentrăm la noi, să fim echipa mai bună", a afirmat Lewandowski.  Romania va întani, în ziua de 11 noiembrie, pe Arena Naţională, de la ora 21:45, reprezentativa Poloniei, în preliminariile CM-2018. 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.