Sport

Început tare al multinaţionalei CSM

Ziarul de Vrancea
16 oct 2016 777 vizualizări
Deţinătoarea Ligii Campionilor la handbal feminin a învins cu 24-21 în primul meci echipa rusă Rostov-Don

 Deţinătoarea Ligii Campionilor la handbal feminin, CSM Bucureşti, a învins ieri, pe teren propriu, formaţia rusă Rostov Don, cu scorul de 24-21 (12-10), în meciul de debut al grupei C din noua stagiune a competiţiei. Partida a fost foarte echilibrată, chiar dacă echipa rusă nu a condus niciodată pe tabela de marcaj. Cea mai mare diferenţă în favoarea elevelor antrenorului danez, Jakob Vestergård a fost de trei goluri. Marcatoarele echipei romane au fost Isabelle Gullden 6, Majda Mejhmedovic 5, Anastasia Lobaci 4, Linnea Torstenson 2, Carmen Martin 2, Gnonsiane Niombla 2, Jelena Grubisic 2 (portar), Oana Manea 1. De la Rostov, echipă condusă tot de un tehnician danez, Jan Leslie, s-au remarcat Ekaterina Ilina (6) şi Alexandrina Barbosa (5). În celălalt meci al grupei C, la Györ, echipa locală a învins cu 31-19 formaţia daneză HC Midtjylland. Etapa viitoare, pe 22 octombrie, se dispută partidele Midtjylland – CSM Bucureşti şi Rostov – Györ.  Primele trei clasate în fiecare din cele patru grupe preliminare se vor califica în grupele principale, din care se va juca pentru sferturile de finală, iar ulterior pentru Turneul Final Four de la Budapesta, programat în perioada 6-7 mai 2017. În 2016, CSM Bucureşti a caştigat Liga Campionilor în premieră pentru o echipă din Romania, fiind condusă atunci de antrenorul danez Kim Rasmussen, care a preluat ulterior naţionala Ungariei. CSM Bucureşti a fost preluată în această vară tot de un danez, Jakob Vestergaard, cel care a mai activat la campioana Romaniei din postura de director tehnic.
* Şi alte echipe romaneşti au jucat ieri în Cupele Europene. În Cupa EHF, turul II, echipa feminină Dunărea Brăila a dispus în deplasare, cu 27-15 (11-10) de HC Gomel (Belarus). Corona Braşov a pierdut la scor, 24-37 (13-17) în deplasare în faţa germanelor de la  SG BBM Bietigheim, iar CSM Roman a cedat pe teren propriu cu 25-27 (10-15) în faţa echipei maghiare Alba Fehervar. Echipele romaneşti vor susţine partidele retur în week-end-ul viitor. În această fază, este calificată şi CSM Ploieşti, care susţine la finele săptămanii vitoare, ambele manşe în deplasare cu formaţia slovacă Iuventa Michalovce.
* În grupa D a Ligii Campionilor la handbal masculin, Dinamo Bucureşti a fost învinsă dramatic, în Portugalia, de către echipa ABC/Uminho Braga, scor 32-34. Pentru Dinamo au marcat: S. Esteki 11 goluri, Vrankovici 4, Savenco 3, Ragot 3, Şania 2, Asoltanei 2, Mocanu 2, Mousavi 2, Capotă 1, A. Esteki 1, Bera 1 gol.În urma eşecului din Portugalia, Dinamo rămane cu 4 puncte, clasată pe locul IV, după HBC Nantes (7 p), Beşiktaş Istanbul (5 p), Braga (4 p) şi înaintea echipelor Moto Zaporojie (3 p) şi Holstebrø (1 p). Din această grupă se califică numai primele două în faza următoare. .
* Echipa masculină Poli Timişoara s-a calificat sambătă,, în turul trei al Cupei EHF, după ce a învins pe teren propriu formaţia norvegiană OIF Arendal, cu scorul de 27-26 (16-12), după 24-23 în tur. În schimb, CSM Bucureşti a fost eliminată în mod dramatic, pierzand cu 21-27 (13-15) în deplasare în faţa echipei croate HC Zamet. În tur, pe teren propriu, CSM s-a impus cu scorul de 29-23 (15-12), dar ratează calificarea din cauza faptului că adversara a înscris mai multe goluri în deplasare, scorul general fiind de 50-50.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.