Sport

LPF ia atitudine în privinţa arbitrajelor

Ziarul de Vrancea
4 oct 2016 902 vizualizări
Preşedintele Gino Iorgulescu doreşte o discuţie cu CCA

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a transmis Comisiei Centrale a Arbitrilor o scrisoare deschisă, prin care avertizează că greşelile de arbitraj din ultima vreme dezechilibrează Liga I, clasamentul fiind influenţat de acestea. “Liga Profesionistă de Fotbal constată cu amărăciune că nimic nu s-a schimbat în bine în ceea ce priveşte calitatea prestaţiilor arbitrilor şi asistenţilor delegaţi de către CCA la meciurile organizate de LPF. Clasamentul Ligii 1 este influenţat de greşelile tot mai numeroase, tot mai flagrante, tot mai grave ale celor care trebuie să asigure din teren imparţialitatea şi corecta desfăşurare a unui meci. De aceea tragem încă un semnal de alarmă, într-o situaţie care riscă să devină critică, dacă nu cumva a devenit deja.  Nimic nu trebuie să altereze corectitudinea jocului şi ideea că jucătorii sunt singurii actori principali din teren”, se arată în scrisoarea lui Gino Iorgulescu, postată pe site-ul oficial al LPF. Oficialul se întreabă retoric de ce arbitrii FIFA nu greşesc la meciurile internaţionale la care sunt delegaţi, dar o fac la partidele din Liga I: “Poate că presiunea meciurilor de Liga 1 este prea mare pentru ei, poate că nivelul lor de competenţă se opreşte la graniţele ţării...” Gino Iorgulescu consideră că membrii Comisiei Centrale a Arbitrilor ar trebui să ţină cont de nemulţumirile conducătorilor din Liga I referitoare la calitatea arbitrajelor. “Ne dorim un dialog cu Comisia Centrală a Arbitrilor, pentru că responsabilitatea pentru starea de fapt din fotbalul romanesc aparţine Comitetului Executiv al FRF, nu arbitrilor. Ne dorim arbitraje mai bune, ne dorim un fotbal mai bun. Suntem convinşi că şi dumneavoastră. în acest caz, să facem ca fotbalul să fie decis doar de calitatea jocului şi de valoarea jucătorilor”, se mai menţionează în scrisoarea lui Iorgulescu.

 

CCA anunţă şedinţe

Comisia Centrală a Arbitrilor va face o analiză a prestaţiilor arbitrilor din ultimele etape ale Ligii I, la 10 şi 11 octombrie. CCA a stabilit ca arbitrii şi asistenţii care nu au aplicat în mod corect Legile Jocului şi nu au urmat recomandările CCA să nu fie delegaţi. De asemenea, toţi arbitrii din Liga I vor fi invitaţi la discuţii în zilele de 10 şi 11 octombrie. Singura măsură luată este legată de meciul din faza a treia a Cupei Romaniei dintre ACS Comuna Recea şi CF Metalurgistul Cugir. Arbitrii partidei nu vor fi delegaţi la niciun joc organizat de FRF în următoarele 6 luni", se arată în comunicatul CCA.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.