Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Debut promiţător pentru Pascual

Ziarul de Vrancea
2 nov 2016 1136 vizualizări
Naţionala de handbal masculin a Romaniei a învins ieri, la Minsk, la debutul selecţionerului iberic Xavier Pascual Fuertes pe banca tehnică a tricolorilor, reprezentativa Belarus, cu scorul de 26-23 (13-10), în primul meci din grupa a II-a a preliminariilor CE din 2018.

Apărarea Romaniei şi replierea au fost principalele arme, în timp ce ofensiva a fost greu de contracarat de către oaspeţi. MVP-ul echipei Romaniei a fost declarat portarul Mihai Popescu. Pentru Romania au marcat Ghionea 6 goluri, Mocanu 5, Cîntec 4, Ramba 3, Sadoveac 2, Fenici 2, Criciotoiu 2, Csepreghi 1, Negru 1, iar pentru Belarus s-au remarcat D. Rutenka 5 şi şilovici 4 reuşite. Din grupa a doua mai fac parte echipele Poloniei şi Suediei care se vor confrunta astăzi. A doua partidă a tricolorilor se va disputa duminică, de la ora 20:00 cu Polonia, medaliata cu bronz la CM de anul trecut. Primele două echipe clasate în fiecare din cele şapte grupe preliminare şi o echipă de pe locul trei cu cea mai bună linie de clasament se vor califica la turneul final al CE din 2018, găzduit de Croaţia.

Au caştigat şi fetele la tenis de masă

Selecţionata feminină de tenis de masă a Romaniei a învins formaţia Olandei cu scorul de 3-1, ieri, la Schiedam, într-o partidă din Grupa B a preliminariilor Campionatului European din 2017. În primul meci, Daniela Dodean-Monteiro a dispus cu 3-1 (14-16, 11-9, 11-7, 11-6) de Li Jie dar apoi Eliza Samara, campioana europeană de anul trecut, a fost învinsă fără drept de apel de Britt Eerland cu 0-3 (-7, -7, -8). Bernadette Szöcs a adus din nou Romania în avantaj, după ce a trecut de Kim Vermaas cu 3-0 (11-6, 11-6, 11-5), pentru ca Samara să aducă ultimul punct, prin victoria cu 3-0 (11-3, 11-6, 11-8) în disputa cu Li Jie. 

Romania, care a învins Grecia cu 3-0 în primul său meci din grupă, este lider, cu 4 puncte (2 jocuri), urmată de Olanda, 1 p (1 j), Grecia, 1 p (1 j). Grecia şi Olanda se vor înfrunta în următorul joc, pe 22 noiembrie, iar Romania va juca pe 13 decembrie, în deplasare cu Grecia. Prima clasată se califică direct la turneul final, iar echipa de pe locul al doilea joacă un baraj.

 

Copil îşi continuă seria

Tenismanul Marius Copil, locul 137 ATP, s-a calificat în optimile turneului challenger de la Eckental (Germania), dotat cu premii totale de 35.000 de dolari. Copil a trecut în runda inaugurală de germanul Tim Puetz (699), beneficiarul unui wild-card, scor 7-6, 4-6, 6-4. În optimi, Copil va evolua în compania altui german, Kevin Krawietz (391), care l-a învins, surprinzător pe favoritul nr. 6, slovacul Lukas Lacko, scor 5-7, 7-5, 6-4. 

Vassaras cheamă arbitrii la raport

Preşedintele Comisiei Centrală a Arbitrilor, Kyros Vassaras, a stabilit o întalnire cu arbitrii în urma nemulţumirilor apărute pe marginea prestaţiei acestora, concluziile urmand a fi prezentate într-o conferinţă de presă. CCA precizează că în perioada 10-11 octombrie a efectuat o analiză a evoluţiilor arbitrilor în prima parte a sezonului şi i-a supus unei testări fizice. Mai multe grupări, printre care Dinamo, CSU Craiova şi FC Voluntari, dar şi preşedintele Ligii Profesioniste de fotbal, s-au arătat nemulţumiţi în ultima perioadă de calitatea arbitrajelor, acuzand că ierarhia competiţiei este influenţată de greşeli comise în mod repetat în defavoarea lor. 

Viitorul s-a descurcat cu elveţienii

Formaţia FC Viitorul a învins, ieri, pe teren propriu, cu scorul de 5-0, echipa FC Zürich, în prima manşă a turului doi al UEFA Youth League, competiţie rezervată jucătorilor sub 19 ani. Golurile au fost marcate de Casap ('4), Ene ('39), Coman ('74 – penalty, ‘82)  şi Manole( '89). Din minutul 73, FC Zurich a evoluat cu un jucător mai puţin, după eliminarea lui Antoniazzi. Manşa retur este programată miercuri, 23 noiembrie, la Zürich. Îningătoarea dublei manşe dintre FC Viitorul şi FC Züich va obţinea calificarea în Play-Off-ul Youth League, fază a competiţiei în care va întalni, pe teren propriu, pe una dintre ocupantele poziţiilor secunde din grupele Youth League.

Totti nu joacă la Viena

Căpitanul echipei AS Roma, Francesco Totti, accidentat la coapsa stangă, nu a făcut deplasarea la Viena pentru meciul cu Austria, din etapa a patra a grupei E a Ligii Europa, din care face parte şi Astra Giurgiu. Totti nu a evoluat nici duminică, în meciul din deplasare cu Empoli. Pentru Liga Europa, antrenorul Luciano Spalletti nu se poate baza nici pe Kostas Manolas, accidentat de la nas şi nici pe Emerson Palmieri, cu probleme la gamba stangă. De asemenea, Alessandro Florenzi este indisponibil pentru mai mult timp după ruptura de ligamente de la genunchiu stang suferită recent. Meciul Austria Viena - AS Roma este programat la ora 20.00, la aceeaşi oră ca partida Astra Giurgiu - Viktoria Plzen.

Vettel şi-a pus cenuşă în cap

FIA a decis să nu îl sancţioneze pe Sebastian Vettel pentru limbajul licenţios avut în timpul comunicaţiilor radio la MP al Mexicului, după ce pilotul Ferrari a trimis scrisori de iertare preşedintelui federaţiei, Jean Todt, şi directorului de curse Charlie Whiting, germanul promiţand totodată că va avea o discuţie lămuritoare şi cu adversarul său, olandezul Max Verstappen de la Red Bull. în finalul cursei de duminică, de la Ciudad de Mexico, Max Verstappen a "scurtcircuitat" un viraj în timp ce îşi apăra poziţia a treia în faţa germanului Sebastian Vettel şi a refuzat apoi să-i cedeze locul adversarului. Gestul olandezului de 19 ani l-a scos din sărite pe Vettel, care a început să gesticuleze şi să înjure pe toată lumea, atat pe rivali, cat şi pe directorul de curse al FIA, Charlie Whiting, fiind nemulţumit că acesta din urmă nu a  decis imediat sancţionarea pilotului Red Bull.

Messi s-a sfădit cu “cetăţenii”

Presa spaniolă scrie, miercuri, că argentinianul Lionel Messi de la FC Barcelona a fost implicat într-o altercaţie cu mai mulţi jucători de la Manchester City, ieri seară, la finalul meciului din grupa C a Ligii Campionilor. Conform sursei citate, Lionel Messi ar fi fost insultat de mai mulţi jucători şi ar fi răspuns acestor insulte.Situaţia a fost calmată de coechipierul lui Messi din naţionala Argentinei, Kun Agüero. "Am auzit ceva. L-am văzut pe Leo furios, dar nu ştiu exact ce s-a întamplat", a afirmat Agüero. La finalul meciului, Messi s-ar fi dus alături de delegatul FC Barcelona, Carles Naval, în vestiarul echipei engleze, pentru a cere explicaţii. Formaţia Manchester City a învins, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 3-1, echipa FC Barcelona, în etapa a patra a Grupei C a Ligii Campionilor. 

 Clasamentele şahului

Marele maestru internaţional Magnus Carlsen (Norvegia), campionul mondial en titre de şah, deţine şi primul loc în clasamentul coeficientului ELO, publicat la 1 noiembrie, de Federaţia Internaţională de şah (FIDE), cu 2.853 puncte, iar Constantin Lupulescu este lider în ţara noastră cu 2.609 puncte. Podiumul mondial este completat de Fabiano Caruana (SUA) cu 2.823 puncte şi Maxime Vachier-Lagrave (Franţa) cu 2.811 puncte, recentul caştigător al celei d-a 20-a ediţie a Turneului Corsica Masters de la Bastia. În ierarhia romanilor, Lupulescu este urmat de Mircea Parligras cu 2.599 puncte şi Levente Vajda cu 2.597 puncte.  La feminin, prima este Hou Yifan (China) campioană mondială en titre, cu 2.635 puncte, a doua este Ju Wenjun (China) 2.580 puncte şi a treia Ana Muziciuk (Ucraina) 2.561 puncte.  În Romania, prima este Corina- Peptan 2.395 puncte, urmată de Irina Bulmaga, 2.387 puncte, şi Cristina Foişor, 2.360 puncte.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.