Sport

Autorităţile locale vor primi "OK-ul" pentru a investi în sport

Dan Chiriac
25 sep 2016 1014 vizualizări
Multe echipe sportive din Romania au dispărut în ultimii ani după ce au pierdut finaţările de la bugetul local

Multe echipe sportive din Romania, dar şi din Vrancea au dispărut în ultimii ani după ce şi-a pierdut finanţările de la bugetul local. Situaţia s-ar putea schimba în curand. Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, la "Dezbaterea Strategiei de Dezvoltare a Sportului în România 2016-2032" organizată de MTS, că Guvernul doreşte modificarea legislaţiei astfel încât autorităţile locale să poată investi în sport, inclusiv în cel profesionist. "Dorim să modificăm legislaţia astfel încât să permitem autorităţilor locale să vină cu bani în sport. O comunitate să poată să dea bani pentru un anumit sport. Inclusiv pentru sport profesionist, dacă vrea comunitatea respectivă. Am sute de primării care spun că vor să aibă un sport de care să se ocupe, dar să li se ofere această ocazie", a spus vicepremierul. În cadrul dezbaterii care a avut loc la sediul Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Dîncu a propus un Cod al Sportului care să reunească fragmente din mai multe acte normative. Codul Sportului ar urma să fie realizat de o comisie interministerială împreună cu reprezentanţi ai federaţiilor, cluburilor şi COSR. Vasile Dîncu a cerut reprezentanţilor federaţiilor prezenţi la dezbatere să stabilească cât mai curând un număr de discipline sportive care să fie prioritizate. "Pentru situaţia în care a ajuns sportul românesc de vină este lipsa de viziune din interiorul mişcării sportive. Trebuie să spunem că nu a existat nicio viziune până acum. Nu ajunge că din când în când s-a zbătut câte un ministru al sportului, precum Gabriela Szabo sau Elisabeta Lipă. Trebuie să acceptăm că suntem la momentul zero, că suntem în dezastru. Eu aştept un minim consens din partea mişcării sportive pentru că altfel nu putem avansa. Trebuie să luăm măsuri pe termen scurt şi măsuri pe termen lung şi să nu mai dăm vina unii pe alţii", a precizat Dîncu. Echipa de futsal Galactic Focşani, dar şi clubul de fotbal CSM Focşani 2007 s-au desfiinţat după ce nu au mai primit bani de la bugetul local. Între timp, în acest an, secţia de fotbal s-a reînfiinţat. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.