Sport

Dictatura Stelei este opera tuturor

Ziarul de Vrancea
22 sep 2016 847 vizualizări
Steaua este pe cale să instaureze o nouă dictatură în Liga 1, lucru care nemulțumește, după cum reiese din declarațiile oamenilor de fotbal.

Aceștia și-au exprimat în ultimele zile dezamăgirea legată de faptul că Roș-Albaștrii nu prea au adversari sau că, așa cum a subliniat antrenorul lui ACS Poli Timișoara, Ionuț Popa, Steaua este „o echipă care cam face antrenamente la fiecare joc”. În acest context, echipa antrenată de Laurențiu Reghecampf și patronată de Gigi Becali tinde să devină un monstru în campionatul nostru, așa cum Bayern Munchen și PSG sunt de câțiva ani buni în Bundesliga și, respectiv, Ligue 1, campionate extrem de atractive și de prezente inclusiv în mediul pariurilor sporive online, prin intermediul site-urilor de profil precum http://extra.bet365.com/news/ro/.

Înainte de a se uita cu invidie în ograda Stelei, ceilalți competitori care aspiră la glorie ar trebui să se întrebe de ce s-a ajuns în această situație. Vrem nu vrem, ne place sau nu ne place, la Steaua a existat în mod constant preocuparea pentru performanță. Desigur, nu la nivelul lui Bayern sau al lui PSG – nici nu ar putea, având în vedere diferența enormă de potențial financiar -, însă la un nivel la care să se poată legitima ca un club serios. Indiferent dacă a câștigat sau nu titlul în Liga 1, Steaua a căutat să aibă în curte cei mai buni jucători de pe piața din România și să aducă fotbaliști rezonabili din străinătate. Desigur, unii ar putea spune că i-a fost ușor Stelei pentru că are un patron bogat, însă nu bogăția a fost principalul atu al grupării bucureștene, ci atitudinea pe care clubul a avut-o față de fotbal.

În tot acest timp, care a fost atitudinea altor cluburi care au avut succes? Unirea Urziceni și Oțelul Galați au dispărut după ce au încasat banii din Liga Campionilor, CFR Cluj a coborât foarte mult ștacheta, iar Dinamo plătește și acum tribut unei perioade tumultoase, în care acționarii se călcau pe bătături pentru a-și satisface orgoliul personal. La rândul său, Astra, care îl are patron pe Ioan Niculae, care se afla la un moment dat pe primul loc în topul bogaților din România, a lăsat-o mai moale după ce s-a văzut cu sacii titlului în căruță. În acest context, degeaba se arată deranjat antrenorul lui CFR Cluj, Vasile Miriuță, când îl aude pe Reghecampf spunând că Steaua este la un alt nivel față de celelalte competitoare. Istoria recentă ne arată că acest deznodământ era inevitabil.

În loc să se lamenteze, rivalele Stelei ar trebui să înceapă să-și construiască viitorul, pentru că este din ce în ce mai clar că prezentul nu le aparține. Gică Hagi face acest lucru la Viitorul Constanța, căutând să pună în fiecare sezon câte o cărămidă trainică la o construcție care ar putea deveni una foarte solidă în câțiva ani. Fostul mare internațional are ca reper performanțele Stelei, iar acestea nu reprezintă un motiv de invidie, ci un motiv de a acționa cu o și mai mare ambiție. Este un mod profesionist de a vedea lucrurile într-un fotbal în care majoritatea caută să-și găsească o sumedenie de scuze pentru a-și justifica nereușitele.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.