Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Brigadă slovenă la Romania - Polonia

Ziarul de Vrancea
8 nov 2016 901 vizualizări
Partida Romania - Polonia din etapa a IV-a a Grupei E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018 va fi condusă de o brigadă de arbitri din Slovenia, avandu-l la centru pe Damir Skomina

Acesta va fi ajutat de asistenţii Jure Praprotnik şi Robert Vukan şi de Matej Jug, rezervă. Skomina, 40 de ani, de profesie agent imobiliar, a condus la Euro-2016 meciul din sferturi dintre Ţara Galilor şi Belgia. Luna trecută, el a fost la centru la partida Olanda - Franţa din preliminariile CM.Meciul Romania-Polonia va avea loc, vineri, de la ora 21.45, pe Arena Naţională, în preliminariile Cupei Mondiale din 2018.

Pandurii fug de la Targu Jiu

Preşedintele grupării Pandurii Targu Jiu, Narcis Răducan, a declarat, ieri, pentru News.ro, că a convenit cu administratorul judiciar al clubului să rezilieze contractul său pe cale amiabilă, precizand că în condiţiile în care jucătorii pleacă de la echipă nu se mai poate face performanţă. Jucătorii echipei Pandurii sunt şi ei dezamăgiţi de situaţia critică prin care trece clubul aflat în insolvenţă şi solicită rezilierea contractelor, fiind nemulţumiţi de faptul că au mai multe salarii restante şi, în plus, conducerea le-a propus diminuarea drastică a contractelor: “Pană acum sunt cei trei străini, Obodo, Buijs şi Bunoza, vor să  mai plece  Ţucudean şi Vali Munteanu. Răuţă mi-a zis azi că vrea să plece. Grigoraş nu ştiu ce va face, era şi el puţin dezamăgit pentru situaţia asta”. De curand, societatea care administrează clubul Pandurii a intrat în insolvenţă. Datoriile grupării din Targu Jiu sunt de aproximativ două milioane de euro.

Kroos ratează “El Clasico”

Mijlocaşul german Tony Kroos (Real Madrid) a suferit o fracură la baza degetului mic al piciorului drept, cotidianul Marca precizand că fotbalistul nu va mai evolua în acest an. Kroos s-a accidentat în meciul pe care Real Madrid l-a caştigat, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 3-0, în faţa formaţiei Leganes, în etapa a XI-a a campionatului spaniol. Fotbalistul a primit acceptul conducerii clubului pentru a efectua controlul în Germania. Medicii vor decide dacă este necesară o intervenţie chirurgicală. Marca estimează perioada de indisponibilitate a jucătorului la două-trei luni, ceea ce însemană că el va rata derbiul cu FC Barcelona, din 3 decembrie.

Rivalitate de pe vremea comuniştilor

Clubul din liga a doua Dynamo Dresden a fost amendat de federaţie cu suma de 60.000 de euro, după ce fanii acestei echipe au aruncat un cap de taur spre teren la meciul din Cupa Germaniei cu marea lor rivală, RB Leipzig, grupare preluată de producătorul de băuturi energizante Red Bull. Incidentul a avut loc la 20 august, la meciul pe care Dynamo l-a caştigat, pe teren propriu, la lovituri de departajare  şi nu a fost unul singular. Spectatorii gazdă au afişat bannere insultătoare la adresa oaspeţilor, iar un jucător de la Leipzig a fost lovit cu o monedă aruncată din tribune. Pe langă amendă, mai multe sectoare ale stadionului din Dresden au fost închise pentru următoarea etapă. Suporterii echipei Dynamo sunt recidivişti şi din cauza acţiunilor lor echipa a fost exclusă din Cupa Germaniei în sezonul 2013/2014. Gruparea RB Leipzig a devenit impopulară nu numai în randul celor din Dresden, după preluarea ei de către Red Bull şi ascensiunea rapidă a acestui club din liga a cincea pană-n Bundesliga.  Astăzi, RB Leipzig este la egalitate de puncte cu Bayern München în fruntea primei ligi germane, după zece etape. Între echipele din Dresden şi Leipzig era o rivalitate veche de pe vremea fostei Republici Democrate Germane.

Un portughez la naţionala de futsal

Jucătorul de futsal Paulo Ferreira a depus, luni, jurămantul la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie, el devenind astfel primul sportiv naturalizat din echipa naţională. Născut la Porto, în 8 martie 1985, lusitanul a primit, în urmă cu două luni, cetăţenia romană printr-o hotărare a Guvernului. Paulo Ferreira a debutat deja în echipa naţională a Romaniei, însă pană acum a evoluat doar în meciuri amicale. Odată finalizată acordarea cetăţeniei, jucătorul legitimat la Autobergamo Deva va putea să facă parte din lotul tricolorilor şi în partidele oficiale. În cele şase confruntări în care a îmbrăcat tricoul Romaniei, Paulo Ferreira a fost titular de fiecare dată şi a marcat de două ori.

De teama teroriştilor

Meciul Albania - Israel, din preliminariile Cupei Mondiale din 2018, a fost mutat din "motive de securitate", după ce ar fi apărut informaţii privind un posibil atentat în cursul acestei partide. Parchetul din Tirana nu a comentat acest posibil atentat terorist menţionat de cotidianul Panorama. Meciul era programat iniţial la Shkodër, dar se va juca în cele din urmă la Elbasan. Conform Panorama, patru persoane arestate duminică ar fi plănuit atentate înainte şi după meci. Parchetul nu a confirmat informaţiile, precizand că persoanele arestate mergeau adeseori la o moschee de la periferia oraşului Tirana, închisă de un an. Acestea au asistat recent la un proces contra a nouă imami, judecaţi pentru apologia terorismului.  Un purtător de cuvant al federaţiei israelene a confirmat deplasarea meciului. "Albanezii ne-au informat şi au informat şi FIFA despre posibilitatea unui atac terorist", a anunţat sursa citată.

Santa Cruz se retrage

Atacantul Roque Santa Cruz şi-a anunţat retragerea din naţionala Paraguayului, după meciurile cu Peru şi Bolivia, din preliminariile Cupei Mondiale din 2018. Roque Santa Cruz, în vârstă de 35 de ani, a participat la trei ediţii ale Cupei Mondiale, iar în prezent evoluează pentru echipa la care a debutat, Olimpia. "Pun capăt acestei aventuri la naţională. Este o decizie dificilă, dar trebuia luată. Sunt fericit că încă mă simt un jucător în stare să-mi ajut echipa de club", a declarat Santa Cruz. Santa Cruz, cu 32 de goluri în 111 meciuri, a evoluat de-a lungul carierei la echipe precum Bayern München, Manchester City, Blackburn Rovers, Betis Sevilla, Malaga sau Cruz Azul.

Demisie în “La Liga”

Enrique Martin a fost demis, ieri, de la conducerea tehnică a formaţiei Osasuna, din cauza rezultatelor slabe înregistrate în La Liga, a anunţat gruparea spaniolă. în varstă de 60 de ani, Martin antrena Osasuna din mai 2015. Secundul acestuia, Alfredo Sanchez, se va ocupa de pregătirea echipei pană la numirea unui nou antrenor principal. După 11 etape, Osasuna este penultima în clasament cu 7 puncte, dintr-o victorie şi patru remize. Echipa spaniolă a pierdut ultimele trei meciuri disputate în campionat.

Justine, din nou mămică

Fosta jucătoare belgiană de tenis Justine Henin a anunţat că va fi mamă pentru a doua oară. Henin, în varstă de 34 de ani, este căsătorită cu actorul Benoît Bertuzzo din 2015. "Suntem foarte fericiţi să vă anunţăm că familia noastră se va mări! În primăvara viitoare, va veni o nouă comoară...", a scris Henin pe reţelele de socializare. Henin şi Bertuzzo mai au o fetiţă, Lalie, născută în martie 2013. Justine Henin s-a retras din activitate în ianuarie 2011, la Australian Open. Ea a caştigat 43 de titluri WTA, din care şapte de Grand Slam. în 2004, la Atena, a fost campioană olimpică, iar în 2001 a caştigat Fed Cup cu echipa Belgiei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.