Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Chipciu ratează meciul cu Polonia

Ziarul de Vrancea
13 oct 2016 834 vizualizări
Mijlocaşul echipei naţionale a Romaniei, Alexandru Chipciu, accidentat în partida cu reprezentativa Kazahstanului, va lipsi o lună de pe teren şi va rata meciul cu selecţionata Poloniei, din 11 noiembrie, din preliminariile CM-2018, a anunţat, joi, site-ul oficial al clubului Anderlecht Bruxelles.

Chipciu a suferit o ruptură musculară în partida cu formaţia Kazahstanului, scor 0-0, şi a fost înlocuit la pauză cu Gabriel Enache. Reprezentativa Romaniei a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul susţinut, marţi, pe Astana Arena, în compania selecţionatei Kazahstanului, în etapa a treia a grupei E de calificare la Cupa Mondială din 2018. Mai mulţi jucători s-au accidentat în această partidă, Dragoş Grigore şi Alexandru Chipciu fiind schimbaţi în timpul partidei pentru că nu au mai putut continua după ce au fost loviţi.

Kyrgios şi-a primit “porţia”

Jucătorul australian de tenis Nick Kyrgios a fost amendat cu 16.500 de dolari de ATP după comportamentul avut la meciul pierdut, cu 3-6, 1-6, în faţa germanului Mischa Zverev, în turul al doilea al turneului de 1.000 de puncte de la Shanghai. Kyrgios a fost amendat cu 10.000 de dolari pentru că a evoluat "fără efort", cu 5.000 de dolari pentru violenţă verbală în disputa cu un spectator şi cu 1.500 pentru conduită nesportivă. Kyrgios, locul 14 ATP, a pierdut, miercuri, cu scorul 3-6, 1-6, în 48 de minute, în faţa germanului Mischa Zverev, locul 110 ATP, în turul al doilea al turneului de 1.000 de puncte de la Shanghai, într-un meci în care australianul a evoluat fără efort, s-a certat cu un spectator şi i-a spus arbitrului de scaun că vrea să plece mai repede acasă.

Fury a fost suspendat

Campionul mondial al greilor, Tyson Fury, a fost suspendat, ieri, de Corpul de control al boxului britanic, pană la finalizarea investigaţiilor privind acuzaţile de dopaj şi problemele de sănătate de care suferă sportivul. Decizia Corpului de control al boxului britanic de a-i retrage licenţa lui Fury vine la o zi după ce boxerul britanic a anunţat că renunţă "cu efect imediat" la centurile WBO şi WBA pentru a se putea concentra pe "tratamentul medical şi de recuperare". Fury pierduse titlul IBF după ce a decis să-i acorde revanşa lui Kliciko şi nu a acceptat să lupte cu şalangerul desemnat de IBF, Viaceslav Glazkov.

Radwanska se odihneşte

Jucătoarea poloneză de tenis Agnieszka Radwanska, numărul 3 mondial, s-a accidentat la coapsa dreaptă şi a declarat forfait pentru meciul din sferturile de finală ale turneului de la Tianjin, ea preferand să se menajeze pentru Turneul Campionilor, informează L'Equipe.  Radwanska a trecut, joi, în optimi, de rusoaica Evghenia Rodina (6-1, 6-1), iar apoi a decis să se retragă din turneu. În urma acestui forfait, chinezoaica Shuai Peng a acces în semifinale, unde va juca în compania învingătoarei dintre Danka Kovinic şi Monica Puig. Turneul Campioanelor este programat în perioada 23-30 octombrie, la Singapore.

Se retrage Jessica

Atleta britanică Jessica Ennis-Hill, campioană olimpică în proba de heptatlon la Londra în 2012, şi-a anunţat, ieri,  retragerea din activitate. "A fost una dintre cele mai grele decizii din viaţa mea. Am spus mereu că vreau să mă retrag cand încă sunt sus. Nu am niciun regret", a scris Ennis-Hill într-un mesaj postat pe reţelele de socializare. Jessica Ennis-Hill, în varstă de 30 de ani, a caştigat medalia de argint în proba de heptatlon de la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Ea este dublă campioană mondială în aer liber (2009 şi 2015) şi a caştigat o dată titlul mondial în sală la pentatlon (2010).

Demisie din motive de sănătate

Antrenorul Lucian Sandu, care a condus lotul olimpic feminin în acest an, fiind înlocuit după JO de la Rio cu Nicolae Forminte, a renunţat la gimnastică pentru cateva luni din cauza problemelor de sănătate, iar Cătălina Ponor, cu care urma să lucreze la Bucureşti, îşi va căuta alt antrenor.  Lucian Sandu a precizat, pentru News.ro, că situaţia sa în privinţa sănătăţii nu este bună, iar medicii i-au recomandat repaus de cateva luni, astfel că se va afla la Sibiu cel puţin pană la finalul anului. Lucian Sandu a condus lotul olimpic feminin de gimnastică în acest an, iar la JO de la Rio a însoţit-o pe Cătălina Ponor, singura reprezentantă a Romaniei, gimnasta calificandu-se într-o singură finală, la barnă, unde a ocupat locul 7.

Campioană norvegiană dopată

Sportiva norvegiană Therese Johaug, septuplă campioană mondială în diferite probe de schi fond, a fost depistată pozitiv cu un steroid, a anunţat, joi, Federaţia Norvegiană de Schi. Urme de clostebol, un steroid anabolizant interzis de Agenţia Mondială Antidoping, au fost depistate în corpul sportivei la un control inopinat efectuat la 16 septembrie. Therese Johaug, în varstă de 28 de ani, mai are în palmares o medalie olimpică de aur în 2010 cu ştafeta de 4x5 km a Norvegiei şi cate una de argint şi bronz, în 2014.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.