Sport

A treia escală la Singapore

Ziarul de Vrancea
28 sep 2016 640 vizualizări
Simona se simte puternică la Wuhan

După ce a învins-o pe Iaroslava Şvedova, în optimi la Wuhan, romanca Simona Halep s-a calificat din nou la Wuhan, profitand de eşecurile jucătoarelor Venus Williams şi Carla Suarez * Simona va juca astăzi în sferturi cu americanca Madison Keys, numărul 9 mondial

Simona Halep s-a calificat în premieră în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Wuhan, după ce a învins-o cu scorul de 6-3, 6-3, pe sportiva Iaroslava Şvedova (41 WTA). Cu acest succes, coroborat cu alte rezultate din opimile de finală, Simona a obţinut, pentru a treia oară consecutiv, accesul în Turneul Campioanelor de la Singapore

Puternică şi ofensivă,, înaltă de 1,80 m, Şvedova caută să închidă repede punctele, alternand loviturile de pe o margine pe cealaltă. însă jucătoarea din Kazahstan este prea grăbită şi, uneori, imprecisă. Cu o mobilitate mai redusă, se încurcă de mingile care vin în adancime. În plus, eleva romanului Victor Ioniţă alege soluţii nepotrivite din poziţii bune. Cu intelgenţă, Halep a speculat toate punctele slabe ale adversarei. Romanca a  mişcat mult jocul pe linia de fund a terenului şi a  cules greşelile rivalei, destl de numeroase. Simona Halep a început setul I cu break şi la încheiat în acelaşi fel, scor 6-3, după 43 de minute de joc. Ar fi putut să-l mai scurteze dacă ar fi reuşit să caştige pe serviciul adversarei, cand a condus cu 4-2, dar a irosit cinci mingi de break, trei la 40-0. În setul al doilea Halep a obţinut un break la 2-1, şi-a pierdut imediat serviciul, însă a recuperat în jocul următor. De la 4-2, a gestionat cu atenţie şi a încheiat şi setul al doilea tot cu 6-3, după o oră şi 15 minute de la start. "A fost dificil să joc împotriva vantului. Ea este foarte puternică şi poate ataca mingea uşor. A fost foarte agresivă, dar am blocat bine mingea, am returnat bine şi sunt bucuroasă de modul în care am jucat şi de faptul că am putut caştiga în două seturi. Sunt fericită să revin la Wuhan. Anul trecut a fost dificil pentru mine, pentru că am pierdut după ce am condus cu 5-1 în setul al treilea.", a declarat Simona Halep. Cu această victorie, Simona Halep a acumulat 4.448 de puncte în clasamentul pe anul acesta, iar limita pentru calificarea la Turneul Campioanelor este în acest moment de 4.435 de puncte. Simona Halep este a treia jucătoare care a obţinut calificarea la Turneul Campioanelor din acest an (23-30 octombrie), după Angelique Kerber (Germania) şi Serena Williams (SUA). Ea ar fi fost sigură de calificare, dacă ar fi ajuns în semifinale, însă înfrangerile de astăzi ale lui Venus Williams şi Carla Suarez au făcut ca această ţintă să fie atinsă mai devreme. 

În faza următoare, Simona Halep va juca împotriva americancei Madison Keys  (9WTA), care a avut nevoie de trei seturi, 6-1, 4-6, 6-4, şi de 111 minute pentru a o depăşi pe rusoaica Daria Kasatkina (28 WTA). . Simona Halep şi Madison Keys s-au întalnit de patru ori, dar ultimele trei meciuri au fost caştigate de sportiva romană. Două au fost anul acesta şi s-au încheiat cu scorurile de 6-7, 6-4, 6-3, în optimi la Wimbledon, şi 7-6, 6-2, în finala de la Montreal. Jucătoarea din Constanţa a mai caştigat partida din 2014, din turul al doilea al turneului de la Roma, cu scorul de 5-7, 6-0, 6-1. singura victorie a sportivei din SUA  fiind înregistrată tot în 2014, cu scorul de 6-4, 6-1, în turul I al turneului de la Sydney. Partida de la Wuhan dintre Simona Halep şi Madison Keys va avea loc astăzi, nu mai devreme de ora 9:00. Cea mai mare surpriză înregistrată ieri, în optimi, a fost eliminarea numărului 1 mondial, germana Angelique Kerber, de către Petra Kvitova (Cehia, 16 WTA), după un meci de trei ore şi 20 de minute încheiat cu scorul de 6-7, 7-5, 6-4 pentru jucătoarea cehă. 

Alte rezultate înregistrate, ieri, la Wuhan: Svetlana Kuzneţova (Rusia) – Venus Williams (SUA) 6-2, 6-2; Johanna Konta (Marea Britanie) – Carla Suarez (Spania) 7-5, 7-6; Agnieszka Radwanska (Polonia) – Caroline Wozniacki (Danemarca) 6-4, 6-2.

* Patricia Ţig (117 WTA) a fost învinsă în optimile de finală ale turneului de la Taşkent, cu scorul de 5-7, 2-6, de sportiva cehă Denisa Allertova (114 WTA), după un meci care a durat o oră şi jumătate. 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.