Sport

Dispută romanească la Wuhan?

Ziarul de Vrancea
23 sep 2016 861 vizualizări
In turneul de categorie Premier 5, Simona Halep ar putea juca în turul II cu Irina Begu, dacă aceasta din urmă ar învinge o jucătoare sosită din calificări în prima rundă * ajunsă în semifinale la Seul, Monica Niculescu a trebuit să renunţe la calificări pentru Wuhan

Ambele jucătoare romane s-au calificat în sferturile de finală ale turneului de la Seul, dotat cu premii în valoare totală de 250.000 de dolari. Patricia Ţig a învins-o în sferturile de finală, cu scorul de 7-6, 2-6, 6-3, pe sportiva spaniolă Sara Sorribes (139 WTA). Meciul a durat două ore şi 34 de minute. Ea o va întalni în penultimul act al competiţiei pe Lara Arruabarrena, tot o jucătoare din Spania (90 WTA. Arruabarrena a dispus cu 6-4, 6-0 de suedeza Johanna Larsson (45 WTA). Monica Niculescu (55 WTA) a trecut de jucătoarea din Slovacia, Jana Cepelova (102 WTA) cu 6-4, 6-2 (81 de minute).  Monica Niculescu o va întalni în faza următoare pe sportiva chineză Shuai Zhang (40), favorită numărul 3, care a dispus cu 6-2, 6-4 de italianca Camila Giorgi (77).
* Simona Halep  va intra direct în turul doi la turneul de categorie Premier 5 de la Wuhan (China), iar în această fază ar putea să o întalnească pe Irina Begu (23) s-a stabilit, ieri, la tragerea la sorţi. Begu va juca în runda inaugurală cu o sportivă venită din calificări. În calificări ar fi trebuit să evolueze ieri şi Monica Niculescu, avand ca adversară în turul I pe americanca Samantha Crawford, însă ea a renunţat la turneul din China după ce a ajuns în fazele superioare la Seul. Anul trecut, Simona Halep a ajuns pană în optimi de finală la Wuhan, în timp ce Irina Begu şi Monica Niculescu au fost eliminate în turul doi.
* Jucătoarea poloneză Agnieszka Radwanska, favorita numărul 2 a turneului WTA Premier de la Tokyo, s-a calificat în semifinalele acestei competiţii, dotată cu premii în valoare de 885.500 dolari, după ce a reuşit să o învingă în două seturi, 6-2, 6-3, pe portoricana Monica Puig, campioana olimpică de la Rio.  Radwanska va avea ca adversară în penultimul act pe daneza Caroline Wozniacki, care a dispus în sferturile de finală, cu 6-4, 6-3, de poloneza Magda Linette, jucătoare venită din calificări. Celelalte sferturi: Naomi Osaka (Japonia) – Aliaksandra Sasnovici (Belarus) 6-3, 7-6; Elina Svitolina (Ucraina) Garbiñe Muguruza (Spania) 6-2, 4-6, 6-3.
* Semifinale la turneul final de la Guangzhou: Jelena Jankovic (Serbia) – Ana Konjuh (Croaţia) 7-5, 7-6; Lesia Ţurenko (Ucraina) – Anett Kontaveit (Estonia) 6-4, 6-2.
* Adrian Ungur a ratat, ieri, calificarea în semifinalele turneului challenger de la Sibiu, dotat cu premii în valoare totală de 42.500 de euro. Ungur a fost învins, în sferturile de finală, cu scorul de 6-7, 5-7, după o oră şi 51 de minute, de germanul Tim Puetz, fără clasament ATP. Celelalte rezultate din sferturi: Robin Haase (Olanda) – Dennis Novak (Austria) 7-5, 6-2; Christopher O’Connell (Australia) – Vaclav Safranek (Cehia) 6-7,6-1, 6-1; Lorenzo Giustino (Italia) – Jan Satral (Cehia) 6-4, 3-6, 6-3. În sferturi de dublu, perechea romană Victor Anagnastopol . Victor Cornea (ambii, sibieni) a pierdut cu 0-6, 2-6 de perechea David Pichler / Peter Torebko (Austria / Germania).
* Marius Copil (179 ATP) a pierdut, în sferturile turneului challenger de la Izmir, dotat cu premii în valoare totală de 64.000 de euro, în faţa turcului Marsel Ilhan (265 ATP) cu 4-6, 6-4, 6-7. La dublu, Copil, împreună cu elveţianul Marco Chiudinelli, sunt calificaţi în semifinale, după victoria în faţa perechii John Paul Fruttero / Adrian Menendez (SUA / Spania), scor 6-7, 6-4, 10-5. Următorii adversari vor fi Vladîslav Manafov / Stephanos Tsitsipas (Ucraina / Grecia)
* Perechea Raluca Olaru/Alena Tarasova (Romania/Rusia) a pierdut finala probei de dublu din cadrul turneului ITF de la Sankt Petersburg, dotat cu premii în valoare totală de 100.000 de dolari, informează site-ul itftennis.com. Olaru şi Tarasova au fost învinse, în ultimul act al competiţiei, cu scorul de 2-6, 3-6 după o oră şi 15 minute, de cuplul rus Maria Marfutina/Anna Morghina.În finala probei de simplu de la Sankt Petersburg se vor întalni Natalia Vihlianţeva (Rusia) şi Donna Vekic (Croaţia), cap de serie numărul 3.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.