Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Steaua şi CSM merg mai departe în Liga Campionilor

Ziarul de Vrancea
2 oct 2016 548 vizualizări
Campioana Romaniei la polo, Steaua Bucureşti, a învins sambătă, în grupa D a turului I preliminar din Liga Campionilor, găzduită de Malta, formaţia gazdă, Valletta, cu scorul de 19-6 (6-2, 5-3, 4-1, 4-0)

În prima partidă din grupa D, vineri, steliştii au fost învinşi de formaţia muntenegreană Jadran Novi Herceg, cu scorul de 7-9 (3-2, 0-2, 2-2, 2-3). Ieri poloiştii de la Steaua au învins echipa poloneză KS Arkonia Szczecin, scor 17-3 (5-0, 5-0, 3-1, 4-2) şi s-au calificat de pe locul II în turul II al competiţiei.  În grupa A, la Oradea vicecampioana CSM Digi Oradea a învins formaţia UZSC Utrecht (Olanda), cu scorul de 11-5, pe Galatasaray Istanbul cu 14-7 (2-2, 4-0, 6-4, 2-1) şi cu 10-6 (2-2, 4-2, 1-0, 3-2) pe VK Mornar Split (Croaţia), caştigand grupa şi, implicit, calificarea. 

Gol marcat de Latovlevici

Fotbalistul echipei Karabukspor, Iasmin Latovlevici, a înscris un gol în meciul caştigat, sambătă, pe teren propriu, scor 4-0, în faţa formaţiei Trabzonspor, în etapa a şasea a campionatului Turciei.  Latovlevici, integralist la gazde, a marcat în minutul 62. Celelalte goluri au fost înscrise de Yatabare ('52), Traore('72) şi Zeki Yavru ('85 - autogol). Şi Cristian Tănase a fost integralist la Karabukspor, iar Valerică Găman a fost rezervă. Echipa din Karabuk se află pe locul 6 în clasament, cu 9 puncte. Lider este Istanbul Başakşehir, cu 13 puncte.

Ianis creşte la “viola”

Debutul lui Ianis Hagi în Serie A se apropie, aşa lasă să se înţeleagă antrenorul formaţiei Fiorentina, Paulo Sousa, care i-a găsit tanărului jucător roman loc în echipă, ca variantă de rezervă a mijlocaşului ofensiv sloven Josip Ilicic. "Zarate alternativă la Ilicic? Nu numai, viitorul pe acel post îl avem asigurat şi este Ianis, care are calităţi extraordinare. Josip a crescut mult ca nivel fizic, dar este subevaluat. Nu este în top la finalizare, dar face o treabă foarte bună. Ianis mi se pare mai potrivit pentru această poziţie şi sper să-l folosesc cat mai curand pentru a spori concurenţa. Ianis cunoaşte foarte bine jocul, e unul dintre cei mai buni în acest sens",  le-a spus tehnicianul portughez jurnaliştilor italieni, la conferinţa de presă dinaintea partidei cu Torino. Hagi jr. a avut evoluţii apreciate la formaţia de tineret a toscanilor, pentru care a marcat două goluri. în ultima perioadă, Sousa l-a convocat pe fiul de 17 ani al lui Gheorghe Hagi la echipa mare a Fiorentinei pentru meciurile din Serie A. Sambătă, Hagi junior a marcat un gol din penalty pentru echipa de tineret, în meciul pierdut cu 1-2  pe terenul echipei Hellas Verona.

Şanse mari de calificare

Naţionala de volei feminin a Romaniei a învins sambătă, la Piatra Neamţ, reprezentativa Ungariei, cu scorul de 3-0 (17, 18, 15), în manşa tur din turul trei preliminar al Campionatului European din 2017.  Partida retur va avea loc în 9 octombrie, în deplasare, iar caştigătoarea din dubla manşă se va califica la turneul final al CE din 2017, găzduit de Azerbaidjan şi Georgia.Tricolorele s-au calificat în turul trei preliminar după ce s-au clasat pe locul 2 în grupa E din turul secund, cu un bilanţ de trei victorii şi trei înfrangeri în faţa echipelor Muntenegru, Elveţia şi Bulgaria. Cele două gazde ale turneului final CE 2017 sunt calificate direct, alături de Rusia, Olanda, Serbia, Turcia şi Germania, echipe cu cea mai bună clasare la Campionatul European din 2015.

Argentina, campioană la futsal

Echipa naţională de futsal a Argentinei a caştigat în premieră Cupa Mondială, după ce a învins, sambătă, la Cali, cu scorul de 5-4 (2-1), reprezentativa Rusiei, în finala competiţiei, informează site-ul oficial al FIFA. Golurile argentinienilor au fost marcate de Vaporaki -2, Cuzzolino şi Brandi - 2, în timp ce pentru ruşi au înscris Eder Lima - 3 şi Liskov. În finala mică, selecţionata Iranului a trecut, cu scorul de 4-3 la loviturile de departajare, de formaţia Portugaliei. La finalul timpului regulamentar scorul a fost egal, 2-2. Pentru iranieni au marcat Kazemi şi Javid, în timp ce pentru portughezi a înscris Cardinal de două ori. Cel mai bun jucător al turneului a fost desemnat căpitanul echipei Argentinei, Wilhelm. Golgheterul competiţiei a fost portughezul Ricardinho, cu 12 reuşite. Primele şapte ediţii ale Cupei Mondiale au fost caştigate de Brazilia (1989, 1992, 1996, 2008 şi 2012) şi Spania (2000 şi 2004).

Modric stă o lună

Fotbalistul echipei Real Madrid, Luka Modric, a fost supus, duminică dimineaţă, unei artroscopii la genunchiul stang, a anunţat clubul spaniol, iar potrivit Marca jucătorul va fi indispobinil aproximativ o lună. La intervenţia de duminică, lui Modric i s-a extras un fragment de cartilaj. Luka Modrici ratează partidele de săptămana viitoare ale echipei Croaţiei în preliminariile Cupei Mondiale, dar şi meciurile formaţiei Real Madrid cu Betis Sevilla, Athletic Bilbao, Deportivo Alaves şi Legia Varşovia.

Şi aşa se caştigă bani din tenis

Arbitrii de scaun turci Serkan Aslan şi Mehmet Ulker au fost suspendaţi pe viaţă de ITF după ce au fost găsiţi vinovaţi de manipulare de scoruri la unele meciuri în beneficiul mafiei pariurilor. Cei doi întarziau introducerea scorurilor în dispozitivele PDA. în acelaşi timp, transmiteau prin telefon scorurile altor persoane, iar acestea pariau live cunoscand ce se întamplase în punctul respectiv. De asemenea, arbitrii suspendaţi introduceau false scoruri de egalitate în dispozitivul PDA. La mijlocul lunii trecute, alţi doi abitri de scaun, Şerzod Hasanov şi Arhip Molotiaghin din Uzbekistan, au fost suspendaţi pe viaţă de Federaţia Internaţională de Tenis din aceleaşi motive..

Accident grav cu fanii lui Rangers

Un fan al echipei Glasgow Rangers a murit şi alţi 18 suporteri au fost răniţi, dintre care trei grav, sambătă, autobuzul cu care se deplasau răsturnandu-se în apropiere de Kilmarnock. Accidentul a acvut loc la ora locală 13.15. Autobuzul transporta 37 de persoane. "Un bărbat în varstă de 39 de ani a murit după accidentul grav de pe A76. 18 persoane primesc îngrijiri la spital. Trei sunt în stare gravă", a anunţat poliţia scoţiană. Răniţii sunt şapte tineri cu varsta de mai puţin de 20 de ani, trei bărbaţi şi trei femei cu varste între 30 şi 59 de ani şi cinci bărbaţi de peste 60 de ani.Glasgow Rangers a învins, sambătă, pe teren propriu, cu scorul de 2-0, echipa Partick Thistle, într-un meci din campionatul Scoţiei.


Ucis după un KO

 Pugilistul scoţian Mike Towell, în varstă de 25 de ani, a decedat la spital, vineri, la o zi după ce a disputat o luptă cu Dale Evans, la Glasgow. Towell a suferit o severă hemoragie cerebrală şi a fost transportat la spital imediat după meciul pe care l-a pierdut, joi, prin KO în repiza a cincea. Scoţianul fusese pus la podea şi în repriza I, însă a continuat lupta. La al doilea KO, arbitrul a întrerupt partida. Towell a primit primul ajutor pe ring, apoi a fost dus cu ambulanţa la spital, unde a fost deconectat de la aparate după 12 ore. După alte 12 ore, Towell a decedat.Chloe Ross, partenera boxerului, a declarat că Towell s-a plans de dureri de cap în săptămanile premergătoare meciului, dar nu le-a dat atenţie. Mike Towell era neînvis înaintea partidei de joi, avand în palmares 11 victorii şi un meci încheiat la egalitate.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.