Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Zi mare pentru familia Lucescu

Ziarul de Vrancea
16 oct 2016 1192 vizualizări
Formaţia Zenit Sankt Petersburg, antrenată de Mircea Lucescu, a învins, duminică, în deplasare, cu scorul de 2-0, echipa Ural, într-un meci din etapa a zecea a campionatului Rusiei

Au marcat Şatov ('22)  şi Iusupov ('89). Zenit Sankt Petersburg se află pe locul doi în clasamentul campionatului Rusiei, cu 22 de puncte, la egalitate cu liderul Spartak Moscova. În aceeaşi zi, echipa antrenată de Răzvan Lucescu, Skoda Xanthi a învins în deplasare cu 2-1 formaţia clasată pe locul II în campionatului elen după cinci etape, Panathinaikos Atena. Pentru învingători au marcat De Lucas (’34) şi Vasilakakis (’66), în timp ce gazdele au înscris prin Leto (’62). În urma acestei  prime victorii din campionat, Skoda Xanthi a urcat pe locul zece în clasament, cu cinci puncte.

Au trecut doar orădenii

CSM Digi Oradea s-a calificat în faza play-off a Ligii Campionilor la polo, clasandu-se pe locul secund în grupa H de la Rijeka. Poloiştii bihoreni au pierdut primul joc cu gazdele de la VK Primorje Rijeka, scor 7-9 (3-1, 2-3, 0-2, 2-3), apoi au învins cu 10-6 (4-1, 2-0, 2-1, 2-4)  echipa spaniolă CN Sabadell şi, în ultimul meci al turneului, a trecut de campioana Romaniei, Steaua Bucureşti, cu 12-10 (3-2, 2-2, 2-5. 4-1). CSM Digi s-a clasat pe locul II, după Primorje, echipă la care evoluează  căpitanul naţionalei Romaniei, Cosmin Radu. Steaua Bucureşti a terminat la egalitate 10-10 (1-3, 5-2, 4-1, 0-4) cu Sabadell şi a fost învinsă cu 9-10 (1-3, 3-1, 2-3, 3-3) de Primorje Rijeka. Echipa bucureşteană s-a clasat pe ultimul loc în grupă şi a fost eliminată

Santana a caştigat concursul de aruncări

Angel Santana, componentul naţionalei de baschet 3x3 a Romaniei, a caştigat, sambătă, concursul de aruncări de la distanţă, la Campionatul Mondial de la Guangzhou. Angel Santana a încheiat concursul de aruncări de la distanţă cu 10 puncte, obţinand medalia de aur. Cea de argint a revenit baschetbalistei spaniole Paula Palomares (9 puncte), iar medalia de bronz sportivei americane Natalie Romeo (6 puncte). Romania rămane doar cu acest premiu individual caştigat de Santana la CM de bashet 3x3 de la Guangzhou, după ce tricolorii au ratat, vineri, calificarea în sferturile de finală ale competiţiei.

A revenit Gardoş

Fotbalistul echipei Southampton, Florin Gardoş, a revenit, vineri, după o accidentare la genunchi care l-a ţinut mai multe luni în afara terenului, şi a evoluat pentru formaţia a doua a clubului englez, într-un meci cu Arsenal, scor 0-0. Gardoş a jucat în prima repriză şi, potrivit site-ului oficial al clubului Southampton, a avut o intervenţie importantă în minutul 5. Florin Gardoş, în varstă de 27 de ani, s-a accidentat la genunchi în iulie 2015 la un meci amical cu Feyenoord Rotterdam şi a fost operat. El a revenit la antrenamente în februarie şi a evoluat doar pentru echipa de tineret a clubului Southampton.Imediat după reluarea pregătirilor pentru noul sezon, Gardoş s-a accidentat la spate şi a ratat cantonamentele efectuate de Southampton.

Bolt îşi pregăteşte retragerea

Atletul jamaica Usain Bolt, triplu campion olimpic la Rio de Janeiro, a reiterat că se va retrage în 2017, anunţand că ultima cursă în Jamaica va fi în iunie, la Racers Grand Prix din Kingston. Bolt, în varstă de 30 de ani, a făcut acest anunţ la televiziunea jamaicană. Două luni mai tarziu, după Campionatele Mondiale de la Londra, el se va retrage din activitate. Usain Bolt are în palmares nouă titluri olimpice obţinute la Beijing, Londra şi Rio de Janeiro.

Ogier, campion mondial la raliuri

Francezul Sébastien Ogier (VW Polo-R) a caştigat pentru a patra oară consecutiv Campionatul Mondial de Raliuri, duminică, impunandu-se la Raliul Catalunyei, cu două etape înainte de finalul sezonului. "Este extraordinar. Am avut un sezon perfect, cu o maşină perfectă", a declarat Sebastien Ogier după ce a coborat din maşină alături de copilotul Julien Ingrassia. Ogier avea nevoie înaintea ultimelor două curse de un avans de 56 de puncte în ierarhia generală faţă de următorul clasat, Andreas Mikkelsen sau Thierry Neuville, pentru a obţine titlul mondial. Francezul a caştigat cursa şi are acum un total de 222 de puncte, în timp ce Mikkelsen, ocupantul locului doi, are 127, la egalitate cu Neuville.

Ropotan l-a învins pe Costea

Fotbalistul echipei Hatta, Adrian Ropotan, a înscris un gol, vineri seară, în meciul caştigat, cu scorul de 2-1, în faţa echipei lui Mihai Costea, Al Ittihad Kalba, în etapa a treia a Emiratelor Arabe Unite.Ropotan, integralist la gazde, a marcat în minutul 34. Celălalt gol al învingătorilor a fost înscris de Al Beloshi('77). Pentru Al Itiihad Kalba a înscris Al Hosani, în minutul 90^2. La oaspeţi, Mihai Costea a evoluat pe toată durata partidei.

A demisionat selecţionerul armean

Selecţionerul naţionalei de fotbal Armeniei, Varujan Sukiasian, a demisionat după ce echipa sa a pierdut toate cele trei meciuri de pană acum din preliminariile Cupei Mondiale 2018, printre rezultate fiind şi un 0-5 acasă împotriva Romaniei, eşec consemnat sambătă, informează Reuters. Sukiasian, în varstă de 60 de ani, fusese numit în decembrie pe banca reprezentativei, însă a rezistat doar şapte meciuri. El a mai pregătit naţionala Armeniei în perioada 2000-2001, echipa disputand atunci 17 partide.  Reprezentativa Armeniei nu s-a calificat niciodată la un turneu final, iar în acest moment este pe ultimul loc în Grupa E a preliminariilor CM 2018, fără niciun punct.

Grigore marchează în Qatar

Fotbalistul echipei Al Sailiya, Dragoş Grigore, a marcat un gol în meciul terminat la egalitate, sambătă, pe teren propriu, scor 1-1, în faţa formaţiei Al Rayyan, în etapa a treia a campionatului Qatarului. Grigore, integralist la gazde, a înscris în minutul 5. Pentru oaspeţi a marcat  coreeanul Ko  Myong-Jin, în minutul 49. În minutul 79, Al Sailiya a rămas în inferioritate numerică, Faouzi Aaish fiind eliminat.

Copilaşi buclucaşi

Doi jucători din naţionala Under-19 a Germaniei au fost trimişi acasă şi sancţionaţi, după ce au provocat un incendiu în camera de hotel din Albania, înaintea unui meci din preliminariile CE. Cei doi jucători au plecat din cameră la meci, însă au uitat o narghilea aprinsă, iar personalul hotelului a fost nevoit să spargă uşa pentru a stinge incendiul. Idrissa Touré (18 ani) şi Vitali Janelt (18 ani), jucători la Leipzig, au fost excluşi din echipă, fiind trimişi acasă înaintea meciului din 11 octombrie cu Germania, scrie Bild. Ei susţin că alţi coechipieri sunt responsabili de acest incident, ei lăsandu-i pe aceştia în camera lor. Leipzig i-a exclus pe jucători din cadrul academiei, ei urmand să fie amendaţi şi să-şi găsească locuinţe în afara clubului.  Cei doi jucători s-au mai remarcat deja prin întarzieri repetate la antrenamente şi sunt nevoiţi să se antreneze singuri.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.