Sport

Simona şi-a aflat adversarele

Ziarul de Vrancea
21 oct 2016 1061 vizualizări
La Turneul Campioanelor, Halep se află în grupă cu numărul 1 mondial, Angelique Kerber, cu Madison Keys şi Dominika Cibulkova * romanca va deschide maine balul, la ora 12:00, cu americanca * jucătoarea din Slovacia este singura din grupă care are palmares pozitiv în faţa Simonei

Tragerea la sorţi a grupelor Turneului Campioanelor, care începe maine la Singapore, a plasat-o pe romanca Simona Halep (4 WTA) în Grupa Roşie, alături de numărul 1 mondial, Angelique Kerber (Germania), americanca Madison Keys (7 WTA) şi jucătoarea slovacă Dominika Cibulkova (8). În Grupa Albă, vor evolua poloneza Agnieszka Radwanska (3 WTA), sportiva cehă Karolina Pliskova (5), , spaniola Garbiñe Muguruza (6) şi Johanna Konta (Marea Britanie,10), sau Svetlana Kuzneţova (Rusia, 9). În acest moment, ultima participantă la Turneul Campioanelor este Johanna Konta. Dar sportiva britanică îşi poate pierde acest loc în favoarea Svetlanei Kuzneţova, dacă jucătoarea rusă, calificată în finala  Kremlin Cup, va caştiga turneul de la Moscova. Partidele vor începe duminică, iar finala este programată la 30 octombrie. Primele două clasate în fiecare grupă se vor califica în semifinale.
Conform programului stabilit, Simona va deschide turneul de la Singapore, duminică, de la ora 12:00, în  compania americancei Madison Keys. Partida va fi urmată, după ora 14:30, de cealaltă întalnire din Grupa Roşie, dintre Angelique Kerber şi Dominika Cibulkova.
Simona Halep şi Madison Keys s-au mai întalnit de cinci ori, iar romanca s-a impus de patru ori. După ce în 2014 Keys a caştigat primul meci cu Halep, romanca s-a impus în toate întalnirile de atunci, una tot în 2014 şi trei în 2016. În acest an, Halep a învins-o pe americancă în optimi la Wimbledon, cu 6-7, 6-4, 6-3, în finală la Montreal, cu 7-6, 6-3, şi în sferturi la Wuhan, cu 6-4, 6-2. Simona Halep este în avantaj şi în meciurile cu Angelique Kerber, caştigătoarea din acest an, la Australian Open şi US Open, scor 4-3. În acest an, Halep a jucat patru meciuri cu Kerber, caştigand numai unul, cu 6-0, 3-6, 6-2, în semifinale la Montreal. În afară de Cincinnati, germana s-a impus cu 6-2, 6-2, în aprilie, la Cluj,  în Fed Cup şi cu 7-5, 7-6, în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon. Singura jucătoare din grupă cu palmares pozitiv asupra Simonei este Dominika Cibulkova,. care traversează cel mai bun an al carierei şi este în premieră participantă la finala sezonului, după ce în 2016 a caştigat la Katowice, Eastbourne şi Linz şi a fost finalistă la Acapulco, Madrid,şi Wuhan. Ea conduce cu 3-2 în întalnirile cu Halep, dar romanca a învins-o clar pe jucătoarea slovacă, cu 6-2, 6-4, în finala de la Madrid, în singura lor partidă din 2016.
Simona Halep este la a treia participare consecutivă la Turneul Campioanelor. La prima prezenţă, în 2014, ea a disputat finala, pierdută în faţa Serenei Wlliams, iar anul trecut romanca nu a obţinut calificarea din grupă. Serena Williams, locul 2 WTA, nu este prezentă la ediţia din acest a competiţiei de la Singapore, din cauza unei accidentări. Turneul Campioanelor se dispută la Singapore din 2014 şi contractul de organizare este valabil pană în 2018. La ediţia din acest an, premiile totale sunt de şapte milioane de dolari. învingătoarea poate primi peste două milioane de dolari şi pană la 1.500 de puncte WTA.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.