Sport

Decepţii la Linz

Ziarul de Vrancea
9 oct 2016 757 vizualizări
oate cele trei jucătoare prezente în calificările tradiţionalului turneu austriac de toamnă au fost eliminate * pe tabloul principal se află Monica Niculescu şi Sorana Cîrstea * Radwanska a caştigat China Open, distanţăndu-se pe poziţia a treia a topului WTA * Murray s-a impus în turneul masculin, iar Kyrgios s-a califricat pentru Turneul Campionilor

Trei jucătoare romane au intrat în calificările turneului WTA de 250.000 de dolari de la Linz. Dintre acestea, singura calificată în turul II a fost Ana Bogdan (118 WTA), care a trecut cu 6-2, 6-4, după o oră şi 19 minute, de Elise Mertens (Belgia, 134 WTA).  Patricia Ţig (115) a fost eliminată, scor 4-6, 7-6, 3-6 de olandeza Richel Hogenkamp (139 WTA), iar Andreea Mitu (202) a pierdut cu 4-6, 3-6 în faţa spaniolei Sara Sorribes (129). În turul II, Ana Bogdan a avut un meci greu, de două ore şi un minut, cu Kristyna Pliskova (Cehia, 66) şi a pierdut cu 4-6, 7-5, 0-6. Pe tabloul principal există două jucătoare din Romania: Monica Niculescu (52 WTA) o va întalni în primul tur pe americana Madison Brengle (71), iar Sorana Carstea (83), pe olandeza Kiki Bertens (23). 

* Poloneza Agnieszka Radwanska, locul 3 WTA, a caştigat turneul de categorie Premier Mandatory China Open, după ce a învins-o, ieri, în finală, cu scorul de 6-4, 6-2, pe britanica Johanna Konta (14 WTA). Radwanska s-a impus după un meci care a durat o oră şi 35 de minute, adjudecandu-şi al 20-lea trofeu din carieră, al treilea în acest an. După aceste turneu, Radwanska îşi consolidează locul 3 WTA, îndepărtandu-se la peste 1.000 de puncte de noua ocupantă a poziţiei a patra, Simona Halep./ Johanna Konta va intra în premieră în top 10 WTA, urmand să ocupe, începand de astăzi locul 9. În semifinale, Radwanska a trecut cu 7-6, 6-3, după o oră şi 42 de minute de  Elina Svitolina (Ucraina, 19 WTA), iar Johanna Konta a învins-o, scor 7-6, 4-6, 6-1 pe americana Madison Keys (9), a opta favorită a competiţiei şi poziţia a noua în clasamentul mondial. Radwanska, în varstă de 27 de ani, a caştigat prima

* Tenismanul britanic Andy Murray, prim favorit, a caştigat, ieri, în premieră turneul de la Beijing, dotat cu premii în valoare totală de 4.164.780 de dolari. Murray l-a învins, în finală, cu scorul de 6-4, 7-6, după o oră şi 57 de minute, pe bulgarul Grigor Dimitrov (20 ATP). Murray, în varstă de 29 de ani, a caştigat al 40-lea turneu din carieră şi al cincilea din acest an.

În semifinale, Murray l-a învins cu scorul de 6-2, 6-3, după o oră şi 31 de minute, pe spaniolul David Ferrer (13), iar Dimitrov a beneficiat, în penultimul act al competiţiei, de neprezentarea canadianului Milos Raonic (6 ATP). Însă Raonic a devenit cel de-al patrulea tenisman, care a obţinut calificarea la Turneul Campionilor de la Londra, după  sarbul Novak Djokovici, britanicul Andy Murray şi elveţianul Stan Wawrinka. 

* Australianul Nick Kyrgios (15) l-a învins, cu scorul de 4-6, 6-3, 7-5, pe belgianul David Goffin (14) în finala turneului de 500 de puncte de la Tokyo, care a avut loc ieri. Partida a durat două ore şi două minute şi la capătul ei tenismenul australian a obţinut al treilea titlu din acest an şi din carieră, după Marsilia şi Atlanta, primul de 500 de puncte. Kyrgios, 21 de ani, are şanse de a se califica la Turneul Campionilor de la Londra, cand mai sunt de disputat două competiţii de 1.000 de puncte, la Shanghai şi la Paris.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.