Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Simona Halep se va pregăti în Australia

Ziarul de Vrancea
24 oct 2016 642 vizualizări
Jucătoarea de tenis Simona Halep se va pregăti în Australia, ţara natală a antrenorului ei, Darren Cahill, înaintea sezonului 2017.

Astfel, Halep va renunţa în premieră la cantonamentele dinaintea sezonului pe care le efectua în Romania, la Bucureşti şi la Poiana Braşov, pentru un stagiu la Adelaide (oraşul de origine al lui Darren), înainte de turneele din ianuarie care vor culmina cu Australian Open.

A ajuns şi Neaga manager

Fostul fotbalist Adrian Neaga a fost numit manager sportiv la clubul Poli Timişoara, informează pagina de Facebook a grupării bănăţene. Neaga a evoluat, printre altele, la echipele FC Argeş, FC Steaua, Unirea Urziceni, Volin Luţk, FC Mioveni şi la formaţii din Coreea de Sud. În varstă de 37 de ani, Adrian Neaga a antrenat formaţii din ligile inferioare din Romania. La jumătatea sezonului regulat, Poli Timişoara ocupă ultimul loc în Liga I, cu 0 puncte. Formaţia bănăţeană a început campionatul cu o penalizare de 14 puncte.

Recunoştinţă pentru Stepanovi

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a decis să-i ajute pe atleta Iulia Stepanova şi pe fostul inspector antidoping Vitali Stepanov, care au declanşat ancheta privind dopajul sistematic din Rusia. "Preşedintele Thomas Bach s-a întalnit cu cei doi în urmă cu cateva săptămani şi le-a oferit ajutorul", a declarat purtătorul de cuvant al CIO, Mark Adams. Stepanov a fost angajat ca şi consultant la CIO, iar Stepanova a primit o bursă pentru a se antrena. Iulia Stepanova şi soţul ei locuiesc acum în SUA, după ce au dezvăluit sistemul de dopaj organizat din Rusia. Mărturiile lor au dus la declanşarea unei vaste anchete, iar atleţii ruşi nu au putut participa la Jocurile Olimpice de la Rio.

Renato Sanches a luat premiul “Tuttosport”

Mijlocaşul portughez al echipei Bayern München, Renato Sanches, a fost desemnat de publicaţia italiană Tuttosport cel mai bun tanăr fotbalist al anului 2016 şi va primi premiul în această seară într-o gală organizată la Monte Carlo.Sanches, în varstă de 19 ani, a caştigat în această vară titlul european cu naţionala Portugaliei şi a fost transferat de Bayern de la Benfica Lisabona pentru 35 de milioane de euro. Renato Sanches a fost urmat în acest clasament de englezul Marcus Rashford (Manchester United), francezul Kingsley Coman (Bayern ), englezul Dele Alli (Tottenham Hotspur), francezul Ousmane Dembélé (Borussia Dortmund), italianul Gianluigi Donnarumma ( AC Milan), germanul Leroy Sané (Manchester City), spaniolul Marco Asensio (Real Madrid), germanul Mahmoud Dahoud (Borussia Mönchengladbach) şi nigerianul Kelechi Iheanacho (Manchester City). În 2015, trofeul a fost caştigat de mijlocaşul francez al formaţiei Manchester United, Anthony Martial.

Real menţine ecartul faţă de Barcelona

Echipa Real Madrid a învins, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-1), formaţia Athletic Bilbao, în ultimul meci al etapei a IX-a a campionatului spaniol şi a urcat pe primul loc în clasament. Golurile învingătorilor au fost marcate de Benzema ('7)  şi Morata ('83), în timp ce pentru oaspeţi a înscris Sabin, în minutul 27. În clasament conduce Real Madrid, cu 21 de puncte, fiind urmată de FC Sevilla, cu 20 de puncte, şi FC Barcelona, cu 19 puncte.

Victorie în premieră

Echipa sud-africană Mamelodi Sundowns a caştigat, duminică, în premieră, Liga Campionilor Africii şi va participa la Campionatul Mondial al cluburilor. Mamelodi Sundowns a fost învinsă, ieri, cu scorul de 0-1, de formaţia egipteană Zamalek, în manşa secundă a finalei Ligii Campionilor Africii, dar a caştigat trofeul cu scorul general de 3-1. Mamelodi Sundowns este al doilea club sud-african care caştigă Liga Campionilor Africii, după Orlando Pirates. Zamalek a caştigat de cinci ori Liga Campionilor Africii. Campionatul Mondial al cluburilor se va disputa în perioada 8-18 decembrie, în Japonia.

Recordul negativ al marseillezilor

Formaţia Olympique Marseille este prima echipă franceză din ultimii zece ani care a încheiat un meci fără să tragă vreun şut spre poarta adversă, a anunţat, L'Equipe. Marseille, aflată la prima partidă cu Rudi Garcia pe banca tehnică, a terminat la egalitate, duminică, în deplasare, scor 0-0, cu Paris Saint-Germain, în etapa a X-a a campionatului Franţei. Olympique Marseille este prima echipă franceză, şi a şasea din cele cinci mari campionate europene (Anglia, Franţa, Germania, Italia şi Spania), care reuşeşte această contraperformanţă din 2006, de cand a fost introdusă analiza statistică. În schimb, Marseille este prima echipă care nu pierde într-un meci în care nu a tras niciun şut spre poartă.

Yego a avut accident

Atletul kenyan Julius Yego a fost internat în spital cu răni uşoare după ce a fost implicat într-un accident rutier, în noaptea de duminică spre luni, pe o şosea între Nairobi şi Eldoret. "Sunt norocos să fiu încă în viaţă. şoferul unui camion a pierdut controlul şi s-a răsucit pe şosea. Nu am putut să-l evit sub nicio formă. Am apăsat frana de am crezut că mi-am rupt piciorul", a declarat atletul. Julius Yego, în varstă de 27 de ani, este campion mondial la Beijing în 2015 şi vicecampion olimpic la Rio de Janeiro, în acest an, în proba de aruncarea suliţei.

Mărire şi decadenţă în MLS

Echipa Portland Timbers, campioana en-titre a campionatului nord-american de fotbal, a ratat calificarea în play-off-ul din MLS, după ce a fost învinsă, duminică, în deplasare, cu scorul de 1-4, de formaţia Vancouver Whitecamps, în ultima etapă a sezonului regulat. Portland Timbers a încheiat sezonul regulat pe locul şapte în Conferinţa de Vest şi a ratat calificarea în play-off. De asemenea, formaţia Columbus Crew, campioana din urmă cu două ediţii, a ratat calificarea în play-off, după ce a încheiat sezonul regulat pe poziţia a noua în Conferinţa de Est. Echipele calificate în play-off-ul MLS sunt următoarele: FC Dallas, Los Angeles Galaxy, Colorado Rapids, Seattle Sounders, Real Salt Lake, Sporting Kansas City (Conferinţa de Vest), New York Red Bulls, New York City FC, Toronto FC, DC United, Montreal Impact, Philadelphia Union (Conferinţa de Est).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.