Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE:Maxim, pasator la Stuttgart

Ziarul de Vrancea
21 sep 2016 532 vizualizări
Mijlocaşul Alexandru Maxim a dat o pasă de gol în partida pe care echipa sa, VfB Stuttgart, a caştigat-o, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), în faţa formaţiei Eintracht Braunschweig, într-un meci din etapa a VI-a a ligii secunde din Germania

Maxim, care a jucat tot meciul, a pasat decisiv la reuşita lui Sunjic din minutul 18 şi a primit un cartonaş galben în minutul 62. Cel de-al doilea gol al învingătorilor a fost marcat de Grosskreutz, în minutul 64. În urma acestei victorii, VfB Stuttgart a urcat pe locul doi în clasament, cu 12 puncte.

Contra şi Moldovan n-au spor

Echipa Alcorcon, antrenată de Cosmin Contra, a fost învinsă, marţi, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, de formaţia Cordoba, într-un meci din etapa a şasea a ligii a doua spaniole. Unicul gol al meciului a fost marcat de Alfaro ('65). Mijlocaşul Răzvan Ochiroşii a evoluat Alcorcon pană în minutul 69. În urma acestui rezultat, Alcorcon se află pe locul 20 în clasament, din 22 de echipe, cu cinci puncte. Tot în liga secundă, dar în Franţa, echipa AJ Auxerre, antrenată de Viorel Moldovan, a fost învinsă, în deplasare, cu scorul de 0-2, de formaţia Ajaccio, într-un meci din etapa a VIII-a a ligii a doua franceze. Golurile au fost marcate de Gakpa ('2) şi Maazou ('73). În urma acestui rezultat, Auxerre este pe locul 18 (20 de echipe), cu şase puncte.

Suspendări după meciul Steaua – Astra

Directorul sportiv al FC Steaua, Mihai Stoica, a fost suspendat o lună de către Comisia de Disciplină a FRF şi a primit o penalitate sportivă de 6.800 de lei pentru incidentele de la finalul meciului cu Astra, din etapa a VII-a a Ligii I, informează lpf.ro. Şi antrenorul secund al echipei Astra, Valentin Covaciu, a fost suspendat două luni şi a primit o penalitate sportivă de 13.600 de lei. Clubul Steaua a primit o penalitate de 10.000 de lei, iar fotbalistul Astrei, Junior Morais, a fost suspendat un joc şi a primit o penalitate de 740 de lei.

Ploieştencele au părăsit şi Cupa EHF

Echipa de handbal feminin CSM Ploieşti, care a rămas fără jucătoare şi antrenor în urmă cu trei zile, a fost retrasă, ieri şi din Cupa EHF, în care se calificase în turul doi, după ce aceeaşi măsură a fost luată în privinţa Ligii Naţionale. CSM Ploieşti a obţinut, sambătă, pe teren propriu, calificarea în turul II al Cupei EHF, după eliminarea echipei HC Neistin (Insulele Feroe, scor 26-24 şi 31-20). Partida retur a fost caştigată cu doar şapte jucătoare, care a doua zi au părăsit echipa împreună cu antrenorul Neven Hrupec. CSM Ploieşti urma să joace, în 15-16 octombrie şi 22-23 octombrie, cu campioana Slovaciei, Iuventa Michalovce. în urma retragerii din Cupa EHF, CSM Ploieşti va primi interdicţie de participare în competiţiile continentale pe o perioadă de trei ani, dar şi o amendă, prin FR Handbal, de aproximativ 50.000 de euro.

Un Şumudică în tenisul francez

Jucătorul francez de tenis Constant Lestienne (24 de ani), locul 164 mondial, a fost suspendat şapte luni de Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) pentru că a pariat pe 220 de meciuri. El a recunoscut că a pariat pe 220 de meciuri între februarie 2012 şi iunie 2015 şi va trebui să plătească şi o amendă de 10.000 de dolari. Suspendarea ar putea fi redusă la jumătate dacă nu recidivează şi amenda împărţită în două dacă va colabora cu unitatea de integritate a tenisului (TIU), creată pentru a lupta împotriva corupţiei. ITF a precizat că Lestienne nu a pariat pe niciun meci în care era implicat.  În iunie, Lestienne a primit un wild card pentru Roland Garros ca urmare a rezultatelor sale şi a progreselor din ultimele luni, dar invitaţia i-a fost retrasă.

Antrenorul plăteşte dezastrul Valenciei

Tehnicianul Pako Ayestaran a fost demis din funcţia de antrenor principal al echipei FC Valencia, după ce "liliecii" nu au caştigat niciun punct în primele patru etape din Primera Division. Consiliul de Administraţie l-a numit în funcţia de antrenor interimar pe Salvador "Voro" Gonalez, care a jucat peste 200 de meciuri la Valencia şi care a asigurat inerimatul şi între plecarea portughezului Nuno Espirito Santo şi numirea englezului Gary Neville. Pako Ayestaran, în varstă de 53 de ani, a fost antrenor secund la FC Valencia în perioada 2001-2004, iar din 2004 şi pană în 2007 a fost secund la FC Liverpool. Apoi, el a pregătit formaţiile Maccabi Tel-Aviv, Santos Laguna şi Estudiantes Tecos. Ayestaran a preluat-o pe FC Valencia la 30 martie, după demiterea lui Gary Neville. După disputarea a patru etape din Primera Division, FC Valencia se află pe ultimul loc al clasamentului, înregistrand doar înfrangeri: 2-4 cu Las Palmas, 0-1 cu Eibar, 2-3 cu Betis Sevilla şi 1-2 cu Athletic Bilbao.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.