Sport

Instanţele şi parchete se pregătesc să-şi deschidă porţile

Gabriel Sava
24 oct 2016 743 vizualizări
Evenimentul este organizat cu ocazia Zilei Europene a Justiţiei Civile, care este serbată pe 25 octombrie u judecătorii şi procurorii aşteaptă vizita celor interesaţi în a cunoaşte mai multe din munca mai puţin cunoscută a magistraţilor

Tribunalul Vrancea şi Judecătoria Focşani, precum şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea organizează “Ziua Porţilor Deschise”, cu ocazia Zilei Europene a Justiţiei Civile, care se serbează în fiecare an, la data de 25 octombrie. “Tribunalul Vrancea şi Judecătoria Focşani îi invită pe cei interesaţi să cunoască, în mod nemijlocit, aspecte relevante ale actului de justiţie să le viziteze sediul situat în Focşani, str. Republicii nr.96, marţi, 25 octombrie 2016, între orele 9.30 – 14.00. În această zi, când se marchează Ziua Europeană a Justiţiei Civile, vizitatorii vor fi conduşi pe la diverse compartimente care contribuie la realizarea activităţii specifice unei instanţe de judecată şi vor fi informaţi despre organizarea sistemului juridic român şi a instanţelor de judecată, despre circuitul dosarelor sau despre etapele procesuale până la soluţionarea unor cauze. Ziua Europeană a Justiţiiei Civile este marcată în fiecare an pe 25 octombrie, aceasta fiind sărbătorită încă din anul 2003, cu scopul de a aduce modul de funcţionare a justiţiei în atenţia publicului european şi de a sprijini dezvoltarea unui spaţiu judiciar comun european. Elevii interesaţi despre cum pot accede în profesiile juridice sunt aşteptaţi la sediul nostru în grupuri organizate. Accesul persoanelor interesate sa ne viziteze sediul în această zi se face, pe baza actului de identitate, în intervalul orar amintit (9.30 – 14.00), astfel încât activitatea de judecată să nu fie perturbată. Vă aşteptăm!”, este mesajul transmis de Carmen Danţiş, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Vrancea. Informarea despre modul în care se poate accede într-o profesie juridică, despre circuitul dosarelor, despre etapele procesuale până la soluţionarea unor cauze sau cu privire la alte aspecte relevante privind activitatea de judecată se poate dovedi a fi de folos. Aceasta în contextul în care tot mai mulţi cetăţeni se adresează unei instanţe de judecată pentru a-şi apăra şi realiza drepturile şi interesele, mai spun judecătorii vrânceni.

Şi procurorii organizează “Ziua Porţilor Deschise”

Cu aceeaşi ocazie, Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea se va deschide pentru publicul interest să cunoască mai multe dintre tainele procurorilor. „Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea organizează marţi, 25.octombrie.2016, la sediul aflat în Focşani, str. Cuza Vodă, nr.43 A, judeţul Vrancea, în intervalul orar 10-14.00, manifestarea anuală intitulată «Ziua Porţilor Deschise», având ca scop asigurarea transparenţei actului de justiţie şi familiarizarea justiţiabililor cu aspectele specifice activităţii de urmărire penală. Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea invită elevi, studenţi, justiţiabili, reprezentanţi ai societăţii civile, jurnalişti, pe cei interesaţi să afle mai multe informaţii despre circuitul unui dosar penal în faza de urmărire penală, etapele procesuale care se parcurg până la soluţionarea în faza de urmărire penală, condiţiile în care lucrează procurorii şi personalul auxiliar de specialitate, cariera de magistrat, şă participe la acest eveniment”, a precizat procuror Marinela Arginteanu, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea. (Gabriel SAVA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.