Sport

Cross-ului Armatei - Ilie Roşu, la Pufeşti

Mihaela Vlădescu
23 oct 2016 732 vizualizări
Manifestarea, ajunsă la ediţia a II-a, va avea loc luni, 24 octombrie

La Pufeşti are loc luni, 24 octombrie 2016, începând cu ora 12,00, ediţia a II-a a Cross-ului Armatei – Ilie Roşu, la care vor lua startul şi maratoniştii Ilie Roşu şi Nicolae Soare. «Cei doi invitaţi sunt modele pentru elevii noştri, caractere deosebite şi patrioţi adevăraţi », transmit reprezentanţii Şcolii Pufeşti, organizatorul evenimentului. Ilie Roşu a alergat 155 de maratoane naţionale şi internaţionale, toate cu steagul României, iar Nicolae Soare a fost singurul român ce a alergat în proba de maraton la Olimpiada de la Rio de Janeiro. De asemenea, la maraton vor participa şi militari ai Brigăzii 8 LAROM, conduşi de generalul dr. Adrian Stroea. «Prin această manifestare sportivă şi prin invitaţii ce ne vor onora cu prezenţa, dorim să promovăm mişcarea sub orice formă ”, susţin organizatorii, care dovedesc faptul că se pot face lucruri mari cu resurse financiare minime. Comitetul de organizare al maratonului este format din cadre didactice de la Şcoala Pufeşti: prof. dr. Nicolae Damian, prof. Mariana Bogdan, prof. Constantin Sardaru, prof. Adrian Lovin, iar participanţi sunt elevi ai Şcolii Gimnaziale Pufeşti şi Şcolii Domneşti, foşti elevi ai Şcolii Pufeşti, în prezent liceeni, militari de la Brigada 8 LAROM, sportivi de la Clubul Sportiv Şcolar Adjud, dar şi orice doritor de mişcare. Se va alerga pe străzile din Pufeşti, traseul avand o lungime de 3 km. Participanţii minori pot fi înscrişi la cross numai dacă au acordul părinţilor sau a profesorului de educaţie fizică, iar fiecare elev sau grup de elevi va fi însoţit de un adult (părinte sau profesor coordonator). Participanţii vor alerga pe partea dreaptă a drumului, în grup compact, urmărindu-se maşina de poliţie sau de concurs ce va merge în faţa coloanei. De-a lungul traseului vor fi amenajate puncte de control şi îndrumare, de hidratare şi energizare (fructe, nuci, apă), potrivit regulamenului de concurs. Fiecare participant va primi un kit de concurs care va cuprinde tricou  personalizat, număr de concurs, harta cu traseul, acces la punctul de hidratare şi energizare. Cu această ocazie, militarii Brigăzii 8 Larom vor amenaja şi o expoziţie tematică cu echipament militar. (M. VLĂDESCU)









În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.