Sport

Asasinii voleibalistei au fost găsiţi

Ziarul de Vrancea
4 nov 2016 445 vizualizări
Ingrid Visser şi logodnicul ei au fost ucişi în mod bestial de conducătorul clubului la care era legitimată jucătoarea, împreună cu doi romani

Valentin Ion şi Juan Cuenca au fost condamnaţi la cate 34 de ani de închisoare pentru uciderea voleibalistei olandeze Ingrid Visser şi partenerului acesteia, Lodewijk Severein, la 13 mai 2013, într-o casă de langă Murcia.Cei doi vor trebui să achite familiilor victomelor suma totală de 200.000 de euro. Un alt cetăţean roman, Constantin Stan, care i-a ajutat pe criminali să scape de cadavre, a fost condamnat de Tribunalul din Murcia la cinci luni de închisoare şi la plata sumei de 16.000 de euro părinţilor sportivei şi celor doi copii ai bărbatului ucis. Sentinţa nu este definitivă, putand fi atacată cu recurs la Curtea Superioară de Justiţie a Regiunii Murcia. Juan Cuenca Lorente, fost conducător al clubului CAV Murcia, este persoana care i-a angajat pe cei doi romani să-i ucidă pe jucătoarea olandeză Ingrid Visser şi pe logodnicul acesteia. Clubul de volei avea o datorie de 240.000 de euro la fosta jucătoare, iar Cuenca era asociat cu partenerul acesteia la o societate din Gibraltar, care avea ca scop spălarea de bani. "După eliminarea celor doi, Cuenca scăpa de datorie şi rămanea unic asociat al firmei", scria presa spaniolă în mai 2013. Juan Cuenca i-ar fi plătit pe Valentin Ion şi pe Constantin Stan să-i ucidă pe cei doi. Spaniolul a afirmat că le-a dat romanilor un avans de 1.200 de euro dintr-o sumă totală cuprinsă între 10.000 şi 15.000 de euro.
Ion l-a lovit şi pus l-a pămant pe Severein, după care el a lovit-o pe Ingrid cu o scrumieră de cristal şi ulterior cu o vază.  Acestea s-au întamplat, a precizat Ion în timpul procesului, după ce Severein l-a ameninţat cu o armă pe Cuenca, prezent la locul faptei. Ion a mai spus că Stan nu a fost prezent la locul faptei cand a fost comis dublul asasinat. După uciderea celor doi, Ion a tăiat în bucăţi cadavrele cu un topor pe care i l-a dat Cuenca. "Juan m-a ajutat să pun cadavrele în pungi", a spus Ion. Pungile au fost apoi îngropate într-o livadă, la circa 20 de kilometri distanţă de locul crimeri. Potrivit lui Ion, proprietarul livezii, Serafin de Alba, ştia ce se întamplase. Ingrid Visser, care a jucat la CAV Murcia între 2009 şi 2011, a fost campioană europeană cu reprezentativa Olandei în 1995 şi a caştigat Liga Campionilor cu Tenerife în 2004.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.