Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Reîntoarcerea lui Pac-Man

Ziarul de Vrancea
6 nov 2016 929 vizualizări
Pugilistul filipinez Manny Pacquiao a revenit în ring la şapte luni de la retragere şi l-a învins pe americanul Jesse Vargas, într-un meci disputat la Las Vegas.

Manny Pacquiao, senator în Filipine, a trecut de american, reuşind chiar să-l trimită la podea în repriza a doua. În faţa a 16.000 de spectatori, "Pac-Man", în varstă de 37 de ani, a fost declarat învingător în unanimitate (118-109, 118-109, 114-113). El a reuşit a 59-a victorie a carierei şi a obţinut titlul mondial la categoria semimijlocie, versiunea WBO,  pentru a treia oară.

Nou antrenor la Cluj

Tehnicianul Florentin Pera este noul antrenor al echipei feminine de handbal Universitatea Cluj, el înlocuindu-o în funcţie pe Carmen Amariei, demisă miercuri. Conform anunţului clubului clujean, Pera a semnat un contract pe doi ani şi jumătate şi a condus ieri dimineaţă primul antrenament. Florin Pera a mai antrenat pe Mureşul Targu Mureş, Cetate Deva şi HCM Roman. Carmen Amariei a fost demisă, miercuri seară, din funcţia de antrenor al echipei Universitatea Cluj, mesajul conducerii fiind, potrivit declaraţiei antrenorului, că ”se simte nevoia unei schimbări”. Amariei a preluat echipa în urmă cu doi ani, iar din toamna lui 2015 a cooptat-o în staf şi pe fostul mare portar al naţionalei Romaniei, Luminiţa Dinu.

Pepe Murcia a făcut infarct

José  "Pepe" Murcia, în varstă de 51 de ani, fost tehnician la FC Braşov, se află în stare gravă, dar stabilă în Finlanda, după ce a suferit un infarct în timp ce se antrena.  Pepe Murcia este antrenorul echipei finlandeze Legirus Inter din luna iulie. El alerga alături de preparatorul său fizic atunci cand a suferit infarctul. A fost transportat cu elicopterul la spitalul din Helsinki, unde este internat în secţia de terapie intensivă. "Din cate ni s-a spus, Pepe Murcia este în stare stabilă, dar gravă. Ni s-a spus că este la terapie intensivă, intubat. Important este să vedem cum se trezeşte", a declarat portarul echipei Legirus Inter, Ayoze Mentado, pentru postul Onda Cero. Legirus Inter este un club din Vantaa, oraş aflat la 20 de kilometri de capitala Finlandei. Pepe Murcia a fost antrenorul echipei FC Braşov în 2011, timp de doar trei săptămani.

Doliu în fotbalul uruguayan

Federaţia uruguayană (AUF) a decis suspendarea oricărei activităţi fotbalistice în Uruguay în acest weekend, ca urmare a decesului unui fan al echipei Peñarol, împuşcat în septembrie de suporteri ai rivalei Nacional, relatează agenţiile EFE şi MercoPress. "Ca urmare a regretabilului deces al tanărului Hernan Fioritto, AUF a decis suspendarea tuturor activităţilor sale programate în weekend", a anunţat forul. Tanărul fan a fost împuşcat alături de alţi suporteri ai echipei Peñarol, în data de 28 septembrie, la Santa Lucia, în timp ce sărbătorea aniversarea clubului. Unul dintre fani a fost rănit uşor, astfel că la o zi după atac a fost externat, al doilea a fost spitalizat o lună, iar Fioritto a murit vineri, la secţia de terapie intensivă a unui spital din Montevideo.

Victorie istorică pentru “verzi”

Reprezentativa de rugby a Irlandei a realizat o performanţă istorică, după ce a învins selecţionata Noii Zeelande, scor 40-29, într-un meci test desfăşurat la Chicago. Neo-zeelandezii aveau pană sambătă un record de 18 victorii consecutive în competiţiile internaţionale. După 111 ani de istorie şi 29 de meciuri test, Irlanda a reuşit performanţa de a învinge dubla campioană mondială. All Blacks mai au de disputat în noiembrie meciuri cu Irlanda, talia şi Franţa.

Ratare pentru Katinka

Înotătoarea Katinka Hosszu nu a reuşit să realizeze Marele Şlem la Campionatele Naţionale ale Ungariei, după ce a fost descalificată din cauza unui start fals.  În varstă de 27 de ani, sportiva a afirmat că nu a mai fost descalificată din competiţie de zece ani. "Sunt dezamăgită şi nu cred că este decizia corectă. Dacă îmi amintesc bine, nu am fost descalificată pentru start fals în ultimii zece ani", a declarat Hosszu. După ce a caştigat 11 probe, Hosszu a fost descalificată în cea de-a 12-a cursă, la 50 metri liber, după ce un arbitru a afirmat că ea şi-a mişcat piciorul în momentul startului.  În ianuarie, Hosszu a reproşat federaţiei că nu se ocupă de înotători aşa cum ar trebui.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.