Sport

Zile bune pentru tenisul feminin

Ziarul de Vrancea
23 oct 2016 770 vizualizări
Simona Halep a debutat victorioasă la Turneul Campioanelor, cu un succes în faţa lui Madison Keys * Monica Niculescu a caştigat al treilea turneu din carieră, învingand-o pe Petra Kvitova în finala din Luxemburg

Jucătoarea romană de tenis Simona Halep (4 WTA) a debutat victorioasă în Turneul Campioanelor de la Singapore, învingand-o cu 6-2, 6-4 pe americanca Madison Keys (7 WTA), care parcă are un complex de inferioritate în faţa Simonei Halep. A patra partidă din 2016 şi a patra îngrangere pentru Keys.Ca de obicei, Simona a dominat-o fizic şi psihic pe Keys, a jucat-o pe backhand, iar tanăra jucătoare americană nu a găsit soluţii să iasă din impas. Ieri, Keys a condus cu 1-0, pe serviciul ei, apoi a mai luat un game la 5-1, tot cu serviciul. În rest, Halep, fără a se întrebuinţa foarte mult, a caştigat restul şi a închis setul cu 6-2, în 27 de minute. Setul secund a fost mai echilibrat. Keys a început să pună mingile mai bine în teren şi a ţinut pasul pană la 2-2. La 1-2, Halep i-a cerut sfatul antrenorului Darren Cahill, care i-a transmis obişnuita linişte şi siguranţă romancei. Ea s-a desprins la 4-2, cu un break la 2-2, dar Keys a egalat la 4. Imediat, Simona a obţinut break-ul necesar caştigării setului, cu 6-4, şi meciului, după o oră şi nouă minute. "Madison este foarte puternică, serveşte foarte bine, tot timpul cu 150 de kilometri pe oră. A trebuit să mă adaptez la jocul ei, să fiu puternică pe picioare şi să o fac să se mişte. Acest turneu este special pentru toate jucătoarele. Îmi amintesc cu plăcere de ediţia din 2014, de acel meci cu Serena şi de voi, cei din tribune, care m-aţi susţinut şi vă mulţumesc că aţi făcut-o şi acum. Dau tot ce e mai bun şi este o plăcere să joc aici, pe acest teren şi vreau să caştig toate meciurile pe care le joc aici", a declarat Simona Halep, la interviul de pe teren.
Mult mai echilibrată a fost cea de-a doua partidă, între liderul mondial, nemţoaica Angelique Kerber şi jucătoarea slovacă Dominika Cibulkova (8). Aceasta a început mai slab meciul dar şi-a revenit pe parcurs, ducand primul set la tie-break (5-7) şi caştigandu-l clar pe cel de-al doilea. Început sub semnul echilibrului, manşa decisivă a consemnat revenirea puternică a germanei, care s-a impus, finalmente, în două ore şi 17 minute cu 7-6, 2-6, 6-3. Angelique Kerber o va întalni, marţi, pe Simona Halep, conform sistemului de desfăşurare al turneului, învingătoarele din prima zi se întalnesc în cea de-a doua.  Astăzi, la Singapore se vor întalni jucătoarele din Grupa Albă: Agnieszka Radwanska cu Svetlana Kuzneţova şi Garbiñe Muguruza cu Karolina Pliskova.
* Cu o zi înainte de debutul Turneului Campioanelor, Monica Niculescu (50 WTA) a produs o mare bucurie amatorilor romani de tenis. Aflată la a treia finală la Luxemburg, după cele pierdute în 2011 şi 2012, jucătoarea originară din Slatina a învins-o în finală cu 6-4, 6-0 pe marea favorită a turneului, jucătoarea cehă Petra Kvitova.  Monica Niculescu, în varstă de 29 de ani, mai are două titluri WTA în carieră la simplu, la Florianopolis în 2013 şi la Guangzhou, în 2014. Ea a mai jucat în acest şi finala de la Seul, pierdută însă în faţa Larrei Arruabarrena. Monica Niculescu i-a urat "La mulţi ani" mamei sale pe teren, la discursul de după caştigarea turneului de la Luxemburg. Niculescu le-a mulţumit colaboratorilor săi şi organizatorilor. "Îmi place să vin şi să joc aici, este turneul meu preferat. Cu siguranţă o să vin şi anul viitor", a spus ea. "Şi încă un lucru: azi e ziua de naştere a mamei mele. Ea nu este aici, dar «La mulţi ani, mama»", a adăugat sportiva. La conferinţa de presă susţinută după victorie, Monica Niculescu a spus că acest moment este "cel mai bun" din viaţa sa. "Să o înving pe Petra în finală... Este cel mai bun moment din viaţa mea. Nu îmi vine să cred. Sunt foarte bucuroasă".
Monica Niculescu a ajuns pană în finală şi la dublu, alături de Patricia Ţig. Cele două romance au învins în semifinale perechea britanică Jocelyn Rae / Anna Smith cu 0-6, 6-4, 10-8, dar au fost învinse în ultimul act de cuplul favorit numărul 2, Kiki Bertens / Johanna Larsson, scor 6-4, 5-7, 9-11.
* Aşa cum era de aşteptat, rusoaica Svetlana Kuzneţova (9 WTA) a caştigat  finala turneului Kremlin Cup, de la Moscova, reuşind să-şi asigure calificarea la Turneul Campioanelor. Svetlana Kuzneţova a învins-o în finală pe sportiva australiană de origine rusă, Daria Gavrilova , numărul 37 mondial, scor 6-2, 6-1, după o oră şi 12 minute de joc. Dacă Svetlana Kuzneţova nu s-ar fi impus în faţa Dariei Gavrilova, la Turneul Campioanelor ar fi participat britanica Johanna Konta.
* Marius Copil, jucător venit din calificări şi locul 198 ATP, a fost eliminat de principalul favorit, belgianul David Goffin (12 WTA), în sferturile de finală ale turneului de la Anvers (Belgia), după o luptă de două ore şi trei minute, scor 7-5, 1-6, 3-6. Turneul a fost caştigat de francezul Richard Gasquet, 7-6, 6-1 în finală cu argentinianul Diego Schwartzman, care a dispus cu 7-5, 2-6, 7-5 de Goffin. În cealallă semifinală, Gasquet l-a învins pe britanicul Kyle Edmund cu 3-6, 7-5, 6-2. Turneul ATP de la Stockholm a fost caştigat de argentinianul Juan Martin del Potro, care a dispus cu 7-5, 6-1 de americanul Jack Sock.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.