Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Glinţa se joacă cu recordurile

Ziarul de Vrancea
26 oct 2016 756 vizualizări
Înotătorul Robert Glinţă a doborat, ieri, la etapa de Cupă Mondială de la Tokyo, recordul naţional vechi de 10 ani la 200 de metri spate, şi l-a corectat pe cel naţional de la 50 metri spate, doborat în calificări tot de înotătorul tricolor.

Robert Glinţă (19 ani) a luat startul, ieri, în finale la 50 de metri spate şi la 200 de metri spate, după ce în calificările primei probe stabilise un nou record naţional (23,92 secunde). În finală la 50 de metri, Glinţă şi-a corectat propriul record, încheind cursa pe locul VI, cu timpul de 23,74 secunde. De asemenea, în a doua finală a zilei, la 200 metri spate, el a reuşit o performanţă şi mai importantă, doborand recordul naţional stabilit de Răzvan Florea în 2006 (1:53,71). Glinţă a încheiat pe locul V, cu timpul de 1:52.97 minute, după ce în calificările probei a avut 1:54.75.Anterior, tot la Tokyo, Glinţă a încheiat finala la 100 metri spate pe locul VI, tot cu record naţional doborat (50,72 secunde).

Patru judoka romani la Abu Dhabi

Romania va fi reprezentată de patru judoka la turneul Grand Slam de la Abu Dhabi, care va avea loc de vineri pană duminică.: Cătălin Mînzăteanu va evolua la cat. 66 kg, Cristian Bodîrlău la cat. 80 kg, iar Mircea Croitoru şi Daniel Natea la cat. ^100 kg.  Natea a reuşit să caştige titlul la Abu Dhabi în 2014. 
La competiţia din Emiratele Arabe Unite vor participa 184 de sportivi din 33 de ţări, 111 la masculin şi 73 la feminin.

Grupe pentru Mondialele de volei

Federaţia Europeană de Volei (CEV) a anunţat, ieri, grupele preliminare continentale din turul secund pentru Campionatele Mondiale de volei din 2018, la masculin şi feminin, echipele Romaniei urmand a evolua în grupele C şi D după tragerea la sorţi. La feminin, Romania a fost repartizată în grupa C, alături de Bulgaria (organizatoarea turneului), Turcia, Elveţia, Muntenegru şi Kosovo. De asemenea, la masculin, echipa Romaniei va evolua în grupa D, organizată de Estonia, cu Rusia, Muntenegru, Ungaria şi Kosovo. Meciurile la feminin vor avea loc între 30 mai şi 4 iunie 2017, iar cele de la masculin între 23 şi 28 mai 2017. Echipele de pe primul loc în fiecare grupă vor obţine calificarea directă la CM din 2018, iar cele de pe locul secund vor juca meciuri de baraj.

Alexa, suspendat pe două etape

Antrenorul formaţiei ASA Targu Mureş, Dan Alexa, a fost sancţionat de Comisia de Disciplină a FRF cu suspendare pentru două jocuri şi o penalitate sportivă de 360 de lei. Jucătorul stelist Antonio Jakolis, eliminat în partida cu ASA Targu Mureş, a fost sancţionat cu suspendare pentru două jocuri şi o penalitate de 3.000 de lei. Aceeaşi pedeapsă a primit-o şi jucătorul echipei Concordia Chiajna, Marian Cristescu, pentru eliminarea din partida cu Pandurii Targu Jiu.

Alergie la Kosovo

Preşedintele Federaţiei sarbe de volei (OSS), Nenad Golijanin, a fost demis din funcţie după ce s-a abţinut la votul privind aderarea Kosovo la Federaţia internaţională de volei (FIVB).  Kosovo a fost integrată oficial în FIVB pe 5 octombrie, la fel ca şi Sudanul de Sud. Fosta provincie sarbă a obţinut independenţa în 2008, însă nu este recunoscută de mai multe ţări.  Autorităţile de la Belgrad au cerut tuturor responsabililor sarbi să voteze împotriva aderării Kosovo la orice organizaţie internaţională, inclusiv cele sportive, precum şi părăsirea reuniunilor unde Kosovo este prezentat ca stat independent. 
Nenad Golijanin a fost acuzat că "a decis în mod voluntar să se abţină în cadrul votului privind aderarea Kosovo la FIVB", la începutul lunii octombrie, Federaţia sarbă a organizat marţi o adunare extraordinară în cursul căreia a oficializat demiterea acestuia. 

Donaţii pentru victimele de Nice

Clubul OGC Nice a strans 121.500 de euro pentru familiile victimelor atentatului din 14 iulie, în cadrul unei licitaţii în care au fost scoase la vanzare tricourile de la meciul cu Rennes, din prima etapă a campionatului Franţei, a anunţat, marţi, L'Equipe. Cel mai bine vandut tricou a fost cel al italianului Mario Balotelli, pentru care Andre Bois, fostul preşedinte al grupării OGC Nice, a plătit 11.100 de euro. Mijlocaşul Hatem ben Arfa, cedat în această vară de OGC Nice la Paris Saint-Germain, a achiziţionat tricourile jucătorilor Yoan Cardinale şi Adama Diakhaby pentru 3.100 de euro.  Clubul Montpellier a anunţat că donează 3.300 de euro pentru victimele atentatului de la Nice  La 14 iulie, Lahouaiej Bouhlel a intrat cu un camion frigorific pe Promenade des Anglais, unde sute de oameni urmăreau focul de artificii de Ziua Franţei. În urma atacului, 85 de persoane, inclusiv zece copii şi adolescenţi, au murit, iar peste 200 au fost rănite.

Cand Regele moare, fotbalul sucombă

Federaţia Thailandeză de Fotbal a decis, marţi, ca toate competiţiile să fie anulate după moartea regelui Bhumibol Adulyadej, astfel că echipa Muang Thong United a fost declarată campioană cu cinci etape înainte de finalul sezonului, deşi avea doar cinci puncte avans. Ultimele trei formaţii din clasament după disputarea a 31 de etape au fost retrogradate în liga secundă, chiar dacă Army United şi Chainat Hornbill aveau şanse de a rămane în prima divizie.  Finala Cupei Ligii Thailandei, dintre echipele Buriram United şi Muang Thong United, nu se va disputa, caştigătoarea urmand a fi desemnată prin tragere la sorţi. Aceeaşi metodă se va aplica şi pentru Cupa Thailandei, competiţie ajunsă la faza semifinalelor cu formaţile Ratchaburi, Sukhothai, Chonburi şi Chainat Hornbill. Regele Thailandei, Bhumibol Adulyadej (88 de ani), suveranul cu cea mai îndelungată domnie din lume, 70 de ani, a încetat din viaţă la 13 octombrie, la spitalul Siriraj.

Suspendare prelungită pentru dopaj

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat, miercuri, că atleta kenyană Rita Jeptoo, care a fost suspendată doi ani pentru dopaj în 2014, nu va putea concura pană în octombrie 2018, sancţiunea în cazul său fiind prelungită. Potrivit L'Equipe, TAS a decis suspendarea pe patru ani a sportivei avand în vedere "circumstanţe agravante" cu privire la folosirea de EPO de către atletă în cadrul unui "program".  Cazul Ritei Jeptoo, sportivă în varstă de 35 de ani, a fost analizat de TAS ca urmare a unei solicitări a Federaţiei Internaţionale de Atletism, în contextul în care suspendarea iniţială ar fi expirat duminică.Rita Jeptoo a caştigat maratonul de la Boston în 2006, 2013 şi 2014. Ea s-a impus şi la maratonul de la Chicago, în 2013. Jeptoo este acum suspendată pană la 30 octombrie 2018 şi rezultatul ei din 2014 de la Boston a fost anulat.

Gervinho ratează Cupa Africii

Mijlocaşul ivorian al echipei Hebei Fortune, Gervinho, s-a accidentat la genunchi şi va lipsi şase luni de pe teren, a anunţat, ieri, Corriere dello Sport. Gervinho a suferit o ruptură a ligamentului încrucişat de la genunchiul stang în timpul unui antrenament al formaţiei chineze şi va rata turneul final al Cupei Africii pe Naţiuni, care va avea loc în perioada 14 ianuarie - 5 februarie 2017, în Gabon. Coasta de Fildeş, campioana en-titre, face parte din grupa C la Cupa Africii pe Naţiuni, alături de reprezentativele din RD Congo, Maroc şi Togo. Gervinho, în varstă de 29 de ani, a fost achiziţionat la începutul anului de Hebei Fortune de la AS Roma pentru 18 milioane de euro.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.