Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Eşec al juniorilor în Olanda

Ziarul de Vrancea
7 oct 2016 1053 vizualizări
Reprezentativa under 19 a Romaniei a fost învinsă, joi, la Hardenberg, cu scorul de 1-2, de selecţionata similară a Olandei, în primul meci din grupa 2 de calificare la Turul de Elită, fază preliminară Campionatului European din 2017.

Au marcat Bijleveld (’45) şi Dilrosun (‘45^1) pentru Olanda, respectiv Adrian Petre ('14) – din pasa lui Ianis Hagi - pentru Romania. Tot în grupa a II-a, Norvegia s-a impus cu scorul de 9-0 în faţa naţionalei din San Marino. La Turul de Elită merg caştigătoarele celor 13 grupe, împreună cu echipele de pe locul secund plus cea mai bună ocupantă a poziţiei a treia.

Baschetbaliştii clujeni au ratat calificarea

Echipa de baschet masculin U Banca Transilvania Cluj a ratat joi, pe teren propriu, calificarea în grupele Basketball Champions League, după ce a fost învinsă de formaţia turcă Muratbey Uşak Sportif, cu scorul de 66-85 (38-32), în manşa retur din turul secund al competiţiei, clujenii urmand a evolua în grupele FIBA Europe Cup. În manşa tur, Muratbey Uşak Sportif a caştigat, cu 93-90, şi obţine astfel calificarea în grupele BCL, fază în care, tot joi seară, s-a calificat şi campioana Romaniei, CSM Oradea, după 70-58 cu campioana Bulgariei, Lukoil Akademic Sofia (72-75 în tur), U BT Cluj a eliminat în primul tur al BCL campioana Ciprului, AEK Larnaca Petrolina, cu dublă victorie – 78-50 şi 67-56. În continuare, formaţia clujeană va juca în grupa G a FIBA Europe Cup, din nou cu AEK Larnaca, Gaziantep Basketbol (Turcia) şi KB Peja (Kosovo). În grupele FIBA Europe Cup vor evolua şi formaţiile Steaua CSM EximBank Bucureşti (grupa F) şi BC Mureş (I).

Gorjenii, înglodaţi în datorii

Gruparea Pandurii Targu Jiu a fost obligată de Comisia Naţională de Soluţionare a Litigiilor la plata unor restanţe către foşti jucători, antrenori şi colaboratoi în valoare de 43.000 de euro, a anunţat, ieri, site-ul oficial al FRF. Toate soluţiile pronunţate joi de Comisia Naţională de Soluţionare a Litigiilor pot fi atacate în termen de cinci zile. Fostului antrenor Edward Iordăneascu, gorjenii trebuie să-i plătească 11.500 de euro, dreturi financiare restante, la fel ca şi în cazul foştilor jucători Alexandru Radu (3.500 de euro), Bogdan Ionuţ Parvu (3.300 de euro) şi a fostului secund Ioan Stelescu (4.700 de euro). În acelaşi timp, gruparea gorjeană a fost obligată la plata sumei de 20.000 de euro către societatea Szymon Pacanowschi Fabryka Futbolu Company, reprezentand remuneraţie contract de intermediere.

Dimitrov dă semne de dezgheţ

Tenismenul bulgar Grigor Dimitrov (20 ATP) l-a învins,pentru prima dată în carieră pe spaniolul Rafael Nadal şi s-a calificat în semifinalele turneului de la Beijing, dotat cu premii în valoare de 4.164.780 de dolari. Alte rezultate din sferturi : Milos Raonic (Canada) – Pablo Carreño (Spania) 6-2, 6-3; Andy Murray (Marea Britanie) – Kyle Edmund (Marea Britanie) 7-6, 6-2; David Ferrer (Spania) – Alexander Zverev (Germania) 6-7, 6-1, 7-5.
* Sferturi de finală la Beijing (WTA): Madison Keys (SUA) – Petra Kvitova (Cehia) 6-3, 6-7; 7-6; Elina Svitolina (Ucraina) – Daria Gavrilova (Australia) 7-6, 6-1; Johanna Konta (Marea Britanie) – Zhang Shuai (China) 6-4, 6-0; Agnieszka Radwanska (Polonia) – Iaroslava Şvedova (Kazahstan) 6-1, 6-2;

Neymar, gol jubiliar

Fotbalistul brazilian al echipei FC Barcelona, Neymar, a marcat golul 300 din carieră, joi, la meciul de pe teren propriu al naţionalei Braziliei cu Bolivia, scor 5-0, la care jucătorul în varstă de 24 de ani a şi pasat decisiv de două ori. Neymar a înscris în minutul 11 şi a pasat decisiv la reuşitele lui Filipe Luis ('39) şi Gabriel Jesus ('44). Celelalte două goluri au fost marcate de Coutinho ('26) şi Firmino ('75). În minutul 68, Neymar a părăsit terenul cu chipul însangerat, după ce a primit o lovitură în arcadă. Golul marcat joi este al 300-lea al carierei starului brazilian şi al 49-lea al lui Neymar pentru naţionala ţării sale. Neymar a înscris cele 300 de goluri în partide oficiale şi amicale la Santos (138), FC Barcelona (95) şi naţionalele de juniori, tineret şi seniori ale Braziliei (67). În celelalte meciuri ale rundei a IX-a, s-au înregistrat rezultatele: Ecuador – Chile 3-0; Uruguay – Venezuela 3-0; Paraguay – Columbia 0-1 şi Peru – Argentina 2-2. În clasament, conduce Uruguay cu 19 p, urmată de Brazilia (18), Ecuador, Columbia şi Argentina (cate 15).

Pelle, exclus din lot

Selecţionerul Italiei, Gian Piero Ventura, l-a exclus pe Graziano Pelle din lotul pentru următorul meci, cu Macedonia, programat duminică, acuzandu-l pe jucător de lipsă de respect, a anunţat federaţia italiană. The Guardian scrie că jucătorul nu a dat mana cu tehnicianul după ce a fost înlocuit. Pelle, legitimat la echipa chineză Shandong Luneng, a fost înlocuit la meciul cu Spania în minutul 60, la cinci minute după ce spaniolii au deschis scorul prin Vitolo. Nervos, Pelle nu a dat mana cu selecţionerul, ceea ce i-a atras excluderea din lot. Fotbalistul şi-a cerut scuze ulterior, printr-un mesaj postat pe Instagram.

După accident, trei operaţii

Atletul Bruno Hortelano a fost operat pentru a treia oară, la Barcelona, după ce în urmă cu o lună a suferit un accident rutier în care aproape şi-a pierdut mana dreaptă, informează sport.es.  "Bruno Hortelano a ieşit din operaţie. Doctorul Xavier Mir spune că totul a decurs bine. Luni va începe recuperarea", a anunţat reprezentantul sportivului, Alberto Armas, pe Twitter. Între altele, la intervenţia chirurgicală de joi atletului i s-au fixat fracturile articulare la trei degete şi i s-au reparat tendoane. Bruno Hortelano este campionul european en titre în proba de 200 de metri, titlu obţinut la Amsterdam, în luna iulie. La Jocurile Olimpice, el a ajuns pană în semifinale la 200 de metri.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.