Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Surprize în lotul lui Daum

Ziarul de Vrancea
23 oct 2016 794 vizualizări
Selecţionerul naţionalei Romaniei, Christoph Daum, a anunţat, ieri, lotul lărgit pentru partida cu reprezentativa Poloniei, din etapa a patra a grupei E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018, printre jucătorii convocaţi aflandu-se şi fundaşul Vlad Chiricheş, revenit după o accidentare.

În rest se remarcă mărirea numărului de jucători de la Viitorul din lotul lărgit (pe langă Benzar şi Marin fiind convocaţi Ţîru şi Nedelcu), readucerea atacantului Grozav de la Terek Groznîi şi convocarea lui Andrei Ivan de la CSU Craiova. Cei 29 de jucători convocaţi în lotul lărgit al Romaniei sunt următorii: Tătăruşanu, Pantilimon, Lung, Cojocaru (portari), Săpunaru, Benzar, Chiricheş, Ţîr, Moţi, Grigore, Toşca, Filip, Enache, Latovlevici (fundaşi), Bicfalvi, Hoban, Nedelcu, Marin, Stanciu, Maxim, Chipciu, Popa, Prepeliţă (mijlocaşi), Stancu, Ivan, Andone, Grozav, Alibec, Rotariu (atacanţi).  Partida Romania - Polonia, din etapa a patra a grupei E a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018, se va disputa la 11 noiembrie, de la ora 21.45, pe Arena Naţională din Capitală.

Panarama de la Pancota

Formaţia Foresta Suceava a învins, sambătă, pe teren propriu, cu scorul de 14-0, echipa Şoimii Pancota, care a avut doar zece jucători în teren, în etapa a XIII-a a Ligii a doua. Jucătorii de la Şoimii Pancota nu s-au mai antrenat de cateva săptămani, din cauza situaţiei incerte a clubului, iar săptămana trecută nu s-au prezentat la meciul cu CSM Ramnicu Valcea, pierdut la "masa verde", scor 0-3. Pentru a nu fi exclusă din campionat din cauza unei noi neprezentări, şoimii Pancota a făcut deplasarea la Suceava şi a avut doar zece jucători în teren. Rezultate complete din etapa a XIII-a a Ligii a doua: Unirea Tărlungeni - Academica Clinceni 2-2;  ACS Berceni - Sepsi Sfantu Gheorghe 0-1; CSM Ramnicu Valcea - Luceafărul Oradea 3-0; Foresta Suceava – Şoimii Pancota  14-0; Dacia Unirea Brăila - FC Braşov 1-0; Metalul Reşiţa - CS Mioveni 0-0; CS Baloteşti - Juventus Bucureşti  0-2; UTA – Dunărea Călăraşi 2-0;  ASU Politehnica Timişoara - Olimpia Satu Mare 1-1; Chindia Targovişte - CS Afumaţi 1-0. Clasament: 1. Juventus – 34 p; 2. Foresta – 28 p; 3. Braşov – 18 p; 4. Chindia – 27 p; 5. Sepsi – 25 p; 6. Mioveni – 25 p.

Lupul mascotă

Mascota Cupei Mondiale din 2018 va fi un lup numit Zabivaka, aceasta fiind aleasă după voturile a peste un milion de fani pe parcursul unei luni, a anunţat fifa.com. Zabivaka a primit 52,8 la sută din voturi, celelalte propuneri fiind un tigru şi o pisică. Zabivaka este un joc de cuvinte între "a marca un gol" şi "luptător", mascota fiind creată de Ekaterina Boşarova, o studentă din Tomsk. În 2014, în Brazilia, mascota a fost un tatu numit Fuleco, iar la CM din 2010 din Africa de Sud a fost un leopard: Zakumi. Cupa Mondială din Rusia va avea loc în perioada 14 iunie - 15 iulie.

S-a accidentat Iniesta

Mijlocaşul echipei FC Barcelona, Andres Iniesta, a suferit o accidentare la ligamentul colateral de la genunchiul drept şi va lipsi de pe teren între şase şi opt săptămani, a anunţat, sambătă noapte, site-ul oficial al clubului catalan. Iniesta s-a accidentat după o intrare a mijlocaşului formaţiei FC Valencia, Enzo Perez. Formaţia FC Barcelona a învins, sambătă seară, în deplasare, cu scorul de 3-2, echipa Valencia, într-un meci din etapa a noua a campionatului Spaniei, în care golul care le-a adus catalanilor cele trei puncte a fost marcat de Lionel Messi din penalti, în minutul 90^4. Messi a înscris şi în minutul 22, iar celălalt gol al oaspeţilor a fost marcat de Suarez, în minutul 62. Pentru Valencia au marcat El Haddadi ('52) şi Rodrigo ('56).

Lippi, selecţioner la chinezi

Tehnicianul italian Marcelo Lippi, în varstă de 68 de ani, a fost numit selecţioner al reprezentativei Chinei, a anunţat, sambătă, Federaţia Chineză de Fotbal. Lippi, campion mondial cu Italia în 2016, îl înlocuieşte în funcţie pe Gao Hongbo, care a demisionat la 11 octombrie. Antrenorul italian a mai pregătit în China şi echipa Guangzhou (2012-2014).

Record All-Blacks

Reprezentativa de rugby a Noii Zeelande a stabilit un record de 18 victorii consecutive în competiţiile internaţionale, după ce a învins, sambătă, cu scorul de 37-10, selecţionata Australiei, într-un meci-test. Noua Zeelandă a depăşit astfel Africa de Sud şi poate ajunge pană la finalul anului la 22 de victorii. All Blacks mai au de disputat în noiembrie meciuri cu Irlanda (două), Italia şi Franţa.

   


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.