Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Marica atarnă ghetele în cui

Ziarul de Vrancea
31 oct 2016 761 vizualizări
Fostul internaţional Ciprian Marica, în varstă de 31 de ani, şi-a anunţat retragerea din activitatea sportivă, el precizand, într-un mesaj postat pe Facebook, că fotbalul l-a învăţat tot ceea ce este acum şi că acum se va dedica mai mult familiei şi fundaţiei sale. Ciprian Marica a fost component al primei reprezentative a Romaniei în perioada 2003-2014, evoluand în 69 de meciuri şi înscriind 25 de goluri.

La nivel de echipe de club, el a jucat pentru Dinamo (2001-2004), Şahtar Doneţk (2004-2007), VfB Stuttgart (2007-2011), Schalke 04 (2011-2013), Getafe (2013-2014), Konyaspor (2014-2015) şi ultima dată la Steaua, în prima parte a acestui an. Marica a caştigat titlul în Romania în 2002 şi 2004 şi Cupa Romaniei în 2003 cu Dinamo, campionatul Ucrainei în 2005 şi 2006, Cupa Ucrainei în 2004 şi Supercupa Ucrainei în 2005 cu Şahtar  şi Cupa Ligii cu Steaua în 2016.
Din nou, în topul loviturilor
Simona Halep, locul 4 WTA, a fost nominalizată pentru cea mai frumoasă lovitură de la Turneul Campioanelor, competiţie care a avut loc în Singapore şi a fost caştigată de Dominika Cibulkova din Slovacia. Halep are o nominalizare pentru o lovitură de la meciul cu Dominika Cibulkova, pierdut cu scorul de 3-6, 6-7, în Grupa Roşie a competiţiei. Dominika Cibulkova are trei nominalizări, pentru faze de la meciurile cu Angelique Kerber (din prima zi a competiţiei), Svetlana Kuzneţova (semifinale) şi Angelique Kerber (finala). Svetlana Kuzneţova este şi ea nominalizată de două ori, pentru o lovitură de la meciul cu Agnieszka Radwanska din a doua zi a Turneului Campioanelor şi una de la confruntarea cu Garbine Muguruza, din ziua a şasea. Mai sunt nominalizate Madison Keys pentru o lovitură de la meciul cu Dominika Cibulkova din ziua a treia şi Karolina Pliskova pentru o fază de la un meci cu Svetlana Kuzneşova, din ziua a patra.

Săndoi pleacă de la Chiajna

Clubul Concordia Chiajna a anunţat, ieri, că tehnicianul Emil Săndoi, care se afla în funcţie din luna iunie, şi-a reziliat contractul. "Concordia se desparte de antrenorul Emil Săndoi şi staff-ul său tehnic, după o colaborare care a început odată cu startul sezonului 2016/2017. Emil Săndoi şi secunzii săi, Silviu Lung şi Adrian Popescu, şi-au reziliat, pe cale amiabilă, contractele cu echipa Concordia Chiajna. ACS Concordia Chiajna le mulţumeşte pentru colaborare şi le urează mult success în carieră", este anunţul clubului din Liga I.  Săndoi a preluat conducerea tehnică a formaţiei Comcordia Chiajna la 28 iunie.

Cine fluieră Astra şi Steaua?

O brigadă din Israel, cu Alon Yefet la centru, va arbitra meciul Astra Giurgiu - Viktoria Plzen, programat joi, la ora 20.00, pe Arena Naţională, în etapa a patra a grupei E a Ligii Europa. Partida FC Zürich - Steaua, de la ora 22.05, din grupa L, va fi condusă la centru de austriacul Robert Schorgenhofer. La meciul Astra - Viktoria Plzen, Yefet va fi ajutat de asistenţii Nissan Davidy şi Dvir Shimon. Arbitri adiţionali vor fi Ziv Adler şi Roi Reinshreiber, iar rezervă Oren Borneshtain. La partida FC Zürich - Steaua, din brigada condusă de Schorgenhofer vor mai face parte asistenţii Roland Brandner şi Roland Riedel, adiţionalii Rene Eisner şi Dieter Muckenhammer şi rezerva Stefan Kuehr.

Tudor îl arbitrează pe Hora

Arbitrul Alexandru Tudor va conduce la centru meciul dintre echipa portugheză Sporting Braga şi formaţia Konyaspor, din Turcia, programat joi, la ora 22.05, în grupa H a Ligii Europa. Tudor va fi ajutat de asistenţii Vasile Florin Marinescu şi Vladimir Urzică. Arbitri adiţionali vor fi Cristian Balaj şi Istvan Kovacs, iar rezervă Cristian Orbuleţ. La echipa Konyaspor este legitimat Ioan Hora. După trei etape, Sporting Braga şi Konyaspor se află pe ultimele două poziţii în grupa H, cu două puncte, respectiv un punct. Pe primul loc este şahtior Doneţk, cu nouă puncte, iar poziţia a doua este ocupată de KAA Gent, cu patru puncte.

Topul formatorilor de jucători

Anglia şi Germania, se arată într-un raport al Observatorului fotbalului (CIES). Studiul este elaborat analizand jucătorii formaţi în cele cinci mari campionate în ultimele trei sezoane, aceştia avand varste cuprinse între 15 şi 21 de ani. Real Madrid are 41 de jucători formaţi, şapte sunt încă la club, iar 34 evoluează în celelalte campionate. Madrilenii sunt urmaţi de FC Barcelona, cu 37-7-30 şi de Manchester United, cu 34-6-28. Clubul cu cei mai mulţi fotbalişti locali în efectiv este Athletic Bilbao (17 jucători în lot, din 25 formaţi), urmat de o altă grupare bască, Real Sociedad, (16/25). Între cele 31 de campionate europene, lider este Ajax Amsterdam, cu 72 de jucători formaţi, urmat de Partizan Belgrad (62), Dinamo Zagreb (55) şi Sporting Lisabona (54).

A sărit să bată un fan

Fotbalistul argentinian Sebastian Pol, fost component al echipei Dacia Mioveni, în prezent legitimat la gruparea chiliană Audax Italiano, riscă să fie condamnat la închisoare pentru că a agresat un suporter din tribună la meciul de sambătă cu Universidad Catolica, relatează presa internaţională. Pol s-a urcat pe gardul care desparte terenul de tribună şi l-a lovit pe un fan cu piciorul, la finalul partidei pe care Universidad Catolica a caştigat-o cu scorul de 4-1, gest care a amintit de lovitura "de kung fu" a lui Eric Cantona la un meci din 1995, dintre Manchester United şi Crystal Palace. Fotbalistul a fost reţinut imediat şi a petrecut noaptea de sambătă spre duminică în arest, fiind eliberat duminică la pranz. Pol şi-a cerut scuze pentru incident. "Nu am vrut să rănesc pe nimeni, am reacţionat prost la insultele publicului", a explicat el. Argentinianul în varstă de 28 de ani riscă să fie condamnat la închisoare conform unei legi cu privire la violenţa pe stadioane.Sebastian Pol a jucat la Dacia Mioveni în perioada 2007-2009.

Lipseşte şase săptămani

Fotbalistul echipei Manchester United, Antonio Valencia, va fi indisponibil şase săptămani după fractura la braţul drept suferită  la un meci din Cupa Ligii Angliei, accidentare după care a fost operat. "Acum mă gandesc doar larecuperare. Vreau să revin rapid şi să îmi ajut echipa. Voi reveni mai puternic şi întotdeauna optimist", a declarat Valencia. Antonio Valencia a mai suferit o fractură de cand joacă la Manchester United, în septembrie 2010, la gleznă, la o partidă din Liga Campionilor.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.