Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Nimeresc norvegiencele Brăila

Ziarul de Vrancea
25 oct 2016 728 vizualizări
Echipa de handbal feminin Dunărea Brăila va întalni formaţia norvegiană Byasen Trondheim, în turul trei al Cupei EHF, potrivit tragerii la sorţi de marţi, de la Viena.

Partida tur se va disputa în 12 sau 13 noiembrie, la Brăila, iar cea retur în deplasare, o săptămană mai tarziu. La tragerea la sorţi de ieri Dunărea Brăila, singura echipă feminină romanească rămasă în Cupa EHF, a făcut parte din prima urnă valorică. Anterior, formaţia antrenată de Costică Buceschi a eliminat HB Dudelange (Luxemburg), cu 43-12 şi 36-10, în primul tur, respectiv formaţia belarusă HC Gomel, cu 27-15 şi 26-22, în turul secund al competiţiei. Alte trei echipe romaneşti participante în Cupa EHF - CSM Ploieşti, CSM Roman şi Corona Braşov - au fost eliminate în turul secund. Cele 12 caştigătoare din turul trei se vor califica în grupele Cupei EHF, în care vor evolua şi cele patru formaţii care se vor clasa pe locul 4, ultimul, în grupele Ligii Campionilor.

Victor Becali mai stă la răcoare

Victor Becali, condamnat la patru ani şi opt luni de închisoare în dosarul “Transferurilor”, nu poate fi eliberat condiţionat din închisoare, a decis, ieri, Judecătoria Medgidia, însă decizia nu este definitivă, putand fi atacată la Tribunalul Constanţa. Judecătoria Medgidia a luat în discuţie, ieri cererea de eliberare condiţionată depusă de Victor Becali la jumătatea lunii octombrie şi a respins-o, stabilind că Becali mai poate depune o asemenea solicitare după 12 noiembrie. Victor Becali este încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă, unde ispăşeşte o pedeapsă de patru ani şi opt luni închisoare în dosarul ”Transferurilor”. În 14 septembrie, fratele lui Victor Becali, Ioan Becali, a fost eliberat condiţionat din închisoare, printr-o decizie a Tribunalului Ilfov, după ce executase doi ani şi jumătate din pedeapsa de şase ani şi patru luni de închisoare. Dintre cei opt oameni din fotbal mai sunt încarceraţi Victor Becali şi Cristian Borcea, ceilalţi fiind eliberaţi condiţionat.

Zenga, demis de la lupi

Tehnicianul italian Walter Zenga a fost demis, ieri, din funcţia de antrenor principal al echipei Wolverhampton Wanderers, din liga a doua engleză, după 87 de zile de la numirea lui în funcţie. Zenga a fost numit la Wolverhampton la începutul actualului sezon, iar după 14 etape formaţia ocupă poziţia a 18-a, cu 16 puncte, la patru puncte de primul loc retrogradabil. În ultimele cinci etape, Wolverhampton Wanderers a obţinut un singur punct. Conform sursei citate, principalul candidat la înlocuirea lui Zenga este portughezul Marco Silva, care a caştigat sezonul trecut titlul în Grecia cu Olympiakos Pireu. Walter Zenga, în varstă de 56 de ani, a mai pregătit în cariera sa formaţiile New England Revolution, Brera, FC Naţional, Steaua Bucureşti, Steaua Roşie Belgrad, Gaziantepspor, Al Ain, Dinamo Bucureşti, Catania, US Palermo, Al Nassr, Al Nasr, Al Jazira, Sampdoria Genova şi Al Shaab.

Premiile Ligii spaniole

Atacantul francez al echipei Atletico Madrid, Antoine Griezmann, a fost desemnat cel mai bun jucător din campionatul Spaniei în sezonul 2015/2016. Tot la gala de la Valencia, coechipierii lui Griezmann, Jan Oblak şi Diego Godin, au fost recompenaţi cu titlurile de cel mai bun portar, respectiv cel mai bun fundaş. Real Madrid a primit un premiu prin Luka Modrici desemnat cel mai bun mijlocaş, dar şi prin Marco Asensio, considerat cel mai tanăr jucător.Lionel Messi a fost desemnat cel mai bun atacant, iar coechipierul său de la FC Barcelona, Luis Suarez, a primit premiul pentru cel mai bun jucător străin care evoluează în campionatul Spaniei. Atletico Madrid a mai primit un trofeu, Diego Simeone fiind desemnat antrenorul sezonului trecut.

A murit Carlos Alberto

Fostul internaţional brazilian Carlos Alberto Torres, campion mondial în 1970, a decedat, ieri, la Rio de Janeiro, la varsta de 72 de ani, din cauza unui infarct. Carlos Alberto, căpitanul naţionalei Braziliei la Cupa Mondială din 1970, evolua pe postul de fundaş dreapta şi a marcat un gol în finala cu Italia, scor 4-1, după o pasă de la Pelé. Carlos Alberto a jucat în cariera sa la formaţiile Fluminense, Santos, Flamengo, New York Cosmos şi California Surf. Ca antrenor, el a pregătit echipele Flamengo, Corinthians, Nautico, Miami Sharks, Once Caldas, Monterrey, Tijuana, Botafogo, Fluminense, Atletico Mineiro, Queretaro, Union Magdalena, Paysandu şi naţionalele din Oman şi Azerbaidjan.

O vorbă spusă la nervi

Antrenorul echipei Bayer Leverkusen, Roger Schmidt, a fost suspendat două meciuri şi amendat cu 15.000 de euro, după ce i-a spus tehnicianului Julian Nagelsmann că este "nebun". "Accept această sancţiune şi regret că am pus clubul într-o situaţie neplăcută", a declarat tehnicianul echipei Bayer. Sambătă, la meciul dintre Bayer şi Hoffenheim, Schmidt a ţipat la Nagelmann după ce Hoffenheim a marcat golul de 2-0: "Nu a fost nimic. Eşti nebun. Taci din gură!". Schmidt (49 de ani) a fost trimis în tribună de arbitru şi este suspendat pentru meciul din Cupa Germaniei cu Lotte şi pentru partida cu VfL Wolfsburg, de sambătă, din campionat. Hoffenheim s-a impus în meciul cu Bayer, scor 3-0.

Oficiali spanioli amendaţi de RFEF

Federaţia Spaniolă de Fotbal (RFEF) a fost amendată de FIFA cu 203.000 de euro, pentru nereguli în privinţa transferurilor de jucători minori, anunţă presa de la Madrid. FIFA a descoperit nereguli la forul spaniol atat la înregistrarea jucătorilor sub 18 ani, cat şi în ceea ce priveşte participarea acestora la competiţii.  RFEF va avea şase luni la dispoziţie pentru a aduce îmbunătăţiri sistemului în vigoare privind transferurile de minori, a anunţat FIFA, care a transmis şi un avertisment federaţiei spaniole. Sancţiunea este urmare a anchetelor desfăşurate de sistemul de regularizare a transferurilor al FIFA (TMS), apoi de Comisia de Disciplină a FIFA privind participarea jucătorilor minori în competiţii pentru Atletico Madrid (între 2007 şi 2014) şi Real (între 2005 şi 2014).
 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.