Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Semifinală romanească la CE de tenis de masă

Ziarul de Vrancea
20 oct 2016 1039 vizualizări
Perechile Ovidiu Ionescu/Bernadette Szöcs şi Joao Monteiro/Daniela Dodean Monteiro (Portugalia/Romania) s-au calificat, ieri, în semifinalele probei de dublu mixt din cadrul Campionatelor Europene de tenis de masă de la Budapesta, unde vor fi adversare.


 Berni şi Ovidiu au învins, în sferturile de finală, cu scorul de 3-0 (11- 9, 11-9, 11-4), cuplul Panagiotis Gionis/Tetiana Bilenko (Grecia/Ucraina), iar soţii Monteiro au trecut, cu scorul de 3-2 (9-11, 11-4, 11-6, 9-11, 11-5), de perechea spaniolă Jesus Cantero/Maria Xiao.

Tricolorii mai coboară două locuri

Echipa naţională de fotbal a Romaniei a coborat două locuri, pană pe 34, avand 746 de puncte, în clasamentul FIFA-Coca Cola, dat publicităţii joi, după ce a înregistrat o victorie în faţa Armeniei, scor 5-0, şi o remiză cu Kazahstan, scor 0-0, în preliminariile Cupei Mondiale din 2018. Dintre adversarele Romaniei din Grupa E a preliminariilor Cupei Mondiale din Rusia, Muntenegru a înregistrat cea mai semnificativă urcare, de 49 de locuri, de pe 105 pe 56, cu 570 de puncte. Muntenegrenii au învins în octombrie Danemarca, în deplasare, cu scorul de 1-0, şi Kazahstan, acasă, cu 5-0. Celelalte adversare ale "tricolorilor" ocupă următoarele poziţii: Polonia – 17 (15); Danemarca – 50 (46), Kazahstan – 90 (83; Armenia – 125 (112). Primele zece poziţii în clasamentul FIFA-Coca Cola sunt ocupate, în ordine, de Argentina, Germania, Brazilia, Belgia,. Columbia, Chile, Franţa, Portugalia, Uruguay şi Spania.

Doi accidentaţi la Barcelona

FC Barcelona a anunţat, ieri, perioadele de indisponibilitate ale jucătorilor Gerard Piqué şi Jordi Alba, accidentaţi în meciul cu Manchester City, astfel că primul va sta departe de gazon trei săptămani, iar cel de-al doilea va lipsi două săptămani. Piqée a suferit o leziune a ligamentului lateral de la glezna dreaptă, iar Jordi Alba o întindere la bicepsul femural de la piciorul stang. Accidentările suferite i-ar putea face pe cei doi să rateze meciurile cu Valencia, Granada, Manchester City şi FC Sevilla.  FC Barcelona a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 4-0, formaţia Manchester City, în etapa a treia a Grupei C a Ligii Campionilor. Pique şi Jordi Alba au părăsit terenul în prima repriză.

Propunere de la Connors pentru Nick cel rău

Fostul lider ATP Jimmy Connors se oferă să-l antreneze pe australianul Nick Kyrgios, tenismen talentat, dar care a arătat de multe ori un comportament nesportiv în circuitul profesionist. "Kyrgios, dacă vrei să fii cel mai bun, vino să mă vezi. Vei învăţa să joci şi să caştigi. E alegerea ta. Sau poţi să rămai mediocru. Noroc!", este mesajul postat de Connors, pe contul său de Twitter. În varstă de 64 de ani, Connors a caştigat ca jucător opt titluri de Grand Slam la simplu, iar ca antrenor a lucrat cu Andy Roddick şi cu Maria Şarapova. Nick Kyrgios, 21 de ani, a fost suspendat, luni, de ATP pentru opt săptămani şi amendat cu 41.500 de dolari după comportamentul avut la meciul pierdut, săptămana trecută, cu 3-6, 1-6, în faţa germanului Mischa Zverev, în turul al doilea al turneului de 1.000 de puncte de la Shanghai.

Echipa ideală în Liga Campionilor

Fotbaliştii echipei FC Barcelona, Andres Iniesta şi Lionel Messi, şi jucătorii formaţiei Arsenal Londra, Mesüt Özil şi Alex Oxlade-Chamberlain, au fost incluşi în echipa ideală a etapei a treia a grupelor Ligii Campionilor, a anunţat, joi, site-ul oficial al UEFA. Din echipa ideală a etapei a treia a grupelor Ligii Campionilor mai fac parte cate un jucător de la formaţiile Juventus Torino, FC Sevilla, Atletico Madrid, FC Porto, Bayern Munchen, SSC Napoli şi Paris Saint-Germain. Echipa ideală a etapei a treia a grupelor Ligii Campionilor este următoarea: Buffon –Mariano, Juanfran, Layun – Robben, Iniesta, Özil, Oxlade-Chamberlain – Mertens, Cavani, Messi.

Garcia, de la Roma la Marseille

Clubul AS Roma, la care este legitimat Bogdan Lobonţ, a anunţat, ieri, încheierea relaţiilor contractuale cu Rudi Garcia, care s-a aflat în funcţie în perioada 2013 - ianuarie 2016. Potrivit presei franceze, tehnicianul ar urma să preia conducerea echipei Olympique Marseille.  Deşi a fost demis la începutul anului, Garcia se afla încă sub contract cu AS Roma. Potrivit L'Equipe, Garcia se va afla pe banca tehnică a echipei Olympique Marseille încă de la meciul cu Paris Saint-Germain, programat duminică, în Ligue

Asistentă lovită pe la spate

Arbitrul asistent María Eugenia Rocco îl acuză pe un fotbalist că a lovit-o din spate la meciul dintre echipele Argentino de Quilmes şi Deportivo Merlo. Femeia arbitru a fost lovită din spate în momentul în care a intervenit văzand că fotbaliştii echipei Deportivo Merlo îi cereau socoteală vehement centralului Jorge Broggi, la finalul jocului pierdut de oaspeţi cu scorul de 1-2. Rocco a raportat incidentul la poliţie. "Fotbaliştii acuzau un presupus henţ la primul gol. I-am spus antrenorului să se calmeze, că vom discuta mai tarziu. Atunci au venit poliţiştii să ne protejeze şi am simţit o lovitură puternică în ceafă. M-am întors şi l-am văzut pe jucătorul cu numărul 7 (Emmanuel Frances) îndepărtandu-se. Am crezul că lovitura viza pe altcineva, dar nu era aşa, pentru că eram singură în zona respectivă. Numărul 7 a fugit şi s-a alătura colegilor săi. Nu îmi venea să cred că m-a lovit. Apoi, le-am spus celor de la Deportivo Merlo că numărul 7 a primit cartonaş roşu pentru ce a făcut", a explicat Maria Eugenia Rocco. Ea a menţionat că fotbalistul Emmanuel Frances susţine că nu a lovit-o.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.