Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Alibec a semnat cu Steaua

Ziarul de Vrancea
28 sep 2016 586 vizualizări
Atacantul Denis Alibec de la Astra Giurgiu a semnat, în noaptea de marţi spre miercuri un contract cu FC Steaua, la care va ajunge în iarnă, a declarat Marius Şumudică, tehnicianul lăsand totodată să se înţeleagă că va pleca de la campioana Romaniei.

“Alibec m-a sunat azi-noapte spunandu-mi că va semna cu Steaua. Cu acordul conducerii noastre, a mers acasă la Gigi Becali, unde în momentul respectiv a zis că bătuseră palma. A zis că vom continua pană la iarnă, că va rămane la noi pană la iarnă. În momentul de faţă nu pot vorbi, eu am un litigiu cu clubul şi totul se poate întoarce împotriva mea. După ce se va rezolva acest litigiu veţi vedea ce se va întampla. Steaua trebuie să se numească Astra II. Mai urmează să îl iei şi pe Şumudică şi s-a terminat. Alibec are clauză să nu joace împotriva Stelei la meciul retur”, a declarat Şumudică, la Digi Sport.

Braşovul scapă de faliment

Magistraţii de la Tribunalul Braşov au respins, miercuri, intrarea în faliment cerută de creditorii clubului de forbal FC Braşov şi au acceptat un nou plan de reorganizare. FC Braşov are datorii de 7 milioane de euro.  Problemele pentru clubul FC Braşov au început în primăvară, după ce primul plan de reorganizare a fost respins de 78% dintre creditori. Fiscul are de recuperat cei mai mulţi bani de la clubul de fotbal, urmat de mai mulţi jucători care nu şi-au primit salariile restante. După ce planul de reorganizare a fost respins, administratorul judiciar a cerut declararea falimentului de către Tribunalul Braşov. După mai multe termene de judecată, reprezentantul TOP Expert SPRL care se ocupă de reorganizarea clubului a cerut instanţei să nu accepte intrarea în faliment. Ieri, magistraţii au pronunţat sentinţa şi au decis să mai dea o şansă clubului de fotbal, acceptand un nou plan de reorganizare.

Dragomir înscrie pentru Arsenal

Mijlocaşul Vlad Dragomir a marcat un gol în partida pe care echipa sa, Arsenal Londra, a pierdut-o, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 2-1 (1-0), în faţa formaţiei elveţiene FC Basel, în etapa a doua a grupei A a UEFA Youth League, competiţie rezervată jucătorilor sub 19 ani. Dragomir, care a jucat tot meciul, a marcat în minutul 55 şi a primit un cartonaş galben în minutul 90.În celălalt meci al grupei A, echipa franceză Paris Saint-Germain a învins, în deplasare, cu scorul de 8-1 (4-1), formaţia bulgară Ludogoreţ Razgrad. Partida a fost arbitrată de o brigadă din Romania, avandu-l la centru pe Radu Petrescu.

Jucători noi la Mediaş

Echipa de fotbal Gaz Metan Mediaş şi-a prezentat marţi ultimele două achiziţii, fundaşul congolez Bernard Onanga Itoua şi portarul Andrei Marinescu.
Cei doi jucători au semnat un contract valabil pe un an cu gruparea de pe Tarnava Mare.   Bernard Onanga Itoua a semnat cu Gaz Metan din postura de jucător liber de contract. În varsta de 28 ani, acesta a evoluat în cariera sa la echipe precum Auxerre, Litex Loveci sau Hapoel Ramat Gan şi a fost transferat pentru a acoperi plecarea lui Sergiu Muth, jucător care a decis să renunţe la fotbal.   Cel de-al doilea jucător nou este portarul Andrei Marinescu. Transferul acestuia a fost necesar în condiţiile în care Alexandru Greab s-a accidentat, a fost operat şi va lipsi cel puţin cinci săptămani de pe gazon.

Sancţiuni de la LPF

Grupările FC Dinamo şi FC Voluntari au fost sancţionate de Comisia de Disciplină a FRF cu penalitate sportivă de cate 10.000 de lei pentru incidentele de la partidele cu Concirdia Chiajna, respectiv Steaua Bucureşti, informează site-ul oficial al LPF. Pentru neexecutarea hotărarilor Comisiei Naţionale de Soluţionare a Litigiilor în cazul jucătorilor Dănuţ Spătaru şi Mihai Răduţ, Comisia de Disciplină a decis sancţionarea cluburilor Astra Giurgiu şi Pandurii Targu Jiu cu penalitate sportivă de cate 3.000 de lei şi li s-a acordat un termen de graţie de cinci zile. Jucătorul Mihai Bordeaianu, de la FC Botoşani, a fost sancţionat cu suspendare pentru două etape şi 3.000 de lei penalitate sportivă pentru eliminarea din partida cu CSU Craiova.

Kliciko vrea să se bată cu Joshua

Vladimir Kliciko vrea să lupte cu britanicul Anthony Joshua, deţinătorul centurii IBF la categoria grea, a anunţat managerul pugilistului ucrainean după noua amanare a revanşei sale cu Tyson Fury.  ''Eddie Hearn, promotorul lui Joshua, şi cu mine ne-am pus de acord asupra aspectelor financiare'', a indicat, pentru agenţia de informaţii sportive SID, Bern Boente, reprezentantul boxerului ucrainean în varstă de 40 de ani.  ''Mingea este de acum în terenul organizaţiilor internaţionale, însă noi dorim ca acest meci să aibă loc'', a adăugat el.  Canalele Sky Sports şi RTL ar fi ''foarte interesate'' pentru acest meci care ar trebui să se dispute în Marea Britanie, la Manchester, ţinand cont că staff-ul lui Joshua (26 ani), medaliat cu aur la JO 2012 la categoria ^91 kg, a rezervat deja Manchester Arena pentru 26 noiembrie.

Allardyce a fost demis

Federaţia Engleză de Fotbal (FA) a anunţat, ieri, încetarea colaborării cu selecţionerul Sam Allardyce, aflat în centrul unui scandal, forul precizand că gravitatea faptelor tehnicianului au dus la rezilierea contractului. "FA anunţă că Sam Allardyce nu mai este selecţionerul Angliei. Comportamentul lui Allardyce, prezentat astăzi, a fost unul nepotrivit pentru selecţionerul Angliei. El acceptă faptul că a făcut o greşeală semnificativă şi şi-a cerut scuze. Totuşi, din cauza gravităţii faptelor sale, FA şi Allardyce s-au înţeles să rezilieze contractul cu efect imediat", se arată într-un comunicat al FA, în care se menţionează că forul vrea să menţină cele mai înalte standarde de conduită în fotbal şi că antrenorul echipei naţionale trebuie să respecte tot timpul integritatea sportului. La următoarele meciuri ale naţionalei Angliei, cu Malta, Slovenia, Scoţia şi Spania, echipa va fi condusă de Gareth Southgate.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.