Sport

Handbal Liga Naţională - Avem 2 jucători în echipa etapei

Cătălin VLĂDESCU
8 oct 2016 3223 vizualizări
Emilian Marocico şi Robert Andrei-Năstăsie, cei mai buni pe posturile lor in etapa a 7-a din Liga Naţională

 
Echipa noastră de handbal, CSM Focşani 2007, are doi jucători în echipa ideală a etapei cu numărul 7 din Liga Naţională. Potrivit ziariştilor de la ProSport, pentru 7-le ideal al etapei, cel mai bun portar din Liga Naţională a fost desemnat Ştefan - Emilian Marocico, în vreme ce Robert Andrei-Năstăsie a fost desemnat cea mai bună extremă dreapta. Nominalizările celor doi jucători nu sunt tocmai surprize pentru cunoscătorii şi iubitorii handbalului focşănean. A-şi spune chiar că acestea erau aşteptate, numai o nedreptate putând face că aceştia să nu fie nominalizaţi, ţinând cont că Maro vine după un meci, cu Reşiţa, în care a făcut adevărate minuni în poartă şi cu alte evoluţii foarte bune în meciurile anterioare, iar Robert a înscris 10 goluri în aceeaşi partidă, urcând la 48 numărul reuşitelor în acest sezon, în Liga Naţională şi instalându-se astfel pe prima poziţie în clasamentul provizoriu al golgheterilor. Analizând în profunzime evoluţiile constant foarte bune ale celor doi, trebuie spus că acestea vin pe fondul unui joc colectiv în permanentă creştere, de la meci la meci. Handbalul este un sport de echipă, poate cel mai frumos dintre toate...datorită acestui lucru, fără îndoială, nominalizările celor doi nu sunt decât rezultatele muncii de echipă, o părticică din succesul celor doi fiind datorat tuturor colegilor lor, celor care-i pregătesc la echipă zi de zi şi, de ce nu, suporterilor care au crezut şi cred în această echipă frumoasă, în familia handbalului de la Focşani. În primul 7 numai echipa noastră şi cu Potaissa Turda au dat câte 2 jucători. Nu putem trece nici peste faptul că jucătorul etapei a fost desemnat centrul echipei Turda, adjudeanul Ionuţ Rotaru, nimeni altul decât fratele lui Silviu Rotaru, centrul echipei noastre. Nu am nicio îndoială, şi sunt convins că şi ei gândesc în acelaşi mod, aceste reuşite îi vor motiva şi mai tare, pe toţi componenţii lotului, muncească şi mai mult,rămână serioşi, modeşti şi ambiţioşi, aşa cum îi ştim noi. Discutând cu cei doi nominalizaţi şi rugându-i să-mi spuna ceea ce simt în aceste momente, Emilian Marocico mi-a spus: „Este vorba de munca pe care o depunem, reuşitele personale şi colective reprezintă meritul fiecărui jucător, iar noi, echipa, împreună cu impresionantul public, formăm un întreg puternic, admirat de toţi adversarii”. Rugat să facă acelaşi lucru, Robert Năstăsie a ţinut să-mi spună: „...poate că sună stereotip, dar această realizare este meritul întregii echipe şi a oamenilor care mi-au fost alături! Va mulţumesc !

 

 

Foto: Robert Andrei-Năstăsie, golgheterul la zi al campionatului

Citiţi şi:  Handbalistul focşănean Robert Năstăsie lider în clasamentul golgeterilor Ligii Naţionale


Foto :Emilian Marocico, unul dintre cei mai constanţi portari din Liga Naţională

Echipa etapei a 7-a arată astfel:

Portar: Emilian Marocico (CSM Focşani)
Extremă stânga: Răzvan Pavel (Potaissa Turda)
Inter stânga: Irakli Chikovani (Dunărea Călăraşi)
Centru: Ionuţ Rotaru (Potaissa Turda)
Inter dreapta: Allahkaram Esteki (Dinamo)
Extremă dreapta: Robert Năstăsie (CSM Focşani)
Pivot: Zoran Nikolic (HCDS Constanţa)

Lotul etapei: Marocico, Savic – portari; Pavel, Negru, Buricea, Chikovani, G, Burlacu,       Rotaru, Ragot, Peric, A. Esteki, Năstăsie, Kostadinovic, Mihalcea, Nikolic, Irimescu.

         Cătălin VLĂDESCU

 


Citiţi şi:  Handbal Liga Naţională - Da, aceştia sunt băieţii noştri !



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.