Sport

Minuni în căprăria noastră

Ziarul de Vrancea
12 oct 2016 968 vizualizări
Rezultate surpriză în grupa E a preliminariilor europene pentru Cupa Mondială: Polonia a învins în ultima secundă, o echipă a Armeniei cu un om în minus, iar Muntenegru a depăşit Danemarca la Copenhaga

Dacă ne uităm bine, toate meciurile disputate marţi în  grupa E din preliminariile europene ale Cupei Mondiale, Rusia 2018, s-au încheiat cu surprize. Echipa Muntenegrului a învins, pe “Parken” din Copenhaga, selecţionata Danemarcei, considerată favorită principală a acestei grupe cu 1-0. În min. 23, atacantul Fatos Beqiraj, jucător de origine albaneză de la Dinamo Moscova,  a scăpat singur spre poartă şi l-a executat pe portarul Kasper Schmeichel (fiul celebrului Peter) cu o “scăriţă” de la 12 metri. În continuare, Poulsen, Eriksen, Delaney, iar mai spre final, Jørgensen şi cunoştinţa noastră de la Copenhaga, Cornelius au asaltat poarta muntenegreană (23 de ocazii, 12 cornere), dar poarta lui Bozovic (şapte intervenţii decisive) n-a putut fi perforată.
Cealaltă favorită a grupei, Polonia era să se facă de rasul-plansul, pe stadionul din Varşovia, într-un meci cu Armenia. Un meci care ne-a dovedit şi nouă cat de nocive sunt raţionamentele comparative în fotbal. După rezultatul nefericit al tricolorilor în Kazahstan, obţinut în condiţii pe care nu e nevoie să le reamintim, mulţi s-au grăbit să tragă concluzia că rezultatul tricolorilor de la Erevan a fost exclusiv determinat de inferioritatea numerică a gazdelor, aproape tot meciul. Şi că valoarea echipei antrenate de Christoph Daum este cea etalată la Astana, nu cea de la Erevan. Adevărul trebuie să fie pe la mijloc, însă marţi, în capitala Poloniei, armenii au avut din nou jucător eliminat (Andonian, min. 30) şi echipa gazdă ar fi putut pierde pe teren propriu. Lipsită de Milik, dar cu Teodorczyk (colegul lui Stanciu şi Chipciu de la Anderlecht) alături de Lewandowski în atac, Polonia a atacat calmă, convinsă că victoria va veni de la sine. După ce Andonian a primit al doilea cartonaş galben, jocul leşilor a început să se precipite. Polonezii au primit chiar o mană de ajutor de la “inamic” în min. 48, cand Mhoian a deviat în proprie poartă o minge din lovitura liberă executată de Lewandowski. Dar bucuria nu a durat decat două minute, brazilianul naturalizat Pizzelli a egalat dintr-o altă fază fixă. În continuare, portarul Beglarian a făcut minuni în faţa lui Lewandowski (’70), Zielinski (’79) şi Wilczek (’87), dar şi Fabianski şi-a salvat echipa la şulul lui Ozbiliz. Acelaşi jucător a avut lovitura de graţie în picior în cel de-al patrulea minut de prelungire, trăgand pe langă poartă dintr-o poziţie bună, dar în ultima secundă, Lewandowski a reuşit să fructifice cu succes excelenta centrare a lui Blaszczykowski. În urma acestor rezultate, clasamentul grupei E arată astfel: 1. Muntenegru – 7 p (7-1); 2. Polonia – 7 p (7-5); 3. Romania – 5 p; 4. Danemarca – 3 p; 5. Kazahstan – 2 p; 6. Armenia – 0 p. Următoarele meciuri vor avea loc pe 11 noiembrie: Romania – Polonia, Armenia – Muntenegru, Danemarca – Kazahstan.
Rezultate înregistrate în alte grupe
Grupa C: Cehia – Azerbaidjan 0-0 (!); Germania – Irlanda de Nord 2-0; Norvegia – San Marino 4-1. Clasament: 1. Germania – 9 p; 2. Azerbaidjan- 7 p; 3. Irlanda de Nord – 4 p; 4. Norvegia – 3 p; 5. Cehia – 2 p; 6. San Marino – o p.
Grupa F: Lituania – Malta 2-0; Slovacia – Scoţia 3-0; Slovenia – Anglia 0-0. Clasament: 1. Anglia – 7 p; 2. Lituania – 5 p; 3. Slovenia – 5 p; 4. Scoţia – 4 p; 5. Slovacia – 3 p; 6. Malta – 0 p.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.