Sport

Romancele intra astăzi pe teren

Ziarul de Vrancea
21 sep 2016 649 vizualizări
Irina Begu, Monica Niculescu şi Patricia Ţig joacă pentru calificarea în sferturi, la Seul * surprize mari în turneul de la Tokyo

Perechea Patricia Ţig/Tamira Paszek (Romania/Austria) s-a calificat, ieri, în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de la Seul (Coreea de Sud), dotat cu premii în valoare totală de 250.000 de dolari. Cuplul romano-austriac a învins cu scorul de 3-6, 6-3, 10-5, după o oră şi 25 de minute,perechea sud-coreeană Jang Su-jeong / Lee. So-ra  În sferturile de finală, Patricia Ţig şi Tamira Paszek vor întalni perechea Kirsten Flipkens/Johanna Larsson (Belgia/Suedia), cap de serie numărul 2, care a trecut, cu scorul de 6-7, 7-5, 10-7, de cuplul Maria Sakkari/Sara Sorribes (Grecia/Spania). În turneul de simplu (turul II) s-au înregistrat, ieri, rezultatele: Camila Giorgi (Italia) – Mona Barthel (Germania) 2-6, 6-1, 6-4; Johanna Larsson (Suedia) – Katerîna Kozlova (Ucraina) 6-3, 1-6, 6-2; Lara Arruabarrena (Spania) – Louisa Chirico (SUA) 4-6, 7-6, 7-6; Zhang Shuai (China) – Bethanie Sands (SUA) 6-3, 7-5. Astăzi se dispută celelalte patru optimi în care evoluează şi jucătoarele romane: Irina Begu – Jana Cepelova (Slovacia), Monica Niculescu – Anna Schmiedlova (Slovacia), Patricia Ţig – Kirsten Flipkens (Belgia) şi Sara Sorribes (Spania) – Kristina Mladenovic (Franţa).
* Surprize mari în turneul Toray Pan Pacific Open din categoria Premier, de la Tokyo (885.000 dolari): favoritele numărul 6 şi 7, respectiv, Dominika Cibulkova (Slovacia) şi Petra Kvitova (Cehia), au fost eliminate în turul II. Cibulkova a fost învinsă fără drept de apel, cu 2-6, 1-6, de japoneza Naomi Osaka (66 WTA).  În varstă de numai 18 ani, Osaka participă la acest turneu în baza unui wild-card oferit de organizatori şi a avut nevoie de doar 63 de minute pentru a o elimina pe Cibulkova (12 WTA). O altă favorită, Petra Kvitova (nr.7), caştigătoarea acestui turneu în 2013, s-a înclinat la randul ei în trei seturi, 6-1, 4-6, 4-6, în faţa portoricanei Monica Puig (31 WTA), campioana olimpică de la Rio de Janeiro.
De menţionat că Puig a învins-o pe Kvitova şi în drumul său către aurul olimpic (6-4, 1-6, 6-3), cehoaica mulţumindu-se în final cu medalia de bronz la Rio. Alte rezultate: Caroline Wozniacki (Danemarca) – Carla Suarez (Spania) 7-6, 4-6, 6-4; Agnieszka Radwanska (Polonia) – Barbora Strycova (Cehia) 6-3, 3-6, 7-5.
* Jucătoarea sarbă Jelena Jankovic, a doua favorită a turneului WTA de la Guangzhou (China), s-a calificat în sferturile de finală ale acestei competiţii în urma abandonului adversarei sale din turul secund, suedeza Rebecca Peterson, la scorul de 6-1, 1-0.  Jankovic se va lupta pentru un loc în semifinale cu germanca Sabine Lisicki, care a dispus în optimi, cu 6-4, 6-1, de chinezoaica Peng Shuai. Alte rezultate: Alison Riske (SUA) – Olga Govorţova (Belarus) 2-6, 6-2, 7-6; Ana Konjuh (Croaţia) – Sofia Şapatava (Georgia) 6-1, 7-6; Lesia Ţurenko (Ucraina) – Nighina Abduraimova (Uzbekistan) 6-2, 6-2.
* Marius Copil s-a calificat, ieri, în sferturile de finală ale turneului challenger de la Izmir, dotat cu premii în valoare totală de 64.000 de euro. Copil l-a învins, în turul doi, cu scorul de 6-4, 6-3, după o oră şi 17 minute, pe bosniacul Aldin Setkic (215 ATP). În sferturile de finală, Marius Copil îl va întalni pe turcul Marsel Ilhan (265), care l-a învins pe Vitali Koziukov (Rusia, 646) cu 6-2, 6-2.
* Adrian Ungur (229) s-a calificat în turul doi al turneului challenger de la Sibiu, dotat cu premii în valoare totală de 42.500 de euro. El l-a învins cu 7-6, 6-3 pe francezul Jonathan Eysseric, poziţia 242 în ierarhia mondială. în turul doi, Adrian Ungur îl va întalni pe Bogdan Borza (835), beneficiar al unui wild-card care a trecut, cu scorul de 6-2, 1-6, 6-3, de germanul Andreas Mies (1399). Dragoş Dima (307) a fost învins în primul tur de italianul Lorenzo Giustino, cu 6-4, 6-7, 1-6. Alţi jucători romani, Vlad Cornea şi Victor Anagnastopol ai fost eliminaţi tot în primul tur.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.