Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Record pentru Glinţă

Ziarul de Vrancea
7 nov 2016 684 vizualizări
Înotătorul roman Robert Glinţă a stabilit în weekend un nou record naţional în proba de 200 m spate, cu timpul de 1:52,28, la competiţia internaţională “The North See Swim Meet”, în Norvegia, potrivit site-ului Federaţiei Naţionale de Nataţie şi Pentatlon Modern

 În concursul desfăşurat în bazin de 25 de metri, Glinţă a stabilit şi un nou record al competiţiei. Robert Glinţă a reuşit noi recorduri ale competiţiei şi la probele de 50 m spate (23, 78 s), respectiv 100 metri spate (51,12 s). Glinţă a ocupat locul al doilea la 100 metri liber. 

Raţ a rămas fără antrenor

Tehnicianul José Ramon Sandoval a fost demis de la Rayo Vallecano, echipă la care evoluează şi fundaşul Răzvan Raţ, din cauza rezultatelor slabe înregistrate, a anunţat, ieri, site-ul oficial al clubului spaniol din liga a doua. Sandoval, în varstă de 48 de ani, se afla în funcţie de la începutul sezonului şi avea ca obiectiv revenirea în Primera Division. El o mai pregătise pe Rayo Vallecano în perioada 2010-2012. Conform presei spaniole, principalii favoriţi pentru înlocuirea lui Sandoval sunt Abel Resino, Joan Francesc Ferrer “Rubi” şi Juan Merino. După disputarea a 13 etape din Segunda Division, Rayo Vallecano se află pe locul 16, cu 15 puncte.

Cu cotul în ochi

Atacantul olandez al echipei Fenerbahçe Istanbul, Robin van Persie, a fost accidentat grav la ochiul stang în timpul partidei caştigate, duminică, în deplasare, cu scorul de 3-1, în faţa formaţiei Akhisar Belediyespor, în etapa a X-a a campionatului Turciei.  Van Persie a fost lovit cu cotul de un adversar şi a fost scos de pe teren pe targă, cu un bandaj la ochiul afectat. Medicul echipei Fenerbahçe Burak Kunduracioglu, a spus că jucătorul a sangerat şi a fost operat, iar acum starea lui de sănătate este bună. Atacantul olandez, care deschisese scorul în meciul cu Akhisar Belediyespor, a fost înlocuit cu nigerianul Emmanuel Emenike, în minutul 40.

CR7 şi-a prelungit contractul

Atacantul Cristiano Ronaldo a semnat, ieri, prelungirea contractului cu Real Madrid pană în 2021, cand va avea 36 de ani, însă el afirmat că vrea să joace pană la 41 de ani. "Voi fi aici pentru alţi cinci ani, dar ştiţi că nu este ultimul meu contract. Vreau să joc pană la 41 de ani. Am acest club în suflet, face parte din mine şi este o perioadă specială din viaţa mea. Evident că mi-ar plăcea să-mi termin cariera aici, dar nimeni nu ştie ce rezervă viitorul", a spus el. Cristiano Ronaldo a venit la Ral Madrid în 2009, de la Manchester United, pentru suma record de 94 de milioane de euro. El a reuşit să caştige campionatul Spaniei (2012) şi de două ori Liga Campionilor  (2014 şi 2016). Ronaldo a semnat un nou contract cu Real Madrid pană în vara anului 2021.

Messi, la cota 500

Atacantul argentinian Lionel Messi a marcat golul 500 în tricoul echipei FC Barcelona, la meciul caştigat, duminică seară, cu scorul de 2-1, în faţa formaţiei FC Sevilla. Din cele 500 de goluri reuşite de internaţionalul argentinian, 469 au fost marcate în meciuri oficiale.Messi a marcat 320 de goluri în campionatul Spaniei, 90 în Liga Campionilor, 39 în Cupa Spaniei, 12 în Supercupa Spaniei, 5 în Campionatul Mondial al cluburilor, 3 în Supercupa Europei şi 31 în meciuri amicale. În clasamentul celor mai buni marcatori din istoria Barcelonei, Lionel Messi este urmat de Alcantara (395 de goluri), Josep Samitier (361), Cesar Rodriguez (303) şi Laszlo Kubala (281). Echipa FC Barcelona a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 2-1 (1-1), formaţia FC Sevilla, în ultimul meci al etapei a XI-a a campionatului spaniol. Golurile învingătorilor au fost marcate de Messi ('43) şi Suarez ('61), în timp ce pentru gazde a înscris Vitolo, în minutul 15.

Haile conduce atletismul etiopian

Legendarul alergător Haile Gebreselassie, multiplu campion mondial şi olimpic, a fost ales în funcţia de preşedinte al Federaţiei de atletism din Etiopia, pentru un mandat de patru ani, anunţă mass-media locală. Fostul campion, în varstă de 43 ani, i-a criticat dur pe conducătorii Federaţiei etiopiene, acuzandu-i de "incompetenţă" în pregătirea Jocurilor Olimpice de la Rio, din vara acestui an.  mDublu medaliat olimpic cu aur la 10.000 m (în 1996 şi 2000), Gebreselassie a participat chiar şi la o manifestaţie a atleţilor în faţa stadionului din Addis Abeba, pentru a protesta împotriva criteriilor de selecţie ale federaţiei şi a deciziei de a-l înlătura pe Kenenisa Bekele, triplu campion olimpic (10.000 la Atena, în 2004, 5.000 şi 10.000 m la Beijing, în 2008), din lotul pentru Rio-2016.  Etiopia a cucerit doar opt medalii la Jocurile Olimpice de la Rio, între care una singură de aur, prin Almaz Ayana, la 10.000 m feminin, ocupand locul 44 în clasamentul pe naţiuni, foarte departe de Kenya, vecina şi rivala sa istorică în probele de fond şi semi-fond.

Moment de reculegere

Federaţia Franceză de Fotbal a anunţat, luni, că la meciul cu Suedia, din preliminariile Cupei Mondiale din 2018, se va ţine un moment de reculegere în memoria victimelor atentatelor de anul trecut de la Paris. La meciul de vineri de pe Stade de France va fi prezent şi preşedintele François Hollande. La 13 noiembrie 2015, 130 de persoane şi-au pierdut viaţa în atentatele de la Paris. Selecţionerul Franţei, Didier Deschamps, l-a convocat pe fundaşul Patrice Evra, după accidentarea lui Layvin Kurzawa. Şi tehnicianul Suediei, Janne Andersson, are probleme de lot după accidentările fundaşilor laterali Mikael Lustig şi Martin Olsson, dar a decis să nu convoace alţi fotbalişti. Franţa va întalni vineri, pe teren propriu, de la ora 21.45, reprezentativa Suediei, în etapa a patra a grupei A a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.