Sport

Întalnire la nivel înalt

Ziarul de Vrancea
4 nov 2016 577 vizualizări
Gabriela Szabo a fost prezentă la Lausanne, la inaugurarea Casei Atletismului European

Fosta mare atletă Gabriela Szabo, unul dintre cei doi candidaţi la preşedinţia Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman, a fost prezentă  la Lausanne, la inaugurarea Casei Atletismului European, după cum a mărturisit pe pagina sa de Facebook. Szabo, care îl are ca rival pe fostul campion olimpic la sabie Mihai Covaliu la alegerile din 15 noiembrie, s-a întreţinut la Lausanne cu preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, germanul Thomas Bach, campion olimpic la scrimă în 1976.  ''Thomas Bach a fost plăcut impresionat să afle că voi candida pentru Preşedinţia Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman şi mi-a urat succes. A aflat că Nadia Comăneci şi domnul Ţiriac mă susţin. A promis că va fi atent la alegerile din 15 noiembrie. Sunt tare fericită că mă susţine!'', a menţionat atleta. Szabo a fost la Lausanne în calitate de membru în Consiliul Asociaţiei Europene de Atletism.
"A fost, de fapt, o sărbătoare a atletismului mondial, nu numai cel european, la care au participat peste 200 de persoane, personalităţi ale acestui sport din lumea întreagă. Între aceştia, Serghei Bubka, vicepreşedinte al Federaţiei internaţionale de atletism (IAAF), care a prezentat un mesaj din partea preşedintelui Sebastian Coe, Irena Szevinska, membră în Comitetul Executiv al Comitetului Internaţional Olimpic, precum şi în organismul similar de conducere al IAAF, nepotul lui Nelson Mandela, cunoscut şi el drept un susţinător al sportului ca mijloc de concordie între oameni'', a declarat Szabo.
Casei Atletismului European are patru etaje, iar construcţia sa a început în aprilie 2015, încheindu-se la finalul lunii octombrie. Pe un zid luminos la intrare se află logo-urile celor 51 de federaţii membre ale forului continental, precum şi un mesaj de întampinare în cele 41 de limbi oficiale ale European Athletics.  Primele două etaje sunt rezervate birourilor, iar celelalte două sunt disponibile pentru închiriat. Clădirea are şi parcare subterană, precum şi o arhivă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.