Sport

Copil are vană, Monica are noroc

Ziarul de Vrancea
20 oct 2016 1066 vizualizări
Marius va juca în sferturi la Anvers, cea mai bună performanţă din acest an

Niculescu a beneficiat de abandonul Carolinei Wozniacki, la Luxembourg
* Marius Copil se arată într-o formă excelentă la sfarşit de an. Tenismanulm arădean (198 ATP), venit din calificări, a acces în sferturile de finală ale turneului de la Anvers (Belgia), dotat cu premii în valoare totală de 635.645 de euro.Copil l-a învins, în turul doi, cu scorul de 7-6, 6-2, după o oră şi 23 de minute, pe belgianul Steve Darcis (120), beneficiar al unui wild-card. În sferturile de finală, Marius Copil îl va întalni pe învingătorul partidei dintre belgianul David Goffin (12 WTA), favoritul numărul 1, şi germanul Florian Mayer (55).
* O veste bună a venit şi de la Luxembourg, unde Monica Niculescu s-a calificat în semifinale, beneficiind de retragerea în sferturi a favoritei nr. 2, daneza Caroline Wozniacki (17). În semifinale, Niculescu o va întalni pe olandeza Kiki Bertens (22 WTA), cap de serie numărul 3, care a dispus cu 6-0, 6-4 de jucătoarea cehă Denisa Alertova (100. Într-o altă partidă din sferturi, Petra Kvitova (Cehia) a învins-o cu 6-2, 6-0 pe Johanna Larsson (Suedia).
* Svetlana Kuzneţova se menţine în lupta pentru calificarea la Turneul Campioanelor de la Singapore, după ce s-a calificat în semifinalele “Kremlin Cup” de la Moscova, prin victoria cu 7-5, 6-7, 6-2 în faţa Timeei Babos (Ungaria). Pentru a se califica la Singapore, Svetlana are nevoie să caştige turneul, în caz contrar se califică britanica Johanna Konta, care nu joacă în această săptămană. În semifinale, Kuzneţova o va întalni pe ucraineanca Elina Svitolina, care a trecut cu 6-1, 6-1 de croata Ana Konjuh.  Tot la Moscova, în sferturi, Julia Görges (Germania) – Daria Kasatkina (Rusia) 7-5, 6-1.
* Elena Gabriela Ruse (334 WTA) s-a calificat, ieri,în semifinalele turneului ITF de la Joue-Les-Tours (Franţa), după ce a învins-o în sferturi pe Vera Lapko din Belarus (330 WTA), scor 6-4, 3-6, 6-2. Meciul a durat o oră şi 47 de minute. În schimb, Ana Bogdan (122, favorită nr. 3) a fost eliminată în sferturi la Shaem El Sheikh (Egipt). Ana Bogdan a fost învinsă, în turul doi, cu scorul de 6-3, 5-7, 3-6 după o oră şi 52 de minute, de Lina Gjorcheska (Macedonia,206). De asemenea, Jaqueline Cristian (405 WTA) s-a retras înaintea partidei din turul doi cu Donna Vekic (Croaţia, 116).

CAS
Năstase, căpitan de fete!
Federaţia Romană de Tenis a anunţat, ieri, că Ilie Năstase a acceptat să fie noul căpitan-nejucător al echipei de Cupa Federaţiei a Romaniei. "Această mutare face parte din noul plan al FRT de a concentra toate valorile tenisului romanesc în jurul acestei echipe, care are şanse reale să revină în Grupa Mondială, şi chiar să caştige Fed Cup", scrie FRT.Potrivit sursei citate, Alina Cercel-Tecşor rămane alături de echipă şi va fi antrenor. Primul meci al Romaniei cu Ilie Năstase antrenor-nejucător va avea loc în 2017, la Bucureşti, în 11 şi 12 februarie, cu Belgia. Ilie Năstase a declarat că ideea numirii sale în funcţia de căpitan nejucător al echipei de Cupa Federaţiei a aparţinut jucătoarelor: "Am auzit că de la fete, de la Simona a venit ideea. Eu am mai fost acum vreo 8-10 ani. Îmi face plăcere dacă pot să ajut, dar fetele au fiecare antrenorul lor, eu doar să stau pe scaun şi să le susţin moral, altceva ce pot să fac eu?. Din cand în cand o să mă mai cert cu un arbitru cand mai greşeşte, asta o să fac. Am spus da din prima. Mi-a spus şi Ţiriac, m-a sunat şi domnul Cosac de la federaţie, a venit la mine acasă să discute. Imediat am acceptat. Simona mi-a dat mesaj de la Singapore să mă felicite", a declarat Năstase, la Dolce Sport.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.