Sport

Glonţul pe langă urechea lui Horia

Ziarul de Vrancea
3 nov 2016 925 vizualizări
Condusă cu 2-7 în supertiebreak de către americanii Monroe şi Sock, perechea Tecău / Rojer a caştigat opt mingi consecutive şi s-a calificat în sferturile turneului de la Paris – Bercy şi mai are nevoie de o victorie pentru a accede la Turneul Campionilor

Tenismanul elveţian Stan Wawrinka, numărul 3 mondial, a fost eliminat în turul doi al turneului de la Paris de sportivul german Jan-Lennard Struff, locul 91 mondial, venit din calificări. Elveţianul, care a jucat direct în turul doi, a pierdut meciul cu scorul de 6-3, 6-7, 6-7. Stan Wawrinka a fost semifinalist la ediţia de anul trecut a turneului de la Paris. În acelaşi turneu, liderul mondial Novak Djokovic, l-a învins după un meci greu în trei seturi (4-6, 6-2, 6-3) pe bulgarul Grigor Dimitrov şi are şanse să-şi păstreze supremaţia mondială, dacă ajunge în finală. Singurul care poate să-l ajungă este Andy Murray, dacă îşi adjudecă trofeul, fără “Nole” în finală.  Rezultate din turul III: Marin Cilic (Croaţia) – David Goffin (Belgia) 6-3, 7-6; Jack Sock (SUA) – Richard Gasquet (Franţa) 6-2, 3-6, 7-5; Milos Raonic (Canada) – Pablo Cuevas (Uruguay) 4-6, 6-1, 6-2; John Isner (SUA) – Jan-Lennart Struff (Germania) 6-4, 6-7, 6-3. 

* La dublu, Horia Tecău şi Jean-Julien Tecău au reuşit să se califice în sferturile de finală, dar le-a trecut glonţul pe la ureche în meciul cu americanii Nicholas Monroe şi Jack Sock. După primul set caştigat cu 6-2 şi al doilea pierdut cu 3-6, Horia şi Juuls au reuşit o revenire fantastică în super-tiebreak, castigand cu 10-7 după ce yankeii au condus cu 7-2!  Tecău şi Rojer vor întalni în sferturi perechea Rohan Bopanna / Daniel Nestor (India / Canada) care a trecut cu 7-6, 6-7, 14-12 de cuplul francez Lucas Pouille / Jo-Wilfried Tsonga. O victorie în partida cu fostul partener al lui Mergea şi veteranul canadian ar însemna calificarea la Turneul Campionilor de la Londra.

* În turneul elitelor WTA, de la Zhuhai (China) ucraineanca Elina Svitolina şi chinezoaica Zhang Shuai sunt  primele calificate în semifinale. În grupa D, Elina a învins-o cu 6-4, 6-2 pe rusoaica Elena Vesnina, după victoria în faţa lui Kiki Bertens (Belgia). De asemenea, în grupa B: Zhang Shuai (China) – Timea Babos (Ungaria) 7-6, 6-4. Grupa B a fost concepută ca grupă de patru jucătoare, întrucat Zhang era gazda cu wild-card pe langă cele 12 sportive calificate prin clasamentul race, însă a rămas în trei, după abandonul spaniolei Carla Suarez. În grupa A, Caroline Garcia (Franţa) –Samantha Stosur (Australia) 6-4, 6-3 ş franţuzoaica îşi va disputa calificarea în luptă cu britanica Johanna Konta. Jucătoarea calificată din grupa C va fi una din Cehia, pentru acest loc urmănd a lupta Petra Kvitova şi Barbora Strycovs.  

* Tenismanul Marius Copil, locul 137 ATP, a abandonat meciul din optimile turneului challenger de la Eckental (Germania), dotat cu premii totale de 35.000 de dolari. Copil a abandonat în meciul cu Kevin Krawietz, numărul 380 mondial, la scorul de 4-2 pentru jucătorul german. 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
dan, acum 2723 zile, 3 minute, 26 secunde
Din pacate, Tecau si partenerul lui au pierdut meciul respectiv !
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.