Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Calificare la volei feminine

Ziarul de Vrancea
23 sep 2016 1471 vizualizări
Naţionala feminină de volei a Romaniei şi-a asigurat prezenţa în faza a treia a preliminariilor Campionatului European din 2017, după ce a învins formaţia Muntenegrului cu scorul de 3-0 (25-17, 25-19, 25-15), ieri, la Piatra Neamţ, în al doilea turneu al Grupei E.

Tricolorele nu mai pot scăpa locul al doilea după acest succes conturat într-o oră şi 22 de minute.  Cele mai bune jucătoare ale echipei noastre au fost Ana Maria Cazacu (11 puncte), Adina Salaoru (10), Nneka Obiamaka Onyejekwe (9) şi Ioana Maria Baciu (9). De la învinse s-a remarcat Nikoleta Perovic (16 puncte). Caştigătoarea grupei, Bulgaria, se califică direct la turneul final, iar Romania merge în faza a treia a preliminariilor.

Fetele joacă prima manşă în Portugalia

Naţionala feminină de fotbal a Romaniei va disputa în deplasare primul meci al ”dublei” de baraj cu Portugalia, pentru calificarea la Campionatul European din 2017, din Olanda, conform tragerii la sorţi de la Nyon. Romania şi Portugalia vor lupta astfel pentru ultimul bilet la EURO 2017 în două partide programate între 17 şi 25 octombrie, mai întai în Portugalia, apoi în ţară. "Sunt mulţumit de cum a ieşit această tragere la sorţi! Avand în vedere că ambele formaţii joacă pentru prima oară un baraj, presiunea va fi în primul meci pe echipa gazdă. Dacă vom şti să le neutralizăm punctele forte, adică să ne apărăm departe de poartă pentru că ele au marcat multe goluri din lovituri de la 11 metri, vom reuşi un rezultat bun în tur”, a declarat Mirel Albon, selecţionerul Romaniei. Romania a ajuns la baraj deşi a încheiat pe locul secund în grupa a treia, dar i-a lipsit un singur gol ca să ajungă direct la turneul final. Portugalia, adversara tricolorelor, a obţinut accesul la baraj în ultima etapă, după ce a învins în deplasare Irlanda cu 1-0, echipă în faţa căreia pierduse în prima etapă a preliminariilor, acasă, cu 1-2.

Rotariu, scouter la Timişoara

Fostul internaţional Iosif Rotariu a devenit, ieri, scouter al clubului Poli Timişoara, la care a activat în sezonul trecut în calitate de component al stafului tehnic. " Roti revine în corpul tehnic al grupării noastre, după ce în sezonul trecut fostul mare internaţional roman a activat ca şi antrenor secund la echipa de seniori", a anunţat clubul timişorean. Iosif Rotariu, în varstă de 53 de ani, şi-a început cariera de fotbalist în primul eşalon la Politehnica Tiimşoara şi ulterior a fost şi antrenor la gruparea bănăţeană,

Ex-ploieştencele se orientează

Handbalista Mihaela Tivadar, care a fost căpitanul echipei CSM Ploieşti, de unde a plecat din cauza restanţelor salariale, a semnat un contract cu formaţia Corona Braşov, cu care va juca şi în Cupa EHF.  Corona Braşov a anunţat, ieri, parafarea contractului cu Mihaela Tivadar, pe o perioadă de un sezon, cu posibilitate de prelungire. Mihaela Tivadar a activat pană săptămana trecută la CSM Ploieşti, fiind căpitanul echipei. Jucătoarea a părăsit clubul din cauza restanţelor salariale de peste patru luni, dar şi a absenţei susţinerii financiare pe viitor. Mihaela a mai jucat în carieră la echipele ”U” Cluj, Rulmentul Braşov, Oltchim, Elda Prestigio (Spania), HCM Roman şi CSM Bucureşti. La nivelul echipei naţionale are în palmares argint mondial din 2005 şi bronzul european în 2010.

Serena lipseşte de la turneele din China

Serena Williams, locul doi WTA, a anunţat că nu va participa la turneele de la Wuhan şi Beijing, ea avand probleme la umăr. "Sunt dezamăgită că nu voi putea juca la Dongfeng Motor Wuhan Open şi la China Open din cauza problemelor la umărul drept. M-am antrenat şi am jucat, dar umărul încă nu este ok pentru ca eu să evoluez la un turneu", a precizat Williams. Ea a menţionat că se concentrează pentru a fi aptă să participe la Turneul Campioanelor, competiţie care va avea loc în Singapore, în perioada 23-30 octombrie. Williams a jucat la opt turnee în acest an, cele mai puţine într-un sezon de după 2011. A caştigat două trofee, la Roma şi Wimbledon, şi a ajuns pană în finală la Australian Open, Indian Wells şi Roland Garros.

Senzaţie în Cupa Braziliei

Formaţia Sao Paulo FC a fost eliminată, pentru prima dată în istorie de o echipă de liga a treia din Cupa Braziliei. Sao Paulo a fost învinsă cu scorul de 1-2 de Juventude în prima manşă a optimilor de finală, la 25 august, iar în retur a caştigat doar cu 1-0, astfel că a pierdut şansa de a accede în sferturi. La meciul de joi, golul a fost marcat de Rodrigo Caio, în minutul 69. în sferturile de finală s-au mai calificat Corinthians, Santos, Palmeiras, Grêmio, Internacional, Cruzeiro şi Atlético Minas Gerais..

Mari surprize la mondialul de futsal

Echipa Egiptului a furnizat o mare surpriză în optimile Cupei Mondiale de futsal din Columbia, după ce a eliminat Italia, medaliată cu bronz la ultimele două ediţii, cu scorul de 4-3, după prelungiri (3-3 la finalul timpului regulamentar de 40 minute). Este a doua mare surpriză a turneului din Columbia, după cea provocată de Iran, care a scos din cursă Brazilia, campioana mondială en titre. Într-un alt meci, Argentina a întrecut Ucraina cu 1-0. Programul sferturilor: Paraguay - Iran (24 septembrie); Rusia - Spania (24 septembrie); Argentina - Egipt (25 septembrie); Azerbaidjan - Portugalia (25 septembrie). Semifinalele sunt programate pe 27 şi 28 septembrie, iar finalele pe 1 octombrie la Cali.

Falcao a făcut comoţie

Fotbalistul columbian al echipei AS Monaco, Radamel Falcao, a fost ţinut o zi sub observaţie în spital după ce a suferit o comoţie cerebrală la meciul de miercuri seară, din deplasare, cu OGC Nice. Falcao s-a ciocnit puternic de portarul gazdelor, Yoan Cardinale, în prima repriză. Columbianul a fost înlocuit şi la pauză a fost transportat la spital, el suferind o comoţie cerebrală şi un traumatism cranio-toracic. Potrivit medicilor clubului, la investigaţiile făcute nu s-au descoperit alte probleme. Falcao va avea însă nevoie de o perioadă de repaus. AS Monaco a fost învinsă miercuri seară, în deplasare, cu scorul de 4-0, de OGC Nice


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.