Sport

Vin americanii la rugby!

Ziarul de Vrancea
8 nov 2016 666 vizualizări
Naţionala Romaniei va întalni echipa SUA sambătă, la ora 18:00, pe stadionul “Arcul de Triumf” în primul meci test dintre cele trei programate în această lună

Căpitanul naţionalei de rugby a Romaniei, Stelian Burcea, spune că obiectivul ''Stejarilor'' este obţinerea a trei victorii din tot atatea meciuri-test pe care prima reprezentativă le va susţine pe parcursul acestei luni, la Bucureşti, pe Stadionul Naţional ''Arcul de Triumf''. ''Ne dorim foarte mult să caştigăm, avem trei meciuri foarte importante, grele şi vrem să le luăm pas cu pas. Acesta este obiectivul nostru, trei victorii în toate cele trei meciuri, pentru asta vom lupta, pentru asta intrăm în teren'', a spus căpitanul naţionalei Romaniei şi al campioanei Timişoara Saracens, Stelian Burcea, potrivit site-ului FRR. 

Pentru prima partidă, cea de sambătă, 12 noiembrie, ora 18:00, împotriva SUA, rugbyştii romani vor beneficia, pe langă sprijinul publicului, şi de aportul unui fan-surpriză, partida fiind precedată cu o oră de un show al cantăreţului Horia Brenciu. De cealaltă partea, antrenorul naţionalei de rugby a Statelor Unite, neozeelandezul John Mitchell, spune că pentru partida cu Romania va avea la dispoziţie cel mai experimentat lot. ''După partidele cu Romania şi Tonga vrem să urcăm mai sus de locul 17 în topul mondial, acolo unde ne situăm acum. Pentru partida cu Romania vom folosi probabil cel mai experimentat lot. Vrem să caştigăm meciurile, să vedem la treabă tinerii jucători talentaţi'', a spus Mitchell.

Într-un prim meci-test,  care nu a contat pentru clasamentul World Rugby, naţionala SUA a pierdut pe teren propriu, cu 7-54, sambătă seara, în faţa puternicei reprezentative Maori All Blacks. În ciuda scorului, americanii au demonstrat că beneficiază de o grămadă foarte puternică şi de o linie de treisferturi care joacă în mare viteză, în partida de pe Toyota Stadium din Illinois ''vulturilor'' lipsindu-le mai mulţi titulari care evoluează la cluburi din Anglia şi Franţa. ''Stejarii'' ocupă în prezent locul 16 în ierarhia mondială, pe locul 17 fiind americanii.  Cele două echipe s-au confruntat ultima dată în 2014, ''vulturii'' caştigand la Bucureşti cu 27-17. Următoarele două partide ale tricolorilor vor fi cu naţionalele Canadei (locul 18 mondial), pe 19 noiembrie, şi Uruguayului (locul 19 mondial), pe 26 noiembrie. 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.