Sport

Hamilton caştigă, Rosberg pandeşte

Ziarul de Vrancea
24 oct 2016 566 vizualizări
Pilotul de la Mercedes s-a impus în Marele Premiu al SUA de Formula 1, însă colegul său de echipă german are şanse mai mari să cucerească titlul mondial

Pilotul britanic de la Mercedes, Lewis Hamilton, a caştigat, duminică, Marele Premiu al SUA, a XVIII-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, el fiind urmat de coechipierul său, germanul Nico Rosberg şi de australianul Daniel Ricciardo de la Red Bull. În clasamentul general al piloţilor, Hamilton s-a apropiat la 26 de puncte de liderul Rosberg, dar germanul este în "ţinta" de locuri secunde, care îi poate asigura titlul mondial, dacă o va respecta şi în următoarele trei curse rămase din acest sezon.
După plecarea dezastruoasă în cursa precedentă, de la Suzuka, atunci cand a pierdut şase poziţii în cateva sute de metri, Lewis Hamilton a reuşit în sfarşit un start curat. Aflat în pole position, britanicul s-a instalat imediat la conducere şi nu a cedat primul loc pană la final, trecandu-şi în palmares a 50-a victorie în Formula 1. Hamilton a pilotat impecabil, fără greşeală şi fără a fi pus în pericol de vreun adversar, deşi nu s-a distanţat foarte mult de urmăritori. Însă aceşti au avut de furcă între ei, pentru că Rosberg, clasat al doilea pe grilă, a fost întrecut după start de Ricciardo. Australianul nu l-a periclitat pe lider şi l-a ţinut o vreme la distanţă pe Rosberg. Germanul a căutat cu asiduitate revenirea pe locul secund, poziţie ravnită pentru că, dacă o va ocupa pană la final, în cele trei curse rămase, nu poate pierde titlul mondial, chiar dacă Hamilton va caştiga tot. Şi norocul i-a suras lui Rosberg. Monopostul lui Verstappen a suferit o problemă la cutia de viteze în turul 30/56, iar olandezul a rulat mult timp în treapta întai, cu 50 de kilometri pe oră, în speranţa că maşina sa îşi va reveni. Pilotul de la Red Bull a ieşit de pe pistă în cele din urmă într-o zonă sigură, dar comisarii FIA au arborat safety car virtual din acest motiv. Rosberg a fost într-o poziţie ideală pentru a intra la boxe şi efectua schimbul de pneuri, suflandu-i astfel poziţia lui Ricciardo. Australianul nu s-a mai putut apropia de pilotul de la Mercedes, care a terminat pe locul secund. Ricciardo a ocupat ultima treaptă a podiumului. Max Verstappen şi Kimmi Räikkönen au abandonat.
Clasamentul cursei: 1. Lewis Hamilton (Mercedes); 2.Nico Rosberg (Mercedes); 3. Daniel Ricciardo (Red Bull); 4. Sebastian Vettel (Ferrari); 5. Fernando Alonso (McLaren); 6. Carlos Sainz (Toro Rosso); 7. Felipe Massa (Williams); 8. Sergio Perez (Force India); 9. Jenson Button (McLaren); 10. Romain Grosjean (Haas).
Clasamentul piloţilor: 1. Nico Rosberg – 331 p; 2. Lewis Hamilton – 305 p; 3. Daniel Ricciardo – 227 p; 4. Sebastian Vettel – 177 p; 5. Kimi Räikkönen – 170 p; 6. Max Verstappen – 170 p.
Clasamentul constructorilor: 1. Mercedes – 636 p; 2. Red Bull – 400 p; 3. Ferrari – 347 p; 4. Force India – 138 p; 5. Williams – 130 p; 6. McLaren – 74 p. Următoarea etapă, Marele Premiu al Mexicului, va avea loc la 30 octombrie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.