Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Doroftei îl desfiinţează pe Obreja

Ziarul de Vrancea
19 oct 2016 784 vizualizări
Fostul preşedinte al Federaţiei Romane de Box Leonard Doroftei a arătat miercuri, în declaraţia de martor dată la instanţa supremă, că Rudel Obreja nu putea să organizeze prin FRB Gala “Campion pentru Romania”, în care Lucian Bute a boxat cu Jean Paul Mendy, pentru că FRB poate organiza direct doar meciuri pentru amatori

Doroftei a precizat că dacă Obreja nu era schimbat din funcţie, Federaţia Romană de Box urma să fie suspendată de AIBA. Leonard Doroftei a fost audiat ieri de magistraţii de la înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care judecă dosarul “Gala Bute”, în care sunt acuzaţi fostul preşedinte al Federaţiei Romane de Box, Rudel Obrej, şi fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului Elena Udrea. Doroftei a arătat, în declaraţia dată în faţa instanţei, că menţine toate declaraţiile făcute anterior în acest dosar, cand era preşedinte al Federaţiei Romane de Box. El a precizat că dacă o persoană vrea să organizeze o gala de box, trebuie să plătească licenţe pentru sportivi.

Ping-pong european la Cluj

Campionatul European de tenis de masă juniori din 2018 va avea loc la Sala Polivalentă din Cluj, Romania urmand să găzduiască un eveniment din calendarul continental după 59 de ani. Decizia a fost luată la Budapesta de către Comitetul Executiv al forului european de profil, unde delegaţia Romaniei a concurat cu cea a Cehiei, care a propus Praga drept oraş gazdă al competiţiei. În 2016, CE de tenis de masă rezervat juniorilor a avut loc la Zagreb, iar la ediţia din 2018 vor participa aproximativ 1.200 de sportivi din 40 de naţiuni. Romania a organizat ultima dată un eveniment din calendarul european în 1959. în Sala Polivalentă din Cluj vor avea loc, în 2017, alte două competiţii de anvergură continentală: CE de gimnastică artistică (19-23 aprilie) şi o grupă a turneului final al CE de baschet masculin (31 august-17 septembrie).

Olteni buni de plată

Clubul CS Universitatea Craiova a primit o penalitate sportivă de 5.000 de lei din parte Comisiei de Disciplină a FRF, după incidentele create de suporteri la partida caştigată cu Dinamo Bucureşti, scor 2-1, la Drobeta Turnu Severin, în etapa a XII-a a Ligii I. Gruparea Pandurii Targu Jiu a primit o penalitate de 3.000 de lei şi are un termen de graţie de cinci zile pentrun plata datoriilor către fostul atacant Wellington Da Silva. Preparatorul fizic al echipei FC Voluntari, Petru Lăzărescu, a fost suspendat pentru un meci şi a primit o penalitate de 640 de lei pentru eliminarea de la meciul cu ASA Targu Mureş.

Fani polonezi arestaţi

Cinci fani polonezi şi doi poliţişti spanioli au fost răniţi uşor, marţi, în incidentele dinaintea meciului Real Madrid - Legia Varşovia, din faza grupelor Ligii Campionilor, informează L'Equipe. Altercaţiile au avut loc în jurul orei locale 19.00, o oră mai tarziu în Romania, iar poliţia spaniolă a anunţat că nu au fost efectuate arestări. În jurul pranzului, trei suporteri ai echipei Legia Varşovia au fost arestaţi la Madrid. Fanii polonezi, de 31, 33 şi 34 de ani, au agresat mai multe chelneriţe dintr-un bar din Madrid, le-au furat telefoanele mobile şi au încercat să fure banii din casă. Pentru acest meci, considerat cu grad înalt de risc şi la care au fost prezenţi 3.500 de fani polonezi, 2.000 de poliţişti au asigurat securitatea.

Pariu între Eto’o şi un suporter

Atacantul camerunez Samuel Eto'o îi va plăti 100.000 de euro unui suporter dacă echipa Antalyaspor nu va termina actualul sezon în primele zece poziţii ale clasamentului din Turcia, a anunţat, ieri, site-ul tuttomercatoweb.com. "Sezonul trecut am spus că vom termina în primele zece echipe şi mi-am ţinut promisiunea. Voi face aceeaşi promisiune şi pentru actualul sezon. Dacă nu vom termina acolo îţi voi da 100.000 de euro", i-a spus Eto'o, în varstă de 35 de ani, unui suporter. După disputarea a şapte etape din campionatul Turciei, Antalyaspor se află pe locul 18, ultimul, cu trei puncte obţinute din tot atatea remize.

Un japonez, shogun peste gimnastică

Secretarul general al Federaţiei Japoneze de Gimnastică, Morinari Watanabe, a fost ales, miercuri, la Tokyo, în funcţia de preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Gimnastică, informează site-ul oficial al forului mondial de specialitate. Watanabe, în varstă de 57 de ani, va fi al nouălea preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Gimnastică şi îi va succede italianului Bruno Gandi, care a condus forul timp de 20 de ani. Morinari Watanabe, care va prelua funcţia de la 1 ianuarie 2017, a primit 100 de voturi din partea membrilor FIG şi l-a învins pe francezul Georges Guelzec (19 voturi). Pentru funcţia de vicepreşedinte au fost aleşi rusul Vasili Titov, Neli Kim din Belarus şi chinezul Luo Chaoyi. Arbitra internaţională Maria Fumea a fost aleasă, miercuri, pentru a cincea oară consecutiv în Comitetul Tehnic la gimnastică aerobică din cadrul forului internaţional de profil (FIG), la reuniunea de la Tokyo.  Maria Fumea este singura reprezentantă a gimnasticii romaneşti care a candidat pentru un loc în structurile FIG, în cadrul celui de-al 81-lea Congres al forului, care se desfăşoară la Tokyo.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.