Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Cristina face spectacol în Turingia

Ziarul de Vrancea
30 oct 2016 1012 vizualizări
Echipa de handbal feminin Buducnost Podgorica, la care joacă şi Cristina Neagu, a învins ieri în deplasare, formaţia germană Thüringer HC, cu scorul de 32-26 (21-11), internaţionala tricoloră marcand opt goluri, în grupa A din Liga Campionilor.

Cu cele 8 goluri marcate în aproximativ 40 de minute în care a evoluat, Cristina Neagu a fost golgeterul partidei. O altă componentă a naţionalei Romaniei, pivotul Crina Pintea, a jucat pentru Thüringer HC. Cele două echipe se vor întalni şi în etapa următoare a grupei A, în 6 noiembrie, gazdă fiind echipa Cristinei Neagu. În cealaltă partidă a grupei: Glassverket (Norvegia) – Metz (Franţa) 22-24. Clasament: 1. Buducnost – 6 p; 2. Metz – 4 p; 3. Thüringer – 2 p; 4. Glassverket – 0 p. În grupa C a competiţiei evoluează şi campioana Romaniei şi deţinătoarea trofeului, CSM Bucureşti, aflată pe locul III (2 puncte), după trei etape.

Victorie de prestigiu a lui Natea

Judoka Daniel Natea a caştigat, duminică, medalia de aur la categoria plus 100 de kilograme, la Grand Slam Abu Dhabi, dotat cu premii totale de 154.000 de dolari. Daniel Natea a disputat finala categoriei plus 100 de kilograme cu belarusul Aliaksandr Vahaviak, de care a dispus cu scorul de 11-0. Anterior, în sferturile de finală, Natea l-a învins pe Joao Cesarino Silva (Brazilia), iar în semifinale a trecut de rusul Soslan Bostanov. Daniel Natea a reprezentat Romania şi la JO de la Rio, unde a ajuns pană în faza optimilor de finală. Medaliile de bronz la Grand Slam Abu Dhabi, categoria plus 100 de kilograme, au revenit sportivilor Michal Horak (Cehia) şi David Moura (Brazilia). Tot la categoria plus 100 kilograme, Mircea Croitoru a fost eliminat în primul tur de rusul Anton Bracev. Grand Slam de la Abu Dhabi a fost dotat cu premii totale de 154.000 de dolari.

Ceccarelli vine astăzi

FC Dinamo a anunţat, ieri transferul jucătorului italian Luca Ceccarelli, care va prezentat,astăzi într-o conferinţă de presă a sediului clubului dinamovist. Născut pe 24 martie 1983 la Gambettola, Luca Ceccarelli (33 de ani) a evoluat în carieră, fundaş dreapta sau fundaş central, numai în campionatul italian. A debutat în Serie A la Cesena şi a mai evoluat, în primele trei divizii ale campionatului italian, pentru Sangiovannese, Pavia, San Marino, Legnano, Padova, Bologna şi Salernitana. El a jucat 57 de meciuri în prima ligă a campionatului italian, toate pentru Cesena. A înscris două goluri şi a oferit şase pase decisive.

A înscris şi Maxim

Mijlocaşul Alexandru Maxim a marcat al treilea gol al echipei sale, VfB Stuttgart, în meciul caştigat, duminică, în deplasare, cu scorul de 3-1, în faţa echipei Karlsruher SC, în etapa a zecea a ligii secunde din Germania. Maxim, intrat pe teren în minutul 77, a marcat în minutul 86. Pentru VfB Stuttgart au mai punctat Asano ( '10) şi Terrode ('46). Pentru Karlsruher SC a înscris Stoppelkamp ('51).

Eşec total la U17

Naţionala under 17 a Romaniei a fost învinsă, duminică, la Buftea, cu scorul de 0-1, de selecţionata similară a Azerbaidjanului, în ultimul meci din grupa de calificare la Turul de Elită, ultima rundă înaintea Campionatului European din 2017. Unicul gol al partidei a fost marcat de Sadihov, în minutul 29. În aceeaşi grupă, Austria a fost învinsă de Anglia cu scorul de 2-3. Tricolorii au pierdut primele două jocuri din grupă, disputate tot la Buftea, 1-2 cu Austria şi 0-3 cu Anglia, şi au ratat calificarea în faza următoare. Romania s-a clasat pe ultimul loc în grupă, fără niciun punct, după Anglia (9), Austria (6) şi Azerbaidjan (3). 

Ţîră, dat afară de la Neftci

Gruparea azeră Neftci Baku a anunţat, ieri, rezilierea contractului cu atacantul Cătălin ţîră pe cale amiabilă. "Am încheiat contractul cu Ţîră, fără a plăti vreo compensaţie. Maine vom plăti salariul lunar şi apoi nu vor mai exista probleme între părţi", a declarat directorul clubului Orhan Huseinzade. Cătălin ţîră, în varstă de 22 de ani, a agresat un fan care a invadat terenul săptămana trecută. El juca la echipa din Baku din 1 august.

Starea eşalonului secund

Liga a II-a, etapa a XIV-a: Juventus Bucureşti – ACS Berceni 5-0; CS Mioveni – Academica Clinceni 4-1; FC Braşov - Metalul Reşiţa 2-0; Dunărea Călăraşi - ASU Politehnica Timişoara 2-3; Sepsi Sfantu Gheorghe - Chindia Targovişte 2-1; CS Afumaţi – CSM Ramnicu Valcea 3-1; Unirea Tărlungeni – UTA 2-4; Olimpia Satu Mare – CS Baloteşti 2-1; Întalnirea Luceafărul Oradea - Foresta Suceava este programată luni. Clasament: 1. Juventus – 34 p; 2. Braşov – 31 p; 3. Mioveni – 28 p; 4. Foresta – 25 p; 5. Sepsi – 25 p. 

Ogier, campionul în şa

Pilotul francez Sébastien Ogier a caştigat Raliul Marii Britanii, el obţinand a patra victorie în acest sezon şi a doua consecutivă. Deja campion mondial, Sébastien Ogier (Volkswagen) a fost urmat în Marea Britanie de estonul Ott Tänak (Ford). Locul trei a fost ocupat de belgianul Thierry Neuville (Hyundai). Ogier, care a obţinut cu această ocazie al 38-lea său succes în WRC, şi-a trecut anul acesta în palmares al patrulea titlu mondial consecutiv.

Williams a suferit o pneumonie

Frank Williams, în varstă de 74 de ani, fondatorul şi preşedintele echipei de Formula 1 Williams, este internat de luna trecută pentru tratarea unei pneumonii, a anunţat directorul Mike O'Driscoll. Oficialul echipei Williams a precizat că Williams s-a îmbolnăvit în timpul Marelui Premiu al Italiei, care a avut loc la Monza, la 4 septembrie. "A trecut prim momente dificile în spital. El este în convalescenţă, va avea nevoie de timp pentru a-şi reveni. Sperăm să îl vedem revenind la Grove cat mai rapid", a adăugat O'Driscoll. Frank Williams este tetraplegic din 1986, cand a suferit un accident rutier.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.