Sport

Micuţa Domi a dat lovitura

Ziarul de Vrancea
30 oct 2016 990 vizualizări
Cibulkova a caştigat Turneul Campioanelor de la Singapore * Marius Copil s-a încununat la Budapesta

Sportiva slovacă Dominika Cibulkova a caştigat, surprinzător, Turneul Campionelor la tenis, disputat în această săptămană la Singapore, învingand în finală cu 6-3, 6-4 pe liderul mondial, germana Angelique Kerber. Calificată în semifinale cu o singură victorie din trei meciuri, în faţa Simonei Halep, micuţa jucătoare slovacă a caştigat o semifinală grea cu ambiţioasa jucătoare rusă, Svetlana Kuzneţova, scor 1-6, 7-6, 6-4. După un set adjudecat foarte uşor, Kuzneţova a ajuns să servească pentru meci la 6-5 în setul II, dar Cibulkova a remontat break-ul la zero şi a caştigat tie-break-ul cu 7-2. Cu moralul celui care vine din urmă, Cibulkova a început excelent decisivul, dar Svetlana a ajuns la 4-2. A urmat o altă serie de patru jocuri consecutive ale slovacei, care s-a impus cu 6-4. Considerată ca fiind adevărata finală, cealaltă partidă de sambătă, a fost un simplu galop de sănătate pentru Angie Kerbert, care a avut nevoie de 76 de minute pentru a se impune cu 6-1, 6-2 în faţa polonezei Agnieszka Radwanska. În finală, Kerber a părut obosită şi a cedat în faţa Dominikăi Cibulkova, debutantă în Turneul Campioanelor. De remarcat faptul că, în Grupa Roşie, Kerber o învinsese pe Cibulkova cu 7-6, 2-6, 6-3. “Domi” a primit trofeul din partea fostei mari jucătoare, Monica Seles şi va ocupa începand de astăzi, poziţia a cincea în topul WTA, imediat după Simona Halep. În partea finală a turneului de dublu, s-au înregistrat rezultatele: Bettanie Sands / Lucie Safarova (SUA / Cehia) – Caroline Garcia /Kristina Mladenovic (Franţa) 6-3, 7-5; Ekaterina Makarova / Elena Vesnina (Rusia) – Martina Hingis / Sania Mirza (Elveţia / India) 3-6, 6-2, 10-6 (semifinale); Makarova / Vesnina – Sands / Safarova 7-6, 6-3 (finala). 

* Cel mai bun tenisman roman, Marius Copil, se arată într-o formă excelentă în ultima vreme. După ce a ajuns, săptămana trecută pană în sferturile turneului ATP de la Anvers, Marius a caştigat în această săptămană turneul challenger de la Budapesta, ajungand la a treia victorie în astfel de turnee, după Kazan 2011 şi Quimper 2013. În semifinale, jucătorul roman de 26 de ani şi clasat pe locul 175 ATP l-a învins cu 7-5, 6-4 pe al cincilea favorit, rusul Daniil Medvedev (105) cu 7-5, 6-4. În cealaltă semifinală, belgianul Steve Darcis (115, favorit nr. 4) a trecut cu 2-6, 6-4, 6-3 de francezul Kenny De Schepper. În finală, Copil l-a învins din nou pe Darcis (ca şi la Budapesta) cu 6-4, 6-2 şi va urca pană pe locul 138 în clasamentul ATP. Săptămana aceasta, Copil va participa la un alt challenger, la Eckental (Germania) unde va întălni în primul tur un jucător venit din calificări.

* Perechea Horia Tecău/Jean Julien Rojer (Romania/Olanda) a fost eliminată, sambătă, de cuplul Robert Lindstedt/Michael Venus (Suedia/Noua Zeelandă), în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului de la Basel. Lindstedt, fost coleg de dublu al lui Tecău, şi Venus s-au impus cu scorul de 1-6, 6-3, 10-8, într-o oră şi şapte minute. La dublu la Basel a participat şi Florin Mergea, alături de britanicul Dominic Inglot. Cei doi au abandonat în sferturile de finală, din cauza unei accidentări la gleznă a romanului. Finala de dublu a fost caştigată de perechea Marcel Granollers / Jack Sock (Spania / SUA) 6-3, 6-4 cu Lindstedt / Venus. Tecău şi Rojer vor juca săptămana viitoare la turneul de la Paris-Bercy, unde sunt calificaţi în turul II, iar partenerul lui Mergea, Dom Inglot, va juca alături de polonezul Marcin Matkowski şi s-ar putea întalni cu Horia şi Juuls în turul secund.

 * Perechea Mihaela Buzărnescu/Elise Mertens (Romania/Belgia), cap de serie numărul unu, a caştigat, sambătă, finala probei de dublu din cadrul turneului ITF de la Tampico (Mexic), dotat cu premii în valoare totală de 50.000 de dolari,Buzărnescu şi Mertens au învins în finală, cu scorul de 6-0, 6-2, perechea Usue Arconada/Katie Swan (SUA/Marea Britanie).Meciul a durat 51 de minute. Buzărnescu a participat la Tampico şi pe tabloul de simplu, dar a fost eliminată în primul tur. În schimb, perechea romano-germană Alexandra Cadanţu / Nicola Geuer a pierdut finala turneului ITF de la Poitiers, scor 0-6, 0-6 (44 de minute), în faţa echipei Nao Hibino / Alicja Rosolska (Japonia / Polonia).

* Finalele săptămanii: Basel (ATP): Marin Cilic (Croaţia) – Kei Nishikori (Japonia) 6-1, 7-6; Viena (ATP): Andy Murray (Marea Britanie) – Jo-Wilfried Tsonga (Franţa) 6-3, 7-6; 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.