Sport

Două din trei merg mai departe

Ziarul de Vrancea
22 sep 2016 892 vizualizări
La Seul, Patrilci Ţig şi Monica Niculescu s-au calificat în sferturile de finală, marea favorită Irina Begu fiind eliminată

Dintre cele trei jucătoare romane calificate în optimile turneului de la Seul, dotat cu premii în valoare totală de 250.000 de dolari, două au trecut cu succes în sferturi. Monica Niculescu (55 WTA), favorita numărul 5 a învins-o în turul doi pe Anna Schmiedlova (Slovacia, 100 WTA), caştigătoarea turneului de la Bucureşti în 2015, scor 6-2, 6-2. Romanca s-a impus într-o oră şi 32 de minute. Monica a caştigat astfel toate cele trei confruntări cu Schmiedlova, primele două fiind în 2014, în primul tur la Shenzhen, cu 4-6, 6-1, 6-3, şi la Florianopolis, cu 6-0, 4-6, 6-2.
Monica Niculescu ar fi putut s-o întalnească în sferturi pe prima favorită a turneului, însă Irina Begu (23 WTA), caştigătoarea de anului trecut îşi continuă pasa neagră, fiind învinsă de Jana Cepelova (Slovacia, 102) cu 3-6, 6-4, 3-6, în două ore şi cinci minute. Primul set a stat sub semnul break-ului, cele două jucătoare avand probleme să îşi concretizeze serviciul. Echilibrul s-a rupt la 3-3, Cepelova dominand finalul setului, adjudecat cu 6-3.  Begu a început promiţător setul secund şi a condus cu 2-0, dar au urmat apoi trei jocuri luate la rand de Cepelova, care a condus şi cu 4-3. Begu a egalat (4-4), a reuşit să caştige contra serviciului, la a cincea sa minge de break (5-4), iar apoi a închis setul cu 6-4.  În decisiv, deşi Cepelova a început cu dreptul (1-0), Irina s-a desprins la 3-1 şi părerea că îşi va apropria victoria, însă nu a mai reuşit să caştige nici măcar un game  pană la final, iar Cepelova a luat setul cu 6-3. Cepelova  o mai învinsese pe Begu în 2013, în calificări la Cincinnati, cu 6-2, 6-2. Astfel, Monica Niculescu va întalni o altă jucătoare slovacă. Ea a caştigat ambele confruntări de pană acum cu Cepelova, adversara sa din sferturi, în 2014 în optimi la Madrid cu 6-0, 6-1 şi în 2015 în turul al doilea la Wimbledon, cu 6-3, 6-3.
O surpriză foarte plăcută a produs Patricia Ţig (135), care a reuşit să treacă de favorita nr. 6, belgianca Kirsten Flipkens, cu scorul de 6-4, 6-4, într-o oră şi 33 de minute. Romanca o va întalni în faza următoare pe spaniola Sara Sorribes (139 WTA), care a reuşit s-o învingă cu 1-6, 6-2, 6-4 pe cea de-a patra favorită, Kristina Mladenovic (Franţa, 52).
Tot  ieri, în sferturile probei de dublu, perechea romano-austriacă Patricia Ţig/Tamira Paszek a fost întrecută cu 2-6, 3-6m de favoritele numărul doi, Kirsten Flipkens (Belgia)/Johanna Larsson (Suedia).
* Adrian Ungur (229 ATP), s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului challenger de la Sibiu, după ce l-a învins, în turul doi, cu scorul de 6-1, 6-3, după o oră şi 14 minute, pe Bogdan Borza (835), beneficiar al unui wild-card. În sferturile de finală, Adrian Ungur îl va întalni pe germanul Tim Puetz, fără clasament ATP, care a trecut, cu scorul de 7-6, 2-6, 6-1, de italianul Federico Gaio (185), al patrulea favorit al competiţiei. Pentru calificarea în sferturi de finală la Sibiu, Ungur va primi 17 puncte ATP şi un cec în valoare de 1.245 de euro.
* Perechea Alexandra Cadanţu/Jacqueline Cristian s-a calificat în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului ITF de la Saint-Malo (Franţa), dotat cu premii de 50.000 de dolari. Ele au trecut în sferturile de finală de cuplul Elyne Boeykens/Nicola Geuer (Belgia/Germania), cap de serie numărul 3, scor 6-3, 6-2.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.