Sport

Concordia bate discordia!

Ziarul de Vrancea
25 sep 2016 987 vizualizări
Mare surpriză în etapa a X-a a Ligii I de fotbal * echipa din Chiajna bagă “cainii” dinamovişti în şedinţă

FC Viitorul – FC Botoşani 0-1 (0-0). Nedelcu (’73). Un gol marcat de la 35 metri de Dragoş Nedelcu, printre picioarele portarului Lazar a consemnat o victorie norocoasă a echipe lui Hagi, în faţa unor gorjenii ieşiţi din formă, care au înregistrat trei eşecuri consecutive.
* CSU Craiova – FC Botoţoşani 1-0 (1-0). Băluţă (’43). Un meci de foarte slabă factură tehnică, influienţat decisiv de eliminarea directă a mijlocaşului botoşănean Bordeianu pentru un atac întarziat la Zlatinski. Ocaziile importante se pot număra pe degetele unei singure maini, la acest meci.
* Dinamo Bucureşti – Concordia Chiajna 0-1 (0-1). Cristescu (’33). Un meci despre care nu prea ştii ce să crezi. Dinamoviştii au dominat cap-coadă, dar la început oaspeţii au avut cateva contre periculoase. La una dintre acestea, Cristescu a fructificat cu capul mingea centrată de Bucurică şi, de atunci, partida a căpătat sens unic. Însă mingea n-a vrut să intre în poarta lui Bălgrădean de leac, iar cand a intrat (’86), golul a fost anulat pentru că Lazăr faultase în atac. La sfarşitul partidei, suporterii “cainilor” au cerut demisia antrenorului Andone.
* ACS Poli Timişoara – ASA Targu Mureş 0-1 (0-1). Rus (’29). Golul marcat de debutantul Ciprian Rus, dintr-o frumoasă acţiune individuală a lui Romeo Surdu a fost suficient pentru a asigura o neaşteptată victorie a elevilor timişoreanului Dan Alexa. ASA reuşeşte, astfel, să-şi aducă punctajul  la cota zero, după zece etape..
Aseară s-a mai jucat şi partida FC Voluntari – FC Steaua, iar maine se dispută meciurile CFR Cluj – Gaz Metan Mediaş (ora 18:00) şi Astra Giurgiu – CSM Politehnica Iaşi (20:30).
Etapa viitoare (30 septembrie – 3 octombrie): CSM Politehnica Iaşi – ACS Poli Timişoara, ASA Targu Mureş - CFR Cluj (vineri), Gaz Metan Mediaş - FC Voluntari, FC Botoşani – Dinamo (sambătă), FC Viitorul – Astra Giurgiu, Steaua – CSU Craiova (duminică), Concordia Chiajna – Pandurii Targu Jiu (luni).
Negoiţă vinde, Turcu stă la cotitură
Acţionarul majoritar al FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a declarat sambătă seară că vrea să renunţe complet la finanţarea grupării şi a precizat că aşteaptă orice ofertă din partea celor interesaţi. "Am făcut tot ce am putut, eforturi supraomeneşti chiar, dar nu merită să le mai fac. Mi-au creat doar probleme aceste eforturi, dar le-am făcut pentru echipa mea de suflet. Vreau să găsesc pe cineva căruia să-i dau clubul. Oamenii potenţi din punct de vedere financiar şi care au un plan mă pot căuta. Îmi doresc să vină altcineva şi să preia clubul cu totul. Din păcate, în Romania sunt doar pretenţii şi totul pică în sarcina unui singur om. Avem pretenţii, vrem multe şi toată lumea stă la cotitură să ciupească", a spus Negoiţă la Digi Sport.
La apelul lui Negoiţă a răspuns fostul acţionar Vasile Turcu a declarat că va discuta cu un al fost acţionar, Nicolae Badea, pentru a găsi un grup de 4-5 investitori dispuşi de a prelua FC Dinamo, el excluzand posibilitatea de a colabora cu actualul patron Ionuţ Negoiţă. : "O să am o discuţie cu domnul Badea şi cu alţii care îşi doresc. Dacă găsim un grup care să vorbim aceeaşi limbă şi să ne înţelegem, să punem un executiv ca lumea, pe un proiect şi o strategie adevărată, mă bag. Dacă nu, îmi văd de treaba mea, că stau mai liniştit aşa, nu mai sunt înjurat de suporteri. Dacă găsim patru inşi să punem pe an 2-3 milioane, să faci un buget de zece milioane, pentru campionatul Romaniei ar fi suficient deocamdată. Cand vom ajunge la nivelul fotbalului extern, vom putea vorbi de altceva. Ca să fiu aşa, agăţat, nu intru. Dacă intru vreau să fac treabă. Domnul Badea e un om de echlibru, dacă eram în locul lui Negoiţă îl ţineam acolo, nu îl făceam comunist", a declarat Turcu la Digi Sport.  Turcu spune că la Dinamo ar fi nevoie urgentă de o investiţie de 4-5 milioane de euro în jucători.



Clasament
1. Steaua    9    6    2    1     12-5    20 (^5)
2. Craiova    10    6    2    2     14-9    20 (^5)
3. Viitorul    10    5    2    3     13-11    17 (^5)
4. Botoşani    10    5    1    4     18-12    16 (^4)
5. Dinamo    10    4    4    2     16-10    16 (^1)
6. Pandurii    10    4    3    3     12-9    15 (-3)
7. Iaşi        9    3    3    3     11-10    12 (0)
8. Mediaş    9    3    3    3     10-11    12 (-3)
9. Voluntari    9    3    2    4     14-14    11 (-4)
10. Chiajna    10    3    2    5     5-12    11 (-1)
11. CFR    9    4    4    1     17-7    10 (^1) *
12. Astra    9    2    2    5     9-16    8 (-7)
13. ASA    10    2    0    8     8-19    0 (-6) *
14. Timiş    10    1    2    7     9-23    -9 (-13) **

* Echipe penalizate cu 6 puncte
** Echipă penalizată cu 14 puncte



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.