Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Lung, condamnat cu suspendare

Ziarul de Vrancea
22 sep 2016 1033 vizualizări
Fostul portar al echipei naţionale şi al Universităţii Craiova, Silviu Lung, a fost condamnat definitiv, ieri, la un an şi patru luni închisoare cu suspendare de către magistraţii Curţii de Apel Craiova pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală, după ce a provocat un accident rutier în care o persoană şi-a pierdut viaţa, iar alte două au fost rănite.

 Completul de judecată care a analizat recursul procurorilor Parchetului de pe langă Judecătoria Craiova a respins solicitarea acestora, menţinand pedeapsa în dosarul fostului portar al Craiovei Maxima. De asemenea, Silviu Lung are un termen de încercare pentru o perioadă de trei ani şi patru luni. Totodată, SC Asigurare - Reasigurare ASTRA SA prin lichidator judiciar KPMG Reastructuring SRL a solicitat reducerea cuantumului despăgubirilor pe care trebuie să le acorde familiei victimei, dar şi celor două persoane rănite în accidentul din anul 2014.

Stanciu a strălucit din nou în Belgia

Formaţia Anderlecht Bruxelles s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Belgiei, după ce a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, echipa OH Leuven, într-un meci în care Nicolae Stanciu a pasat decisiv pentru autorul golului, Hamdi Harbaoui (’52).  În minutul 67, de la Anderlecht a fost eliminat Leander Dendoncker. Stanciu a fost integralist la echipa din Bruxelles, iar Alexandru Chipciu a intrat pe teren în minutul 46.

Proba video caştigă teren

Fotbalistul echipei Willem II Tilburg, Anouar Kali, a devenit primul jucător eliminat după folosirea asistenţei video în arbitraj, la un meci din deplasare din Cupa Olandei cu Ajax Amsterdam, pierdut cu 0-5 de formaţia oaspete la care este legitimat şi Andreas Calcan. Iniţial centralul Danny Makkelie i-a acordat lui Kali un cartonaş galben pentru un fault asupra lui Lasse Schöne, însă după ce arbitrul Pol van Boekel, care se ocupa cu partea de asistenţă video, a urmărit din nou faza, fotbalistul a fost eliminat. "Aceasta este dovada absolută a utilităţii asistenţei video, pentru că dacă aceasta nu ar fi existat, ar fi trebuit să recunosc că am omis să acord un cartonaş roşu", a declarat Makkelie. Sistemul de asistenţă video a fost folosit şi pentru validarea unui gol marcat de Riechedly Bazoer.

Laude de la Antognoni

Fostul internaţional italian Giancarlo Antognoni a declarat că Ianis Hagi, care a marcat ieri un gol pentru echipa Primavera a Fiorentinei, l-a impresionat prin prestaţia sa la meciul cu Perugia, el adăugand că romanul este jucătorul cel mai promiţător."Hagi îmi place mult. Este foarte bun. Este puţin fără constanţă, dar cand are mingea la picioare face tot ce vrea. M-a impresionat mult. Este jucătorul cel mai promiţător", a spus Antognoni. Atacantul Ianis Hagi a marcat, miercuri, un gol în victoria pe care echipa Primavera a clubului Fiorentina a obţinut-o în faţa formaţiei Perugia, cu scorul de 4-0 (1-0). Hagi jr. a deschis scorul în minutul 25.  Fiul lui Gheorghe Hagi este la al doilea gol pentru echipa de tineret a Fiorentinei. El a mai înscris, sambătă, în meciul cu Spezia, scor 6-2.

United vs City în Cupa Ligii

Formaţiile Manchester United şi Manchester City s-au calificat în optimile de finală ale Cupei Ligii Angliei, fază în care vor fi adversare. Manchester United a învins în 16-imi echipa de liga a treia Northampton, scor 3-1, iar City a trecut de Swansea City, scor 2-1. Un alt meci de mare interes programat în optimi va fi FC Liverpool – Tottenham. Celelalte partide ale optimilor sunt : West Ham – Chelsea; Arsenal – Reading;  Bristol City – Hull; Leeds – Norwich; Newcastle – Preston; Southampton – Sunderland.

Striperii mongoli au fost pedepsiţi

Antrenorii luptătorului mongol Mandakhnaran Ganzorig, care s-au dezbrăcat şi au aruncat cu hainele între arbitri la Jocurile Olimpice, după înfrangerea elevului lor în finala pentru bronz, au fost suspendaţi trei ani. Tserenbaatar Tsogbayar şi Byambarinchen Bayaraa au fost suspendaţi de United World Wrestling din toate competiţiile internaţionale, sancţiune valabilă pană în august 2019. Forul mondial a penalizat Federaţia de Lupte din Mongolia cu 50.000 de franci elveţieni. Finala pentru medalia de bronz de la categoria 65 kilograme a fost marcată, la 21 august, de un adevărat "circ", după ce mongolul Mandakhnaran Ganzorig a fost declarat învingător, iar la cateva secunde arbitrii au decis că titlul trebuie să-i revină lui Ilhtior Navruzov, din Uzbkekistan.

Licitaţii la obiecte olimpice

Torţa folosită de fostul maratonist Vanderlei Cordeiro de Lima pentru aprinderea vasului olimpic pe stadionul Maracana, la ceremonia de deschidere a JO de la Rio, a fost vandută la licitaţie cu 60.000 de euro. Torţa a fost scoasă la licitaţie de Comitetul de Organizare Rio-2016. Pe locul doi în topul obiectelor vandute se află o minge folosită la finala turneului de volei feminin de la Rio, meci caştigat de China în faţa Serbiei. Mingea a fost vandută la licitaţie cu aproximativ 10.000 de euro. Pe site-ul oficial de licitaţii pentru Rio-2016 se află pentru vanzare peste 15.000 de obiecte de la competiţia desfăşurată în perioada 5-21 august, între care echipamente, mingi, dar şi fragmente de podium şi torţe.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.