Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: De ce nu a jucat Radu

Ziarul de Vrancea
3 oct 2016 626 vizualizări
Fundaşul echipei Lazio Roma, Ştefan Radu, nu a jucat în meciul cu Udinese, deoarece a fost tratat cu cortizon şi ar fi putut fi depistat pozitiv, a anunţat, ieri site-ul iltempo.it

 Înainte de meciul cu Udinese, Radu a fost înţepat cu o insectă, iar doctorul; Fabio Rodia i-a administrat un medicament pe bază de cortizon, substanţă interzisă în sport. Oficialii clubului italian au contactat Comisia pentru excepţii de uz terapeutic, dar ar fi fost necesare trei zile pentru eliberarea unei astfel de scutiri. Astfel, Ştefan Radu a fost lăsat în afara lotului pentru a nu risca o suspendare.Cortizonul este un produs recomandat pentru reducerea disconfortului datorat factorilor de natură alergică, prin normalizarea secreţiei de corticosteroizi.

Încă o listă “Fancy Bears”

Grupul de hackeri Fancy Bears a publicat, ieri, o nouă listă, de 20 de sportivi care au beneficiat de excepţii de uz terapeutic, aceasta fiind a şasea serie de astfel de dezvăluiri. Pe această listă figurează trei sportivi din SUA, printre care tenismenii Rajeev Ram şi Brian Baker, şi tot ataţia din Japonia, între care campioana olimpică la 200 de metri bras Rie Kaneto, cate doi din Suedia şi Noua Zeelandă, şi cate unul din Australia, Argentina, Brazilia, Canada, Columbia, Germania, Franţa, Marea Britanie (dublul campion olimpic Alistair Brownlee), Africa de Sud şi Venezuela. Grupul rus de hackeri Fancy Bears a spart serverele WADA şi a postat, la 13 septembrie, primele date medicale prin care se arată că nume mari ale sportului american, ca jucătoarele de tenis Serena şi Venus Williams, gimnasta Simone Biles şi baschetbalista Elena Delle Donne, participante la JO, au folosit substanţe interzise pe baza unor certificate medicale.

Meci cu şapte goluri la Vigo

Formaţia FC Barcelona a fost învinsă, duminică, în deplasare, cu scorul de 4-3, de echipa Celta Vigo, într-un meci din etapa a şaptea a campionatului Spaniei. Celta a condus cu 3-0 la pauză, prin golurile marcate de Sisto (’22), Aspas (’31) şi autogolul lui Mathieu (’33). În partea secundă, catalanii au revenit puternic şi au redus din handicap prin Piqué (’58), Neymar (’64 – penalty), însă în min. 77, portarul Marc-Andre ter Stegen a degajat o minge în capul lui Hernandez de unde mingea a ricoşat în poartă. Piqué a stabilit scorul final în min. 87, 4-3 pentru Celta Vigo. Clasament (după şapte etape): 1. Atletico – 15 p; 2. Real – 15 p; 3. Sevilla – 14 p; 4. Barcelona – 13 p; 5. Villarreal – 13 p; 6. Bilbao – 12 p. 

Fiorentina, răpusă de “tauri”

Formaţia Fiorentina, cu Ciprian Tătăruşanu integralist, a fost învinsă, duminică, în deplasare, cu scorul de 1-2, de Torino, în etapa a şaptea a campionatului Italiei. Au marcat Falqué ('15) şi Benassi ('60) pentru gazde, respectiv Babacar ('84) pentru Fiorentina.Tot duminică, AC Milan s-a impus cu scorul de 4-3 în faţa echipei Sassuolo, după ce a fost condusă cu 1-3! Golurile au fost marcate de Bonaventura (‘9), Bacca (’69 – penalty), Locatelli (’73) şi Paletta (’77), respectiv, Politano (’10), Acerbi (’54) şi Pellegrini (’56). Adversara Astrei din grupa E a Ligii Europa, AS Roma a caştigat cu 2-1 pe teren propriu cu Inter. Au marcat Dzeko (‘5), Manolas (’76), respectiv, Banega (’72). Clasament: 1. Juventus – 18 p; 2. Napoli -14 p; 3. Roma – 13 p; 4. Lazio – 13 p; 5. Chievo – 13 p; 6. Milan – 13 p. 

Rigobert Song e în comă

Fostul internaţional camerunez Rigobert Song, care a suferit duminică un accident vascular cerebral, este în comă, informează L'Equipe. Jurnalul francez scrie că starea lui Song a suscitat îngrijorare în Camerun, unde chiar şi miniştri s-au dus la spitalul din Yaoundé pentru a-l vedea pe fostul fotbalist. Preşedintele Camerunului, Paul Biya, a cerut să se facă totul pentru salvarea fostului căpitan al naţionalei. În cazul în care starea de sănătate îi va permite, Rigobert Song va fi dus cat mai curand la un spital din Franţa. Rigobert Song, în varstă de 40 de ani, a suferit, duminică, un accident vascular cerebral. Fostul fotbalist era la locuinţa sa în momentul în care a suferit accidentul vascular cerebral. Rigobert Song, în prezent antrenor al selecţionatei A' a Camerunului, a jucat de-a lungul carierei la echipele Metz, Salernitana, Liverpool, West Ham, FC Köln, Lens, Galatasaray şi Trabzonspor. Este cel mai selecţionat jucător din istoria naţionalei Camerunului, cu 137 de meciuri jucate. Song este cel mai selecţionat jucător din istoria naţionalei Camerunului, cu 137 de meciuri jucate.

Rakitic nu vine la naţională

Mijlocaşul formaţiei FC Barcelona, Ivan Rakitic va lipsi din cauza unei accidentări de la meciurile pe care naţionala Croaţiei le va disputa cu Kosovo şi Finlanda, în preliminariile Cupei Mondiale din 2018, a anunţat, L'Equipe. Rakitici este accidentat la tendonul lui Ahile şi a lipsit şi de la meciul pierdut duminică de FC Barcelona, scor 3-4 cu echipa Celta Vigo. Selecţionerul Croaţiei, Ante Cacici nu îi va avea la dispoziţie pentru aceste întalniri nici pe Luka Modric (Real Madrid) şi Dejan Lovren (FC Liverpool). Reprezentativa Croaţiei va întalni Kosovo (6 octombrie, la Shkoder) şi Andorra (9 octombrie, la Tampere), în grupa I a preliminariilor Cupei Mondiale din 2018.

Accident tragic

Italianul Massimo Rossi, în varstă de 24 de ani, campion mondial în cursele de ambarcaţiuni de mare viteză, a decedat, ieri, după un accident suferit la un concurs din Germania. Rossi, a fost catapultat din barcă la o curbă, în timpul cursei de pe raul Mosela, şi s-a lovit de un copac. Competiţia a fost oprită după accident. Massimo Rossi, originar din Legnago, concura în campionatul Germaniei cu o licenţă germană.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.